Határonkívül

Határokon át, földön, vízen, levegőben

Csak a kopasz tények-summa summarum az elmúlt napokról

2015. szeptember 17. 18:42 - határonkivül

Migráns hullám? Népvándorlás? Invázió? Megszállás?Kiváltságos kívánságműsor ? A kántált fő szlogen : "Követeljük...."

2015.szeptember 15.-én éjfélkor Magyarország lezárta a déli szerb-magyar határt. 

Aztán ez történt:

roszke-horgony-hatar-menekultek.jpg

/fotó:szabadujsag.com/

Olvashattuk a kerítésépítés és az elkövetkezett határzár visszhangjait eleget a külföldi sajtókban.Olvashattuk, hogy látják ŐK a helyzetet nálunk. 

A legtöbb megjelent vélemény negatív kicsengésű bírálat volt, megturbózva "ütős" képekkel, fotókkal...szenvedő asszonyok, síró gyermekek, torz arcú, gumibotos rendőrök, sínek között fetrengő üvöltő család,vérző, dagad lábak, rongyos cipők, fájdalom az arcokon........

Igen. Ezek is pillanatok, jól elkapott pillanatok az utóbbi idők viharos történéseiről. Jól elkapott pillanatok, azért mert hatnak. Érzelmekre hatnak. Mintegy tesztelve az Európában élő embereket. A "jó" emberek hangot  is adtak megrendülésüknek, ugyanekkor habzó szájjal estek neki a racionálisabban gondolkodó,"rossz" honfitársaiknak.

Posztok, blogok, kommentek, vica és versa! Hogyan tudnánk ezt mi konstruktív vitákban eldönteni, kik ők, mit akarnak, hogy tudunk segíteni a legjobban? Miközben Európa politikusai, szakértői is összevissza beszélnek, nyilatkoznak, sőt, 2 naponta változtatják meg állásfoglalásaikat.

Hogyan tudnánk mi, polgárok országunkat védve, biztonságunkat megtartva úgy segíteni, hogy közben a hazánkba már bejutott éhezők, betegek, menekülők megbecsüljék és elfogadják az általunk nyújtott segítséget minden szinten?! 

Miközben azért még helyzet van! 

A "migránsok" vagy /invaderek/....mert szép lassan kiderül minek is kell neveznünk őket nagy csoportja maradt Röszkénél.Ültek, vártak.Majd késő délután egyre több fiatal, afgán provokatőr, a náluk jól bevált módszert alkalmazva ,elkezdte tüzelni a türelmetlen és fáradt tömeget.. /2015.szept.15.esti órák/

roszke-gyujtogatos.jpg

 /fotó:erdélyiblogspot.com/

/Hozzáteszem, aki a célországba igazán el akart jutni,(mert nem balhézni jött) , nos , ők már rég úton voltak Horvátország felé./

Igen, Horvátország felé. A horvát miniszter interjút adva nyilatkozott. Azt mondta, felkészültek, már 350!!! migránst fogadtak is, még további 1500!!!!! mehet. Nem gördítenek akadályt, bárkit átengednek ,feltartóztatás nélkül. /2015.szept.16./

Mára már változott a horvát álláspont. Határt zártak, ellenőriznek, az illegális, nem regisztrálót kitoloncolják.Mi az oka a változásnak? Hát a már jól ismert forgatókönyv. Ugyanaz mint a németek és osztrákok indoka.

Túl sokan vannak, ennyivel nem bírnak!!! Nem ennyire számítottak!!!! Már több mint 5700-an jutottak be.....

Mivaaan???

Csak kérdezem? Ezek a politikusok nem néznek híreket, nincsenek képben semmilyen szinten, mi zajlik körülöttük, a környező országokban? Őszintén, miért kell játszani a hülyét és miért kell előadni a meglepett szűzlányt? A túlterhelés alatt nyögő és küszködő országok EU felé indított segélykéréseit, kérdéseit, nyilatkozatait valahogy nem sikerül felfogni? 

A szerbek a határzár után szintén teszik a hülyét ! Azok, akik tulajdonképpen, buszokkal, vonatokkal szállították és zúdították ránk hang nélkül a Makedóniából hozzájuk toluló ember tömeget.

Nyilatkozzák, fogalmuk sem volt semmiről, Magyarország nem tájékoztatta őket, hogy mi várható a határzár után ? Mire készüljenek? Mivaaaan??

 Csak kérdezem, nem tűnt fel nekik az a sok nyilatkozat, az a sok közvetlen telefonos egyeztetés ami a magyar kormány részéről irányukba elment ? Nem tűnt fel a kerítés építés ami lassan 2 hónapja elkezdődött és amit hivatalosan bejelentettek.Mint mindent. Amiket utána bíráltak és támadtak is minden szinten.

Aztán a provokáció teret nyert a szerb rendőrök orra előtt. Szerb területről indított támadást a határvédelmünk ellen. Megdobálták kővel, vassal, botokkal, paprika sprayt használtak, gumikat gyújtogattak, kendővel az arcuk előtt fiatal, gizda férfiak. A teljes hatás kedvéért asszonyokat hoztak előre a "frontvonalba", gyerekeket használtak pajzsként, a színdarab az általuk megszokott módon zajlott a világsajtó meg harapott rá! Ahogy mindig is. A történteket nem részletezem, láthatta mindenki mi történt. Elmentek a legvégsőkig....Gyerekeket dobtak át a kerítésen!!!!!!! / az emberi élet, úgy mint legfőbb, érték náluk teljesen máshogy működik,cégér, transzparens, evidencia a mélységes szenvedéseikre, jelkép, de messze nem a legfontosabb érték...csak néha/Végül sikerült leverni a határ elleni támadást, sőt,egy nyilvántartásban lévő terroristát is sikerült elfogni és beazonosítani a támadók közül/2014.szept.15. délután és este/

csecsemo.jpg

         /fotó: mindenegyben.blog.hu/

A világsajtó pedig harapott. Mert ez már hírérték,Jól fotózható anyagot találtak, síró, öklendező csecsemőt anyja, apja karjában, aki a kegyetlen,magyar rendőrök könnygáz bombájától borzasztóan szenvedett......./Hogy került oda ???? Az első vonalba?? Ember az aki ODA és nem EL viszi a frontvonalból a kisgyermekét ??????????/

De a lényeg,hogy lehessen róluk megrázó képeket készíteni, ott legyenek a  főoldalakon.

A szerbeknek pedig a legnagyobb gondot és problémát /nem meglepő módon/ az jelentette, hogy a magyar rendőrök "átvízágyúztak" szerb területre......????? Mivaaaan?

Az egy cseppet sem zavarta őket, hogy a határzárat áttörő tömeget meg sem próbálták állítani, a támadás szerb területről jött a mi földünkre...Részükről ez teljesen rendben volt! :-S

Viszont továbbra is készségesen és folyamatosan szállítják a  a horvát és magyar határokhoz a illegális csoportokat.

                                                                  Horvátország

2015.szept.17.Jelen állás szerint a Horvátország segítséget kér!!!!!! Több mint 9000- en jutottak be, több helyen áttörték a határzárat. Agresszív, támadó szándékkal nyomulnak előre ,áttörtek a rendőrök sorfalán Tovarniknál. Zágrábban ülősztrájkot kezdtek, nem akartak kiszállni a vonatból, követelték, hogy vigyék őket a célországukba. Elutasítanak minden regisztrációt.  Ilocska faluban /Magyarország/megjelentek  az első Horvátországból érkező menekültek.Most Dél-Baranya felől próbálnak meg bejutni hozzánk.

A Baranya megyei rendőrfőkapitány szerint eddig 200 főt fogtak el. 

Krízis Tovarniknál:https://www.facebook.com/skynews/videos/1175229315824997/

A horvát hadsereg főparancsnoka megkapta a kiemelt készenlétre vonatkozó utasítást,válságstábot hívtak össze.

21:10 pm A horvát miniszter döbbenetes nyilatkozatot adott ki, közvetlenül a menekültekhez szólt. Ne gyertek, mert határzárat rendelek el, a szerb-horvát határra. nem tudtok innen tovább menni Európába. Maradjatok Szerbiában, Macedóniában.

                                                                     Németország

2015.szept.17.A német bevándorlási hivatal vezetője ma lemondott. Ő volt aki a virtuális meghívót küldte a szír menekülteknek. Egyre agresszívebb a tömeg mindenfelé. Különböző pontokon vannak agresszorok. Ultimátumos zsarolások, öngyilkossággal való fenyegetőzések. Közben német táborokban a menekültek sorozatos erőszakokat követnek el asszonyaikon. Civil szervetek egyre erősebben bírálják a német kormányt és hatóságokat.

Farkas György újságíró /24.hu/ :A Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője szerint a migránsok nem menekültek, céljuk az iszlám terjesztése Európában, ahova a gazdag arab országok küldik őket.

Közben Berlinben egy iszlamista terrorista késsel támadt egy rendőrnőre, akit súlyosan meg is sebesített. A rendőrség lelőtte a támadót.

20:45 pm Kiterjesztett válsághelyzet Somogy és Baranya megyére is.

