Határonkívül

Határokon át, földön, vízen, levegőben

Meglepő helyen állnak a magyarok az angliai bűnözési ranglétrán

2015. február 25. 15:02 - határonkivül

/copy by player.hu/

xuz-tudod-h-mostantol-jo-leszek.jpg

Érdekes listával rukkolt elő a Daily Mail, miután összegezték fél év kriminalisztikai statisztikáit.

Jó, tudjuk, hogy a Daily