Mi pedig jobb dolgunk nem lévén gyűjtögetjük, szedegetjük a bátor és elszánt illegális határsértőket a déli országhatár mentén folyamatosan. Mert mi vagyunk olyan helyzetben ,amilyenben  nincs pl. Németország és Ausztria. Vezető nagyhatalom lettünk mára mi is......Európa határainak , jogrendszerének legnagyobb védelmezője .

Egyelőre itt tartunk most.

 

Frissítés folyamatosan lesz..

 

 

99 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hataronkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr137796006

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jogos önvédelem és liberális hátraarc 2015.09.18. 12:14:19

Bassár El-Aszad szír miniszterelnök orosz sajtótájékoztatóján képmutatással vádolta a Nyugatot, aki sír a szír menekültek sorsa fölött, ugyanakkor – szerinte – támogatja a háborút, amely menekülésre készteti a lakosságot – írja a l’Internaute. Gyökérk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Suvahe · http://suvahe.blog.hu/ 2015.09.17. 19:36:26

"A Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője szerint a migránsok nem menekültek, céljuk az iszlám terjesztése Európában, ahova a gazdag arab országok küldik őket." - ezek szerint misszionáriusok.

határonkivül · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.17. 19:40:26

@Suvahe: Szerintem jelen állás szerint már annak is tudnánk örülni....

2015.09.17. 20:17:14

A németek 9 napig bírták. A liberós horvát kormány 1 napig. De amíg nem érezték a saját bőrükön, miről van szó, folyamatosan mocskoltak bennünket.
Akár hány fotót megnézel, életerős fiatal embereket látsz. Mondhatjuk, hogy katonakötelesek. De mondhatjuk azt is, katonák. Majd integrálódnak. Na ettől nagyobb baromságot még nem hallottam. Egy vallásos muszlim mibe fog integrálódni? A hitetlen Európába?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.17. 20:31:29

@Quercus a favágó: Ja, pont ezen röhögtem én is. Jó sokáig bírták...így most már két szomszédos ország is egész a határunkig szállítja a migránsokat a déli vonalon több irányból.
Tudod, a jó szomszédi viszony.:-)))

Ezek és a integrálódás? Rosszabb mint egy Gálvölgyi vicc.
Angliában 20-30 éve ottélőknek nem sikerül integrálódni...helyesbítek..nem nem sikerült....nem is akartak....ők felépítették a saját kis városaikat, kis államot az államban.Csak ott hagyták őket, nem volt kanadai miniszterelnökük épp.:-DD
Csak nagyon kis hányad az aki intelligens emberként belátta, hogy kapott lehetőséget, azzal élni akar és visszafelé is tartozik valamivel....na ebből látsz keveset itt is. Ugyanez pepitában Németországban és Franciaországban is.

Nem tudom....én valahogy kezdem azt érezni, mintha konkrétan ránk lennének ezek szabadítva....kifejezetten ránk.....másfelé is mehetnének....nem akarnak....miért ?
Meg ma azon is gondolkoztam, mi lenne HA...engednénk mindenféle kívánságnak, ultimátumnak és azt csinálnánk hang nélkül mint szerbia....egyszerűen a leggyorsabban átengednénk őket egyenesen Németországba......mindet....
Megnézném a kinyaltseggű németeket.....

2015.09.17. 20:50:17

Halkan jegyzem meg, akik Horvátország felől jönnek, a zöldhatáron, azokra nem vonatkozik a Btk. módosítása. Csak szabálysértést követnek el. Ez igaz pl. a románok felől érkezőkre is.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.17. 20:57:13

@Quercus a favágó: Meglátjuk mire alakul a helyzet...

őszintén, hülyén hangzik amit most mondok, de valahol /leszámítva, hogy nekünk kiemelten és hatványozottan kurva nehéz dolgunk van most/ kurvára röhög a vakbelem a sok kinyaltseggű jólétis eu tagokon...már itt volt az ideje, hogy valaki a pofájukba löttyintsen egy kis híg fost......aztán majd 3 év múlva megint újraírhatják a sajt történelemkönyvüket....ahogy azt szokták.....vagy elcsatolnak megint pár területet tőlünk...mert megint rosszak voltunk, nem fogadtunk szót.....

Suvahe · http://suvahe.blog.hu/ 2015.09.17. 21:27:02

@határonkivül: Ha így van, akkor amíg él a net, nézegessünk vintage ruhákat vagy szép tájképeket.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.18. 05:25:42

Orbánék helyesen kezelik a helyzetet. Sőt példája terjedni fog az egész EU-ban.

rezsöatya 2015.09.18. 07:20:30

Megneztem nehany videot a hataron tortentekrol...

Az egyik csavo odahuzta a feleségét erovel a kapuhoz, aki szemmel lathatoan nem akart odamenni. Aztan amikor konnygazt kaptak, akkor kitepte magat a ferfi kezebol es szenvedve visszafutott.

Aztan gyerekek. Mi a jo edes budos k..va anyjukert viszik oda, ahol kodobalas van??? Az ilyen ne mondja nekem, hogy a csaladjaert, a gyerekeiert kelt utra, nekik akar szebb eletet!

Es felmerult bennem: Sziriaban a kultura resze, hogy kovel dobaljak a rendoroket?

Egy masik videoban meg eroskodik a "menekult", hogy o nem akar illegalisan bejonni az orszagba, de ujjlenyomatot (utlevelet, stb.) sem akar adni... Fogalmi zavaraik vannak a legalis/illegalis jelenteserol!

Brix 2015.09.18. 11:07:55

@Quercus a favágó: "Halkan jegyzem meg, akik Horvátország felől jönnek, a zöldhatáron, azokra nem vonatkozik a Btk. módosítása. Csak szabálysértést követnek el. Ez igaz pl. a románok felől érkezőkre is. " Ha valaki ott illegálisan átlépi a határt az miért nem követ el bűncselekményt? Ha a GYODA megépül, a kb 40-km es szakaszra , onnatól kezdve már bűncselekmény az illegális határátlépés?

'it's cool to know nothing' 2015.09.18. 11:26:35

Azon azért elgondolkodtam, hogy vajon mi a célja a kődobáló embereknek. A határon való átjutás aligha, hiszen tudhatják, amint átlépik a határt letartóztatják őket, hiszen bűncselekményt követnek el, a rendőrség megtámadásáért mindenhol börtön jár. Ezért azt gondolom, hogy a kődobálók nem is akarnak átjutni. De akkor kik ők? Kinek az érdekét sérti legjobban a határzár? Hát leginkább az embercsempész csoportokét. Lefogadom, hogy ők, vagy az általuk felbérelt emberek csinálták a balhét.

A rendőrök helyében okosabb taktikát választottam volna. Időről időre engedtem volna áttörni nekik a kerítést látszólag megfutamodva, rést nyitva, és az átjutó kisebb csoportokat le lehetett volna tartóztatni.

Azért ez a helyzet iszonyúan veszélyes, mert könnyen megismétlődhetett volna, vagy még meg is ismétlődhet az 1914-es Ferenc Ferdinánd eset. Elég egy provokatőr, aki a határon átlő és megsebesít egy magyar rendőrt. A szerbek elbújtatják, mint a Gavrilo Principet, mi meg majd megpróbáljuk levadászni, megtalálni. Igen, ilyen kis dologgal kezdődött az is, de a dél-szláv háború is. (ott Horvátország függetlenné nyílvánította magát, megalakította a saját rendőrségét, de a horvát rendőröket a horvátországi szerb falvakban fegyverrel várta a lakosság, és rendőrökre lőttek. Aztán jött a horvát erősítés, meg a jugoszláv-szerb erősítés, és már dúlt is a háború).

vasgyuszi 2015.09.18. 11:48:38

Tűzparancs for prezident ;)
Először a fotósokra aztán az invarderekre.

telkoe 2015.09.18. 11:57:38

@'it's cool to know nothing': Gondolkodtal mar azon hogy milyen elorelato az ilyen szegeny migrans hogy becsomagolta a megafonjat amikor elete kockaztatasaval gumicsonakon menekult a szetbombazott hazabol? Bar lehet hogy a Horgosi Duty Freeben vette miutan az utolso centjet is elszedtek a penzehes emebercsempeszek.

Unbiased 2015.09.18. 12:02:44

Tenyleg elszomorito, ahogy a nyugati sajto tamadja a magyar kormanyt. Pl. a The Guardian tegnapelotti hosszu cikke. De: ha valaki elkezdi olvasni a hozza fuzott kommenteket, dobbenten lathatja, hogy a hozzaszolok 99 szazaleka gratulal a kormanynak a roszkei fellepesert. Es a Le Figaro megkerdezett olvasoinak 88 szazaleka egyetert a keritessel. Jo latni, hogy Europa nepessege, ellentetben az ordog tudja milyen erdekeket kiszolgalo ujsagirokkal, velunk van.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2015.09.18. 12:19:05

Az lesz az érdekes, mikor az EU országok lezárják a határaikat a Balkán felé, viszont ott reked több százezer menekült télre. Ha ott is elkezdenek viselkedni szokásuk szerint, akkor hamar szembekerülnek a szintén veterán helyi lakossággal. Lehet menni forgatni a Mad Max előzményfilmet...

2015.09.18. 12:36:36

Nem néztem Hír TV-t (nincs is nekem), nem olvastam a szélsőségesnek minősülő blogokat sem, egyszerűen csak azt írom most le, amit láttam a „mérsékelt”-nek minősülő kereskedelmi tévékben az elmúlt napokban.

1. Nyugodt hangú, jó megjelenésű szakértő magyarázza türelmesen, hogy Magyarországnak nemhogy könnygázbombákat dobni, de még vízágyúzni sincs joga Szerbia területére. Egy büdös szót nem szólt viszont arról, hogy mi a helyzet a Szerbia felől Magyarországra dobált betondarabokkal, vizespalackokkal stb.? Azt szabad? Azt engedi a nemzetközi jog? Ekkor mondtam azt, hogy ennyire idiótának már nem kéne nézni a kedves nézőt.

2. Hírműsor, úgy emlékszem, a Tv2-n. Filmes tudósítás alámondásaként empatikus hangú szpíker beszél arról, hogy a két határ közé szorult menekülők éhségsztrájkba (!!) kezdtek a határzár miatt, és „No Water”, „No Food!” feliratú táblákat emelnek a magasba. Ugyanebben a műsorban (!!!) tán 10-15 perccel később ugyanezen képsorok (!!!) alatt már azt hallom, hogy a menekültek éheznek és szomjaznak, „No Water”, „No Food!” feliratú táblákkal könyörögnek enni- és innivalóért. Erre is mondtam magamban valami kedveset a média objektivitásáról.

3. Drámai filmtudósítás a röszkei eseményekről, szigorúan a magyar rendőrök „támadására” fókuszálva: látjuk, amint vízágyúzzák a provokálókat. Egy „menekült”fickó – egyáltalán nem tűnt meneküléstől, éhezéstől elgyötörtnek és kimerültnek – szemmel láthatóan direkt megy a vízsugár felé, amit tulajdonképpen megértek, mert feltehetően most ott is kánikula van. Egy nagyobbacska fiúgyermek éppen vigyorogva vonul el a „tűzvonal”-ból, de amikor meglátja, hogy filmezik, hirtelen látványosan elkezd szenvedni és óbégatni, mint akivel most valami különösen durvát és embertelent műveltek. Rengeteg képet láttam a menekültekről a röszkei akciójuk után, rengeteg hírt olvastam erről, de sehol nem láttam egy fotót, sehol nem olvastam egy hírt sem a magyar sérültekről a magyar médiában. No comment.

Félreértés ne essék. Én elhiszem, hogy vannak emberek, akik valóban menekülnek, és őket valóban segíteni is kell. De minden empátiám ellenére azt mondom, hogy aki úgy érkezik ide, hogy se papírja, se semmije, nem hajlandó alávetni magát a magyar törvényeknek (lesz@rom, mit gondol róluk, nekem se tetszik az összes, mégis betartom), nem hajlandó regisztrálni, ujjlenyomatot adni, az tényleg ne akarjon még átutazni se Magyarországon. Ha én például valóban menekült lennék, akkor a seggemet verném a földhöz örömömben, hogy valahol törődnek velem, és segíteni akarnak rajtam, és nem állok oda hisztizni és őrjöngeni, hogy én nem ide készülök, engem engedjenek tovább papírok és egyebek nélkül, és bemondásra higgyenek el mindent, amit mondok. Magyarország szerintem az ellenőrizhetetlen emberáradattal járó illegális határátlépéseknek próbál gátat szabni, és nem a segítséget tagadja meg.

És igen, menjen a francba az összes közeli és távolabbi állam, amelyik valójában ugyanúgy gátat akar vetni a menekülteknek, mint mi, csak nincs vér a pucájukban, hogy ezt bátran felvállalják, inkább Magyarországra mutogatnak. És akadnak persze olyan politikai haszonlesők, levitézlett szánalmas bohócok, mint például Gyurcsány, aki adja a „menekültek” alá a lovat, valahogy így: „Á, nem kell Magyarországon semmit komolyan venni, ha kerítésbe ütközöl, vágd át nyugodtan, én is megtettem. A média majd kiáll melletted, és sztárt csinál belőled, szóval a törvénysértésből komolyabb bajod biztosan nem lesz.”

Tényleg senki nem tartja furcsának, hogy a menekültek Szíriától egészen idáig eljönnek, egyetlen útba eső békés országban sem akarnak megállapodni, hanem egész Európában akarnak szétszóródni? Ugye, senki nem gondolja, hogy csupán azért, mert ennek emitt, annak meg amott vannak rokonai, vagy esetleg azért, mert annyira átérzik a befogadó országok nehéz helyzetét, hogy már saját maguk kialakították a kvótarendszert? Szemmel láthatóan menekültügyben mindegyik állam a másik farkával akarná verni a csalánt: szerintem például egyáltalán nem véletlen, hogy a görögök tesznek a menekültek regisztrálására. Végtére is nemrég álltak a csőd szélén, nekik gondolom, úgy kell a több százezer menekült, mint púp a hátukra! De miért gondolják azt, hogy Magyarország viszont gond nélkül tudja és akarja is ezt a hatalmas emberáradatot befogadni, kezelni, ellátni? Miért tesz úgy a magyar média, mintha a külföld egységesen pozitívan viszonyulna a menekültekhez, a magyarok meg csakis elutasítóan és agresszíven? Például nézzük már meg, hány menekültszállást gyújtottak fel például az oly segítőkész Németországban, és hányat ezeknél a csúnya, rasszista magyaroknál?

Willkommenskultur 2015.09.18. 12:44:27

@Madnezz: Mindenképpen az az ideális, ha már a tengernél megállítják őket, de a görögök erre egyedül alkalmatlanok (mi is leszartuk ezt, meg a világot se nagyon érdekli mi folyik-folyott Magyarországon).

Akik már bejutottak Európába az már nehezebb eset, nekünk nem érdekünk hogy a balkánon káosz legyen.

Akik már az EUba is bejutottak az a legrosszabb helyzet.

♔bаtyu♔ 2015.09.18. 12:56:22

Olyan ez is mint a kommunizmus. Mindenki látta, hogy összedől, de az elvtársak a legutolsó napig elvtársazták egymást, a média a legutolsó napig nem vett tudomást a tényekről. Van itt olyan blog, melynek gazdája talán csak akkor eszmél fel, ha az ő házára is ugyanolyan erőszakosan fognak támadni a bevándorlók, ha nem ajánlja fel, hogy 3 napig jól tartja őket, mielőtt leszállítaná őket Merkelnek. Mind a 200 főt.

Csakhogy az egyes Európai országokban választások lesznek, ami alapjaiban változtatja meg Európát.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.18. 13:02:07

Ez megvan ?

mandiner.blog.hu/2015/09/17/babapajzs_a_hatarresen_migransok_media_manipulacio
Hol a média? Hol a média? − kérdezték egymástól múltkoriban egy videófelvétel alapján a magyar sztrádán szürkületben vonuló migránsok.

Balt 2015.09.18. 13:04:34

@rezsöatya: Ha jobban megnézed, nő vonszolta oda, kezében sárga, megkülönböztető (esetleg "press") felső.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.18. 13:08:16

Más..

Tudodjátok mi a különbség az úgy nevezett deomkraták kormányai és az Orbán kormány között ?

Hogy Orbán a ciklusainak 95%-ban megnyerte volna az előrehozott választást, a ballibek kedvenc szemkilövető demokratái meg a ciklusuk 95%-ban elbukták volna azt.

Amitől a szerencsétlen szarrágó ballibek félnek, az éppen a demokrácia.

Nincs ez másként menekült ügyben sem.

Ad Dio 2015.09.18. 13:10:15

Le kéne higgadni.

Ez a "hírfolyam" mindenre alkalmas csak megalapozott véleményformálásra nem.

♔bаtyu♔ 2015.09.18. 13:28:12

@Ballib Cenzúra: Az itteniek már nem félnek, Ny-európában félnek. Nem véletlenül utálják annyira Orbánt és Mo.-t. A bukásukat okozza azzal, hogy szembe megy velük.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.18. 13:39:55

@♔bаtyu♔:

MAguktól is elbuknak a menekültimádók nyugaton is.

Mert már nem tudják rejtegetni a valóságot ott sem:
pestisracok.hu/nemetorszag-noket-es-gyerekeket-eroszakolnak-meg-tomegesen-a-menekulttaborokban/
NÉMETORSZÁG: NŐKET ÉS GYEREKEKET ERŐSZAKOLNAK MEG TÖMEGESEN A MENEKÜLTTÁBOROKBAN

Advanced Flight 2015.09.18. 13:55:59

Na, ilyet is kitesznek címlapra? Szinte hihetetlen :P

marand22 2015.09.18. 14:11:38

Bemegy a migráns az ásotthalmi kocsmába, majd megkérdi:
- Pálinkájuk van?
- Melyikből szeretne?
- Abból a kerítésszaggatóból.

Willkommenskultur 2015.09.18. 14:26:43

Horvátok nem döglenek azért bele a melóba ezzel az áteresztősdivel......meg kell fúrni a schengeni csatlakozásukat a gecibe

várjunk nekünk az nem jaó....de ha tagok lesznek azzal is kb. igy leszünk kisegítve

Proud Mary 2015.09.18. 14:33:20

undorító mocskos demokrata libsijeink egy szaros posztot se írtak Fruzsina miatt (index.hu/belfold/2015/03/03/svedorszag_nem_vallalja_a_magyar_fogyatekos_lanyt/), hisz ő csak egy csicska magyar kislány, és nem valami retardált idegen

Peterpapo 2015.09.18. 14:39:47

@Quercus a favágó:

"Egy vallásos muszlim mibe fog integrálódni?"

Pont a HÍR tévében beszélt egy ottani lelkész, aki kérte, hogy ne hozzuk el (?) a szíriai keresztényeket, hanem segítsük őket a saját hazájukban, mert az ott maradottak kevesen lesznek és rosszabb lesz nekik. Ezek szerint, akik onnan elmenekülnek keresztények és nem muszlimok.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.09.18. 15:02:04

Azt úgy lehetne,hogy mi normális körülményeket adunk,ők meg normális viselkedést?

Lady Ann 2015.09.18. 15:40:48

Egészen addig szimpatizáltam velük, amíg előadták azt a sínre-rántjuk-az-asszony-gyereket-hogy-legyen-egy-jó-képe-a-sajtónak című műsorszámot. Nem akarok ilyen embereket, ezek tényleg aljadékabbak az állatoknál, azok legalább a saját kölyküket védik. És nem harapnak abba a kézbe, ami eteti őket.

Szerintem azért akarnak Magyarországon keresztül menni, mert Ausztriában ott van az Alpok, Erdélyben meg a Kárpátok, ezek nem fognak hegyet mászni. A szerbek átvitték őket vonattal/busszal, ott nem volt ebből gond.

patkányarcúáginéni 2015.09.18. 16:40:15

Láttátok Gyurcsányt? Mit akar ez az ember?!

2015.09.18. 16:52:34

@Brix:

Ha kiépült a határzár, vagy ha az építését akadályozzák, az már Btk-s. De amíg nincs határzár (kerítés), addig csak szabálysértés.

@Peterpapo:

Szíriában kb.2 millió keresztény él(t). Egy részük Ortodox egyházhoz tartoznak, a másik részük az Asszír keleti egyházhoz. A békeidőben, Asszad alatt viszonylagos nyugalomban éltek, gyakorolhatták a vallásukat, sőt sokan közülük állami hivatalt is betöltöttek. Természetesen most őket is üldözik, bár vannak, akik az Asszad ellenes erőkhöz csatlakoztak. Egy részük elmenekült a tengerparti sávba, amit a kormányerők ellenőriznek, de jelentős részük Szíriából is elmenekült. A gondjuk az, hogy pl. Törökországban nem mernek a muszlim menekülttáborokba menni, mert ott is támadásoktól tartanak A törökök fölajánlották, hogy létesítenek egy tábort nekik külön, de attól félnek, hogy az meg egyértelmű célponttá válik.
Hogy a mostani áradatban mennyi keresztény van, azt nem tudni. A kődobálók között szerintem egy se.

Hari Seldon 2 2015.09.18. 17:01:32

"A legtöbb megjelent vélemény negatív kicsengésű bírálat volt, megturbózva "ütős" képekkel, fotókkal...szenvedő asszonyok, síró gyermekek, torz arcú, gumibotos rendőrök, sínek között fetrengő üvöltő család,vérző, dagad lábak, rongyos cipők, fájdalom az arcokon........"

Mit csodálkoztok? Azon a környéket az ilyen média képetek iparszerűen termelik a gázaiak is. Miért pont ezek ne éljenek ilyen eszközökkel.

2015.09.18. 17:06:49

@Willkommenskultur:

Görögországnak van Európában a legnagyobb hadserege, ráadásul igen korszerű felszereltséggel, Bármikor tudna tengeri blokádot létesíteni, meg a szárazföldi határ hermetikusan lezárni a törökök felé. De nem teszi, szándékosan. Az EU, a németekkel az élen megalázta a görögöket. Most törlesztenek. A törökök ugyan ezt teszik. Éves szinten kb. 3 milliárd dollárt költ a menekültekre. Eddig hiába kért segítséget az EU-tól, alig kapott valamit. Na most majd fog.

kamarti 2015.09.18. 17:47:42

nem tudom, lehet-e még, kell-e még ilyen "aprósággal" törődni a tízmillió menekültügyi és biztonságpolitikai szakember országában, de felhívnám az újonnan születő (kül)politikai nagyhatalom (ld. Szíjjártó fődiplomatát is) lelkes blogolójának figyelmét, hogy Makedónia nevű államalakulat legutoljára az ókorban volt

StanLee · https://newsroll.net 2015.09.18. 19:04:15

A nemet kulugyminiszter most Ankaraban van, lement kutyapozba Erdogannak, hogy a torokok csinaljanak mar valamit a menekultekkel, hogy ne arasszak el Nemetorszagot. Eleg furcsa, hogy mind a nemetek, mind Erdogan ugyanazt akarja - Assad vesztet - megse tudtak mar evek ota megegyezni, mert Merkelnek nem volt megfelelo Erdogan politikaja. Most mar jo nekik, mivel kevesebbe kerult volna Torokorszagban tartani a menekulteket, mint amit most otthon fognak rajuk elkolteni. Megint a politikusok miatt van a baj...

2015.09.18. 20:13:51

"A német alkotmányvédelmi hivatal vezetője elismerte, hogy radikális szalafista szervezetek toborzást folytatnak a migránsok közt, terrortámadások elkövetésének céljából.

Hans-Georg Maassen, a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője pénteken kijelentette, az elhárítás ügynökei több alkalommal is szemtanúi voltak annak, hogy szalafista prédikátorok az országba újonnan érkező közel-keleti menekültek közt próbálnak új tagokat toborozni. A Rheinische Post napilapnak adott interjúban Maassen arról számolt be, hogy a radikális iszlamista szervezeteka migránsokat segítő civil szervezetek tagjaiként és segítő önkéntesként tevékenykednek, ami ideális álca számukra valós tevékenységük elfedéséhez.
Az elhárítás vezetőjének elmondása szerint ez egy másodlagos tevékenység számukra, elsődleges céljuk az Európába érkező radikálisok beszervezése. Ugyanakkor, az újonnan szerveződő terrorsejtek felszámolása kényes politikai kérdés, mert a civil szféra és emberi jogok védelmezőinek ellenállásába ütközik. A szalafista radikálisoknak a fedőszervek fenntartása miatt szintén elemi érdeke a civil szervezetek korlátlan működése. Önkénteseik abban a pillanatban mozgósítják a civil szféra felszámolásáért aggódó aktivistákat, ahogy a hatóságok határozottabb lépéseket tennének a terroristák kiszűrésére."

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.18. 20:52:16

Ha valaki tudja a magyarázatot, ugyan árulja már el nekem , mi az isten kócos f@ért szállítják a szerbek és a horvátok ilyen készségesen a határainkhoz az új honfoglalókat ?
Szórakoznak velünk ? Tudatos szopatás megy ?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.18. 21:00:29

@telkoe: nah, ez nekem is eszembe jutott, amikor először megláttam.....
sok-sok jel, árulkodó, átlátszó hazugság a bizonyíték arra, hogy itt kurvára nem menekültáradatról van szó.
ez egy szervezett és irányított invázió.
eljön majd az a pillanat is amikor ezt egy politikus is kimeri majd jelenteni.

2015.09.18. 21:04:56

@NagyságosSodalisO [eng]:

Mindenki szabadulni akar a hordától. Ha ezt ráadásul úgy tudja megoldani (szerbek, horvátok, románok), hogy kibaszik a gyűlölt magyarokkal, külön örömmel teszi
A horvátok nem regisztrálják őket, mert amíg a dublini szerződés él,hozzájuk toloncolnák vissza a selejtet.

2015.09.18. 21:17:15

@NagyságosSodalisO [eng]:

-Miért most indultak el ilyen mértékben? A szír polgárháború 4 éve tart.
-Honnan van ennyi pénzük? Ha egyenesen Szíriából jönnek, mit tettek pénzzé? Ingó, ingatlan vagyonukat? Egy háború sújtotta országban ki vesz ilyet?
-Schengen megbukott, az eu megbukott. Pár hét alatt visszaállt a nemzetállamok mindenen felül álló érdeke, a közös eu-s érdekekkel szemben. Rövid időn belül nem lesznek átjárhaó határok, ami nem csak a egyének mozgását, hanem az áruk mozgását is lelassítja. Ami az amúgy is gyengélkedő gazdasági növekedést is visszaveti.
-Mi lesz ezek után az euróval? Ha az is megbukik, vége a német gazdasági csodának.

Kinek, kiknek áll ez érdekében?

rezsöatya 2015.09.18. 21:21:13

@Quercus a favágó: ok, szabadulni akarnak. De ne igy!

"20:54 Őrizetbe vették a menekültmozdony vezetőjét

A Magyarbólyra érkezett, menekültekkel és fegyveres horvát rendőrökkel teli vonat példátlan határsértés, a vonatvezetőt a magyarok őrizetbe vették, a rendőröket lefegyverezték - mondta Bakondi"

Ugye, hogy fel voltak haborodva a szerbek, hogy a dobalozos, kerutes/kapuszaggato csurhe megfekezesere a vizagyu sugara a masik orszagba ert...
Most meg a horvat rendorok Magyarorszagra jonnek intezkedni egyeztetes nelkul?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.18. 21:24:45

@Quercus a favágó: Ok, világos.
De azért arra kíváncsi vagyok a külföldi sajtó mennyi cikket szán a 40 felfegyverzett horvát rendőrnek, akik előzetes egyeztetés nélkül jöttek át a csürhével magyar területre.
Jah, hogy mi kezdtünk vízágyúzni a szerbek területére.....
Elmehetnek ezek a picsába mind....

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.18. 21:25:02

Hát igen, ez most egy hálás téma. Ha valaki vezet egy amúgy semmitmondó blogot vagy fórumot, de valamelyik bejegyzésbe beleírja a bűvös szót: menekült, azonnal számíthat a kattintásokra, és már indulhat is a végtelenített kérődzés a nagy semmin; tucatnyi ember bizonyíthatja a hozzászólásokon keresztül, hogy milyen remek szakértője ennek a témának, és mennyivel hatékonyabb megoldást találna a problémára, mint a "világ urai".

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.18. 21:30:26

@Hari Seldon 2: Hát most már nem is csodálkozom miért olyan borzalmasan sok a gyermekáldozat !?
Bevetik őket is mint mártírokat, akiknek a borzalmas hulláit fotókon lehet mutogatni ország-világ előtt, részvétet és figyelmet, segélyeket, pénzt lejmolni.
Még azt is megértem, hogy az háborús térségben mindenhol harcok vannak, nincs egy talpalatnyi hely sem a gyerekeket elbújtatni.....
De a röszkei határzárnál elvihették volna őket a legtávolabbi biztonságos pontra.........
nyilván ez is a taktika és a forgatókönyv része volt.

rezsöatya 2015.09.18. 21:35:49

@Megnevelő Ember: szerintem nem errol van szo! Ez most tortenik Magyarorszaggal. @Suvahe: -nak igaza van! Szivesebben olvasnank masrol, semlegesebb temarol! (En is voltam tavalyelott egy hetvegi programon! Megirom! :-))) hehe! )
Megoldason meg nem torom a kobakom, arra vannak a politikusok! Nekem marad az aggodas...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.18. 21:36:03

@Megnevelő Ember: Ugye megengeded nekem, hogy én, mint a déli határhoz 20 km-re élő magyar ember kicsit jobban aggódjak mint te.

Azt már le sem írom, hogy én most nagyon boldog ember lennék, ha egy sort sem kellene szentelnem erről a témáról.

Szerencsés vagy, hogy neked ebből csak ennyi jön le. Maradjon is így.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.18. 21:50:02

@NagyságosSodalisO [eng]: Ja, nem azért írtam. Felőlem aztán koptathatjátok a billentyűzetet kora reggeltől késő estig, csak éppen értelme nincs sok, hacsak az nem, hogy így mindenki kiadhatja magából az elmúlt évek összes feszültségét. Azt szerintem te is látod, hogy a történésekbe nincs sok beleszólásunk.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.18. 21:54:07

@rezsöatya: Nem, ez nem csak Magyarországgal történik, bár kétségkívül jól hangzik, ha magunkat állíthatjuk be az áldozat szerepébe. Egy újabb ok a sírásra, ahogy azt itthon már megszokhattuk.

A semleges téma pedig unalmas, ott nem lehet panaszkodni. Ha nincs menekült, majd lesz más, és akkor ismét beindulhat az "aggódás".

rezsöatya 2015.09.18. 22:01:14

@Megnevelő Ember: korantsem! Ram aztan nem jellemzo az "aldozat szerep"!

Akkor pontositok: aggodom Mo-ert, mert csaladtagjaim elnek ott. Aggodom Europaert, mert mindannyian itt elunk. Es aggodom a Vilagert, mert beket akarok orokul hagyni az unokaimra!
De ugye nem veszed zokon, ha most kulon nem aggodom a horvatokert, szerbekert, nemetekert...? :-P

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.18. 22:06:08

@Quercus a favágó: Ja és még valami.
Hatalmas tömegeket hoznak a szerbek és horvátok hozzánk.
Ok. Értem...
...és akkor mi megint mit csinálunk velük ? Melyik határhoz szállítjuk őket tovább?
Mert Ausztria köszöni nem kér többet.
Dánok sem..
Németek sem...
Mi maradt megint ?
Hogy? Mi ? Merre ? Ki ? Meddig ?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.18. 22:07:19

@rezsöatya: Még véletlenül sem szeretnék személyeskedni, de a soraidat olvasva az első gondolatom az volt, hogy ha tényleg olyan nagyon aggódsz Magyarországért és az itt élő családtagjaidért, akkor talán itt kéne lenned velük, hogy megvédd őket, ha éppen arra van szükség.

Ezt csak azért mondom, mert a legtöbb menekültet az a vád éri, hogy maguk mögött hagyták a családot, és egyedül vágtak útnak, pedig ilyet egy "normális menekült" nem csinál.

Kettős mérce, ahogy azt már ezzel a témával kapcsolatban (is) megszokhattuk. Amit nekünk lehet (tehát idegenből "aggódni" a szeretteinkért), azt másnak nem.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.18. 22:11:03

@NagyságosSodalisO [eng]: Nem kéne végre elfogadni, hogy nekünk ezekkel az emberekkel előbb-utóbb együtt kell élnünk? Mert érdekes módon a londoni mosogatót nem zavarja, ha a szírek, afgánok, pakisztániak és indiaiak lakta gettókban bérel szobát. Ott valahogy tud alkalmazkodni a magyar a megváltozott körülményekhez. Akkor itthon miért nem? Ott valahogy senki nem aggódik azért, hogy Anglia az angoloké, bezzeg itthon minden csak a mienk.

rezsöatya 2015.09.18. 22:21:40

@Megnevelő Ember: kicsit veszelyes vizekre evezel... de lassuk:
1. Nem mondasz magadnak ellent, amikor irod, hogy milyen bekes, jo emberek ezek a menekultek, szeressuk oket, ugyanakkor legyek a felnott gyerekeim mellett, hogy megvedjem oket?
2. Amikor kijotten Angliaba (utlevellel!, legalisan!), hire-hamva nem volt a "nepvandorlasnak", mellesleg pont innen tudok tobbet tenni ertuk, de ennel jobban mar nem szeretnek szemelyes dolgokba belemenni...

mortullus 2015.09.18. 22:24:01

@Megnevelő Ember: Nem kéne végre elfogadni, hogy nekünk ezekkel az emberekkel előbb-utóbb együtt kell élnünk?"

NEM! NEM FOGADJUK EL!!! NEM AKARUNK EZZEL A CSÜRHÉVEL EGYÜTT ÉLNI!
Senki sem kényszeríthet minket erre. Az britek elbaszták, ez legyen az ő gondjuk.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.18. 22:34:06

@rezsöatya: Te írtad, hogy aggódsz, nem én, tehát neked kell számítanod arra, hogy bajuk esik, nem nekem. Miért mondanék magamnak ellent? A te állításodra reagáltam.

Amikor azt írod, hogy pont kintről tudsz értük többet tenni, akkor minden bizonnyal a gazdasági lehetőségekre gondolsz. Fizikaira nem gondolhatsz, hiszen nem vagy jelen.

Viszont ha neked lehet ilyet csinálni, akkor másnak miért nem? Van egy menekült, aki valahogy ki akarja használni a Nyugatot, és gazdaságilag akarja segíteni azokat, akiket otthon hagyott. Sok ilyet látunk, főleg a filippínók csinálják ezt. Ezt miért baj? Miért elítélendőbb ez, mint amit a "magyar horda" csinál, amikor Angliában kuncsorog valami mosogatói/takarítói/pizzafutári állásért?

A kérdés állandó és megkerülhetetlen: ha neked szabad, másnak miért nem? Mennyivel érsz te többet, mint ők, és ők mennyivel érnek kevesebbet, mint te? És kinek van joga eldönteni, hogy ki és hogyan bizonyíthatja a rátermettségét? Ki rendelkezhet az emberi sorsok felett? Mi alapján döntjük el, hogy valaki munkára alkalmas, vagy mehet zuhanyozni? Származás? Bőrszín? Vallás? Nemi hovatartozás? Családi háttér? Kapcsolatok?

Mitől hiszi magáról valaki azt, hogy ő többet ér másoknál? Vagy hogy mások kevesebbet érnek, mint ő?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.18. 22:36:37

@mortullus: Jó volna, ha az angolok végre szólnának az Angliában élő magyaroknak, hogy "NEM AKARUNK EZZEL A CSÜRHÉVEL EGYÜTT ÉLNI". Kíváncsi lennék az arcokra.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.18. 22:37:11

@Megnevelő Ember: Nah,akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba.
Nem! Nem kell nekem elfogadni. Mert alkothatok erről véleményt, foglalhatok állást erről.
Ha szeretnék velük együtt élni megtehetném Angliában. Nem akarom, nem akartam, mert testközelből volt lehetőségem megtapasztalni milyenek. Milyen velük együtt élni, együtt dolgozni.
Nagyon el vagy tévedve ha azt hiszed mind egyformán szent és ártatlan, jó szándékú. Kis hányaduk az.
A fodrászüzletben , ahol dolgozom, staff hiány volt nem régen. Eddig csak fehérek' dolgoztak ott. A vendégek is jobbára 95%-ban fehér, galléros, öltönyös brit. Azért jöttek hozzánk, mert ők ezt választották. Fizettek többet 3 fonttal a hajvágásért, cserébe minden szempontból minőséget kaptak.
Aztán egy nap a staffhiány miatt felvettek egy pakisztáni gyereket próbaidőre. Nem tudta letölteni a 3 hónap próbaidőt, mert -kapaszkodj meg- a brit vendégek, akik elméletileg messze híresek a nagy toleranciáról, nem voltak hajlandók leülni neki.
Ráadásul egy hazug és jellemtelen alak volt. Lopta a pénzt a kasszából, a belső videó felvételen megnéztük.
Azonkívül, elromlott a hajvágógépe és adtunk neki a főnök irodájából egyet addig míg nem vesz újat.
Közben kiderült nem maradhat tovább, mert a vendégek egyértelműen jelezték , nem boldogok.
Tehát az utolsó munkanapján, mondtuk neki, majd ne felejtse el leadni a főnök gépét.
Azt mondta, hogy neeeem, az az övééé!!!!
Mivaaan??
3-an voltunk bent mikor odaadtuk neki....és letagadta....
A főnök is rákérdezett az utolsó nap, hogy akkor mi is van a hajvágógéppel.....neki is letagadta, azt mondta , az az övé...Mégegyszer megkérdezte, biztos vagy benne??? IGEN!
majd 2 nap múlva behozta zacskóban, hogy jaj...mégis csak...rosszul emlékezett!!!

Nyugodj meg...még a londoni mosogatót is zavarja, csak muszáj ilyen kompromisszumokat kötni nagyon sok esetben.

Anglia is aggódik egyébként. Jobban mint gondolnád.Naponta 17-30 közötti angollal beszélek. Víztiszta angol környezetben durván reális képem van, mert elmondják a véleményüket. Nagyon nagyon nagy fejfájást okoznak nekik ezek a gondok.Elképesztő visszhangja van az otthon történteknek. Főleg, hogy tudják magyar vagyok. Kivétel nélkül egyetértenek a magyar kormánnyal és emberfelettinek minősítik ahogy Magyarország vergődik egyedül.

Egyébként, ha még nem tudnál róla, a világ fel van osztva , kisebb-nagyobb területekre, országokra, államokra, szövetségekre. Mindegyikben más nemzet él. Azért, mert mindenkinek így a legjobb. Kisebb nagyobb hibákkal de eddig láthatóan működött a rendszer. Ennek egyik hozadéka az, hogy a világ ezért még nem átjáróház.

Én magyar vagyok. Az én országomban soha nem éltek muszlim menekültek és bevándorlók. Jogom van eldönteni kikkel szeretnék együtt élni a hazámban, mint tisztes választópolgárnak

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.18. 22:39:52

@Megnevelő Ember:

"Nem kéne végre elfogadni, hogy nekünk ezekkel az emberekkel előbb-utóbb együtt kell élnünk?"

Nem.

Mert érdekes módon a londoni mosogatót nem zavarja, ha a szírek, afgánok, pakisztániak és indiaiak lakta gettókban bérel szobát."

Akkor menj ki Londonba és lakj, élj velük együtt te. És fogadd ezt el te. Biztos közéjük való vagy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.18. 22:41:33

@Megnevelő Ember:

Gratulálok neked. Még senki nem érte el nálam ilyen gyorsan, 3-4 kommenttel, hogy ezentúl szűrjem a kommentjeit. Neked elsőként sikerült.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.18. 22:48:04

@NagyságosSodalisO [eng]: "Nyugodj meg...még a londoni mosogatót is zavarja, csak muszáj ilyen kompromisszumokat kötni nagyon sok esetben."

Hát akkor ezt a kompromisszumot most már itthon is meg kell kötni. Nem értem, hogy mi a különbség.

A brit "úriembereket" pedig annyira azért nem sajnálom. Mihez is kezdenének a "horda" nélkül? Ki vinné ki a szemetet? Ki takarítaná ki a házat? Ki sétáltatná a kutyát? Ki főzne az elkényeztetett kölykökre? Ki vasalná ki az ingeket? Ki végezné el a piszkos munkát?

Ne nekem próbáld bemutatni a nyugati szennyes embert, aki él-hal az olcsó munkaerőért. Amit most látunk, az a harácsoló Nyugat terméke.

És azt se mondd, hogy nem volt még soha az életben egyetlen olyan magyar sem idegenben, aki nem nyúlt volna pénzt a kasszából. Nehogy már úgy állítsuk be, hogy ilyet kizárólag a szírek és a pakisztániak követnek el.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.18. 22:51:49

@NagyságosSodalisO [eng]: Ez most nem személy szerint neked szól, de az mindenképpen érdekes, hogy eddig azok, akik "elmenekültek" itthonról, hallani sem akartak Magyarországról, amíg ez a "szemét Orbán" van hatalmon, most pedig ugyanezek az emberek hirtelen aggódni kezdenek Magyarországért, mert ők "tisztes választópolgárok".

Nincs az a szír menekült a földön, aki ennél a köpönyegforgató tömegnél gusztustalanabb lenne.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.18. 23:00:35

@Megnevelő Ember: Látom semmit nem értettél meg...vagy igen és azonnal a szokásos kifordítom-befordítomat játszod.

Az előző kérdésedben írod, nem kéne-e elfogadni végre, hogy lassan velük kell együtt élnünk?!
Mondod ezt TE!
Aki megnevelőként meg akarod nevelni a magyar neveletleneket!
Kérdezd már meg magadtól, hogy nem kéne-e gyorsan abba hagyni a rosszul nevelt magyarok megnevelését, mielőtt még az általad annyira védett horda hatványozott neveletlenségén a kardodba dőlnél?!

Konkrét esetről írtam, ahol a pakisztáni volt a hazug és a tolvaj, nem fordítva. Ha fordítva lett volna, azt is leírtam volna, nyugodj meg.

Fogd már fel végre, hogy a hasonlataidban szereplőket semmilyen közös alapon nem hasonlítgathatod........és ne moss össze eu uniós polgárokat >< illegális, okiratok nélküli , minden jogalapot nélkülöző határsértő csordával.

A te nézeteid szerint akkor én is nyugodtan megtehetném, mert jogomban áll a jobb élet reményében, útra kelni, útlevél, papír engedély nélkül, irány Ausztrália vagy az USA!!! Ha hangosan üvöltözök, szarok, szemetelek, sőt követelek, beengednek, mert megsajnálnak, nem lőnek le, áhh nem, hagynak besétálni, adnak, kaját, munkát, pénzt , szállást, mert emberbarátság van szerte a világon, főleg ha még te is a a közelben leszel, még rá is beszélheted őket kicsit. Hogy ennyit már igazán megtehetnek értem, hiszen jogom van jobban élni.

Na jó ...nem etetlek tovább:-))))

mortullus 2015.09.18. 23:06:49

@NagyságosSodalisO [eng]: Felesleges az ilyen idiótákra akár 1 karaktert is pazarolni.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.18. 23:52:18

@NagyságosSodalisO [eng]: Akkor engedj meg még egy kérdést.

Adott egy illegális bevándorló, akinek nincsenek okmányai, és akinek így semmi keresnivalója nincs egy EU-s országban. Megérkezik mondjuk Németországba, és ott ellop valamit.

Ezzel szemben adott egy magyar bevándorló, akinek vannak okmányai. EU-s állampolgárként szabadon jöhet-mehet, legálisan vállalhat munkát. Megérkezik mondjuk Németországba, és ott ellop valamit.

Mi a különbség a kép lopás között?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.18. 23:56:12

@mortullus: Tehát ha nem vagyok hajlandó veled együtt részt venni a gyűlölködésben, nem vagyok hajlandó bizonyos embercsoportokat kirekesztő módon kezelni, valamint nem vagyok hajlandó veled együtt többnek képzelni magam másoknál, akkor idióta vagyok. Értem.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy én nem minősítettelek téged egyetlen sértő szóval se, te viszont velem szemben ismeretlenül is megengedted ezt magadnak, ami arról árulkodik, hogy neked valójában nem a menekültekkel van bajod, hanem mindenkivel, aki nem ért egyet veled.

Willkommenskultur 2015.09.19. 01:16:52

@Megnevelő Ember: Tökkmind1 te kit kezelsz kirekesztően az EU jog a betántorgót kirekesztően kezeli ez minden klub lényege

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.19. 07:58:30

@Willkommenskultur: Itt a legtöbb hozzászóló a jog, az országhatár és az EU mögé bújik, én pedig az emberi oldaláról közelítem meg a kérdést.

Ha valaki megdobál egy rendőrt, akkor azt elítélendő viselkedésnek tartom, de ez akkor is így van, ha az elkövető nem menekült, hanem magyar állampolgár.

Ha valaki jól nevelten viselkedik, jól végzi a munkáját, és tesz azért, hogy a társadalom hasznos tagja legyen, akkor az elismerést érdemel, de ez akkor is így van, ha az illető nem magyar állampolgár, hanem esetleg egy menekült.

Ennél egyszerűbben nem tudom leírni.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.19. 17:31:23

Közben profilt váltottam, a megnevelő szereppel felhagytam, csak a nyugodt buszos élet marad. Ebből az is következik, hogy itt sem fogok többé vitázni senkivel. Mindenki azt gondol, amit akar. Semmi értelme, hogy naphosszat győzködjük egymást. Van száz és száz más dolog, amivel érdemes foglalkozni.

Az biztos, hogy én nem fogom rettegésben leélni az egész életemet csak azért, mert holnap, vagy holnapután, vagy azután, vagy azután talán történni fog valami.

Örülök, hogy itt lehettem. Ha lesz valami új téma, akkor majd jövök. Persze csak akkor, ha a blog gazdája is szívesen lát.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.19. 21:54:17

Azt nem tudom az ilyen videók miért nem járják be a világsajtót???

youtu.be/CzNbNKDGyRo

és pl ez....mert ők nem csak szemetelnek....

www.facebook.com/mira.petran/videos/10200559523908763/

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.19. 22:10:57

@NagyságosSodalisO [eng]: Nem tudom, mi volt a csajszi bűne, de azt el kell fogadni, hogy náluk ez a természetes eljárás. Nálunk meg az, hogy apa kinyírja a családot (igen, a 10 hónapos csecsemőt is), őrizetbe veszik, majd az elsőfokú ítélet után jön Magyar Gyuri bácsi, és az elkövető megússza 5 év fegyházzal, ahonnan 3 év múlva feltételesen szabadul, hogy ismét köztünk élhessen.

Melyik a hatékonyabb megoldás?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.19. 22:57:18

@A nagy kékség: Na neee...ezt most te komolyan gondolod ?
Minden szavad gáz..
Azt el kell fogadni......mert te EZT el tudod fogadni.....a csikk eldobást már kevésbé

Meg ugye nálunk legalább olyan arányban megy a családirtás mint náluk a nők és gyerekek ellen meg a mindennapos lefejezés....
Most komolyan.....ritka egyoldalúan tudsz toleráns lenni

Neked lehet köztük kéne élned.Mennyivel kevesebb bosszúság érne nap mint na....
Rossz helyre születtél....

Komolyan...bármikor szivesen olvasok tőled bármit...akkor is ha van amiben nagyon másképp gondolkodunk

Valahogy ezt a fajta toleranciát amit erőltetsz kicsit nehezebben emésztem meg...:-((

adg 2015.09.20. 00:42:04

@A nagy kékség: na latod, ez is a problema resze. Fogadjuk el, hogy ok igy buntetnek bizonyos bunoket. Oke, fogadjuk el. Semmi gond. Nagyon sokan viszont kozuluk nem fogjak elfogadni, hogy europaban nem ez a modi, es nem szokas lelovoldozni embereket az utcan. Ennek eloszelet lathatod angliaban pl, ahol tobb helyen is "bevezettek" a sariat, molesztaljak a nem muszlimokat is mert rovid a szoknya, vagy akarmi. Azt is fogadjuk el? Szokjuk meg, hogy ez lesz, mert ez egy masik kultura, es ugy szep ahogy van? Mitol lenne a mi kulturan kulonb, mint az oveke, ahol ez a termeszetes?
Majd ha a lanyodat vagy a felesegedet fogjak esetleg a blaha lujza teren orjongo tomeg szeme lattara egy fahoz kotve megkorbacsolni, mert kilatszott a bokaja, akkor is ilyen megerto leszel, es biztatod a lanyodat, hogy fogadja el oket, szokja meg a gondolatot, hogy ezentul ez van, mert nekik is joguk van ide jonni?
Ez ugyanis pl indonezia nehany reszen teljesen termeszetes, resze az ottani eletnek.
Miert ne csinalhatnak itt is? A lanyod vagy a feleseged talan kulonb? Ha igen, akkor honnan, miert, ki mondja? Ha meg nem, akkor ugye nekik is ugyanaz jar a kivillano bokaert. Szokjak meg, ugye?

Milyen erdekes, hogy azt nem olvastam meg toled, hogy OK fogadjak el az europai kulturat es szokasokat, mert europaban meg az a szokas.
Ha mag valaki (a tobbseg ezen a blogon csak errol beszel) azt akarja, hogy ok is elfogadjak az europai ertekeket, akkor azt gyulolettel vadolod.

Ez valoban furcsa.

Amit nem akarsz megerteni, az az, hogy nem azzal van gond, hogy emberek jonnek az euba. A gond a ket kultura dobbenetes inkompatibilitasa. Ezek egymast kizaro kulturak, nem tud rendesen egymas mellett elni a muszlim kultura a nem muszlimmal. Ez a gond. Az o jelenletuk veszelyezteti a tiedet. Ok nem olyan toleransak, mint te.

Biztos lehetsz benne, a videon szereplo "csajszi" (ez a szo is az egymas iranti tisztelet jele?) nem valami pedofil sorozatgyilkos volt. Erre merget mernek venni. Az eltero velemeny kifejezeseert gyakran jar ilyen eljaras sokfele, foleg nok eseten. Ha akarod, fogadd el es orulj neki, te dolgod.
De szerintem az europaiak 99,999%-a nem akarna ezt europaban. Vagyis mas a velemenyuk, lehet is tarkonloni oket. Elien a liberalizmus, a tolerancia.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.20. 05:42:27

@adg: Szerintem a hozzászólásommal épp a liberalizmus ellen szóltam. Azt akartam érzékeltetni, hogy a túlzottan szabad világ sem kifizetôdô, hiszen apa nyugodtan gyilkolászhat, olcsón meg fogja úszni.

És már megint van egy "erôltetett" félreértés. A videón nem a Blahát látjuk, és nem az én feleségemet lövik fejbe. Az ott az ô világuk, az ô szokásaik, melyek bár eltérnek a mienktôl, de nekik ez a természetes. Mi a játszótéren nôttünk fel homokozó lapáttal a kezünkben, ôk pedig a harctéren, fegyverrel a kezükben. Nálunk divat, hogy egy nô egyszerre akár több pasival is lefekszik, náluk pedig más a nô szerepe. Én erre írtam, hogy fogadjuk el, nem pedig arra, hogy a szokásaikat ide hozzák nekünk. Ez utóbbi nekem sem tetszik.

adg 2015.09.20. 11:18:38

@A nagy kékség: nem eroltetett felteertes. Ugyanis hiaba nem akarod tudomasulvenni, az iszlam nem elvalaszthato ezetktol az emberektol. Az az eroltetett felreertes, hogy "ures" embereknek nezed/mondod oket, akik idejonnek millioszamra akar, es minden oke lesz, szokjunk hozza. Ezt te mondtad, szokjunk hozza.
Ha valaki azt mondja, hogy nem akar hozza szokni, akkor meg azzal jossz, hogy joguk van idejonni, meg mi sem vagyunk kulonbek es hasonlok. Amit nem akarsz tudomasul venni, hogy ok hozzak a sajag kulturajukat, es mivel az iszlam egy rendesen hodito vallas, ok aztan pont leszarjak majd, hogy te mit gondolsz. Ahol tobbsegbe kerulnek, vagy csak eleg erosek lesznek, ott az o vilaguk lesz, akar a blahan is. Az iszlam messze tobb egy vallasnal, ok nem akarnak egy vilagi orszagot, a cel mindenhol a sajat orszag, a sajat torvenyeikkel.
Mutass egy muszlim orszagot, ahol nem probaljak a sajat torvenykezeseiket nyomni tuzon vizen keresztul. Max ahol eros kezzel el vannak nyomva. Ahogy kicsit szabadjara eresztik oket, az kovetkezik, amit a videon latsz. Eszak afrika, kozel kelet, dk azsia egy resze. Ez ilyen. Ez lesz europaban is, ha eleg erosek lesznek. Nem ketseges.

"Az ott az o vilaguk, az o szokasaik". Ja, nemetorszag meg europa, a mi vilagunk, a mi szokasaink. A taborban meg halomra eroszakoljak a sajat noiket es gyerekeiket, mert az az o szokasuk. Majd ha nem a taborban elnek, akkor majd halomra eroszakolhatjak a hitetleneket is. Na az mar a mi vilagunk, es baszhatjuk.
Anglia a mi vilagunk, mi szokasaink. Az utcan "vesszen anglia" tablaval orditva orjongo muzulman tuntetokkel mi van? A mi vilagunkban csinaljak, a mi vilagunkban kovetelik, hogy az valjon az o vilagukka, vesszen a hitetlen anglia. A magyarorszag hatarainal orjongo csurhe? A gyereket a sinre ranto "apa"? Ezek mar most a mi vilagunkban vannak.

Es valoban, lehet, hogy a tobbseg bekes, de pont eleg van koztuk a nem bekesbol. Es erre nem jo valasz, hogy vannak nekunk sajat allataink is. Az pont eleg.
Ezert kellene szurni oket, nem ellenorzes nelkul barkit atengedni a hataron, mindenfele papirok nelkul.

A lenyeg, hogy nem tudod levalasztani roluk a kulturajukat, es az o kulturajuk felemeszti az europait. Es ha igy folyik, akkor a blaha is szerepelhet ilyen videon, es a te ismerosod is. Nem kivanom egyaltalan.

Liberalizmus. A te ervelesed a legvadabb liberalis erveleseket idezi. Mindenki egyenlo, mi sem vagyunk jobbak, elfernek ok is, jojjenek csak, stb. Viragozzek minden virag. Ezek onmagukban nem feltetlenul rosszak. Csak nem jol hasznalod es felremagyarazod oket, meg veluk probalsz masok szajaba adni olyat, amit nem mondtak.
Pl egyenloek vagyunk. Ez vegulis igaz, nem is mondta senki, hogy mi tobbet erunk, de ettol meg jogunk van a sajat orszagunkhoz, ahogy pl jogod van a sajat lakasodhoz. Ha holnap valaki berugna az ajtodat, hogy akkor o mostantol ott lakik es kovetel kajat es zsebpenzt, gondolom nem lennel boldog, es nem azert mert ot kevesebbnek erzed. Nem?
Ha megnezed a liberalis ertelmiseg gyongyeit, kb ugyanazokat szajkozzak, mint te, es hasonlo hibakkal ervelnek. Nem a kerdesre valaszolnak pl, hanem egy mellekes kis reszet tovabbgondoljak ugy, ahogy az nem hangzott el, majd azt cafoljak es vezetik le belole, hogy a masik xenofob, vagy gyulolkodik.

En pl liberalis gondolkodasunak erzem magam, de ezt nem szeretem hangoztatni a liberalisnak mondott politikusok miatt. En szerintem gondolhat mindenki mindent, amig azzal nem okoz masnak bajt. Felolem akar tizmillioszamra is lehetnenek muszlimok europaban, csak hagyjak beken a tobbieket. (Itt bukik a dolog)
Sajnos a liberalis politikus velem ellentetben mindent a vegsokig toleral, ami tokeletesen megegyezik az o elkepzelesevel, ami egy hangyanyit is elter, az meg fob es ista.

Na ez egy picit megszaladt...

adg 2015.09.20. 11:39:51

@rezsöatya: te, ez valami gyonyoru. Eleg stramm csaj, jol birta nagyon. Viszont az a sok szarember, aki nezi a musort meg videozik basszus, azok megerdemeltek volna amit a lany kapott.

A ficko meg azt kapna tolem, ha tehetnem, hogy soha ne ulhessen le tobbet sehova. :)

----

Az jutott amugy eszembe, hogy a maja kultura az elegge ott volt a maga koraban, volt par furcsa dolog benne, de egy eleg fejlett kultura volt.
A korabeli europai kutura szinten.
Viszont nyugodtan kijelenthetjuk, hogy a ketto nem volt teljesen kompatibilis, a majak jobban jartak volna, ha nemet mondhattak volna az illegalis hataratlepoiknek.
A hasonlat kicsit santit, mert majaek mar joval hamarabb nekialltak lerombolni magukat, es kozel sem azok voltak mar a spanyol migransok erkezesekor, mint par szaz evvel korabban, de azert szerintem jo hasonlat. Nekem legalabbis tetszik.

Suvahe · http://suvahe.blog.hu/ 2015.09.20. 12:04:08

@rezsöatya: tavalyelőtti hétvégi program még akár karácsonyi vásárról készített szeptemberi összeállítás is lehet, mivel jómagam annak a híve vagyok, hogy ami a csapból folyik azt zárjuk el. Ha nem tudjuk elzárni akkor legalább ne öntsük tovább. Ha a végére érezhetően belekényszerülünk, akkor pedig már nincs értelme sem az elzárásnak sem az öntögetésnek, csak a túlélés marad. A túlélés már nem ilyen felületeken fog zajlani. Azokon a más felületeken a blogger kénytelen lesz krónikás lenni. A krónikás eszköze a toll s papír, helye pedig a terep. A toll, papír s terep nem billentyűzetbetyároknak való.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.20. 13:00:28

Békés migránsok próbálnak beilleszkedni Erfurtban a Willkomenskulturba, de azok a náci német rendőrök nem engedik őket:

www.youtube.com/watch?v=rPMgw_Xcdzw

rezsöatya 2015.09.20. 16:18:48

@Suvahe: A "tavalyelotti hetvegi program" poen volt, szerintem van aki erti, mire irtam! :-)))
Amugy van a tarsolyomban még sok anyag, csak idovel allok szűkiben (epp egy nagyobb projekten dolgozom). Egy kis elozetest azert kuldok...

Imadok "leugrani" a tengerhez, imadom a hajokat, az osszes fajtajat (ugy vagyok, mint Gomboc Artur a csokival:); kis hajot, nagy hajot, teherhajot, komp-hajot, vitorlas hajot, regi hajot, uj hajot, jachtot es őrnaszádot es persze a cruisert, a tobb emeletes luxus-szalloda hajot, ami melletunk huzott el... dobbenetesen nagy kozelrol!

youtu.be/GRjWE8s6yWc

A csapot meg nem biztos, hogy el kell zarni! Lehet, hogy egyszer tej, mez (sör, bor) folyik majd belole...! :-)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.20. 16:44:09

@adg: Most csak röviden válaszolok (hozzáteszem, hogy a legtöbb dologban egyetértünk).

Azt írod: "A lenyeg, hogy nem tudod levalasztani roluk a kulturajukat, es az o kulturajuk felemeszti az europait."

Ezt olvasva az volt az első gondolatom, hogy akkor talán mégsem az ő kultúrájukkal van baj, hanem az európaival, ami nem elég erős ahhoz (és mitől is lenne az), hogy megvédje magát.

Mindig az erősebb kutya baszik. Pláne, ha ehhez még támogatást is kap. Mert hogy a "horda" támogatás nélkül nem lenne sehol, az holtbiztos. És akkor visszakanyarodtunk oda, hogy a gyökerét kéne vizsgálni a problémának, nem pedig a felszínt kapargatni. De szerintem ehhez mi nagyon kicsik vagyunk.

Observer99 2015.09.20. 19:05:06

Hááát ez nekem tetszik!

"Milyen házibuli az, ahova a vendégek nem meghívás alapján jönnek, hanem felözönlenek a Blaha Lujza térről, mert megszerezték a címet, és mindjárt oda is költöznek? Ha pedig ezt valaki, aki speciel ott lakik, esetleg nem tartja jó ötletnek, akkor ő mindjárt egy xenofób fasiszta?

Semmi bajom a bevándorlással. Támogatom, hogy fogadjunk be üldözött szír keresztényeket akár Magyarországra is. Abban azonban biztos vagyok, hogy legkevésbé azoknak szabad letelepedést biztosítani, akik Frankfurtban azt skandálják, hogy engedjék már őket végre Malmőbe."

mandiner.hu/cikk/20150919_puzser_robert_a_xxi_szazadi_humanus_europa_migracios_doktrinaja

Suvahe · http://suvahe.blog.hu/ 2015.09.21. 12:31:08

@rezsöatya: Szimpatikus ez a rövid ajánló.

Végigolvastam a hozzászólásokat. Remélem legalább egyvalaki diplomás szakértő, nemzetközi tapasztalattal. Kár hogy szakirodalmi jegyzék nincs feltüntetve.

rezsöatya 2015.09.22. 05:53:29

@Suvahe: ... es ez a kedvencem nagy hajokrol:

youtu.be/roJfITJ8e-o

Suvahe · http://suvahe.blog.hu/ 2015.09.22. 16:21:47

@rezsöatya: Ezek már épületnek számítanak. :-)

rezsöatya 2015.09.22. 22:11:50

@Suvahe: mennyi migrans elferne benne...! (csak hogy visszaterjunk a poszt temajahoz!) :-)

Suvahe · http://suvahe.blog.hu/ 2015.09.22. 22:58:35

@rezsöatya: Nem szép dolog a részemről, de ezt megmosolyogtam.

A nagyvilág aktuális hírei hozzám véletlenszerűen jutnak el. Ez azt jelenti, hogy nem olvasok nagy online hírszolgáltató felületeket, nem nézek tévét és nem olvasok napilapot. Viszont anyámmal hetente többször értekezem és tőle mindig pontosan értesülök szinte mindenről, akkor is, ha nem kérdezem. Így pl. azt is tőle tudom, épp mennyi migráns lépi át a határt. Mivel ismerem anyámat és ő erősen szubjektív, ezért csak aházom.
Jujjházni akkor fogok, ha a saját spájzomban lesznek.

rezsöatya 2015.09.22. 23:36:34

@Suvahe: Áháá! Szoval te is a fuggetlen hirugynokseget hasznalod informacioszerzesre...! :-)))

s29.postimg.org/5bkwq9i9z/image.jpg

Suvahe · http://suvahe.blog.hu/ 2015.09.23. 13:59:54

@rezsöatya: :-) És az újgenerációsok pad helyett iPad-en nyomják.

rezsöatya 2015.09.24. 11:46:51

OlvasomÉves szinten a mai napig 243 878 menekült jött be az országba.

Mellesleg a szerdai 10 041-es adat abszolút rekordnak számít, a szerb-magyar határzár előtti napon ugyanis nagyjából 9800-an jöttek.
süti beállítások módosítása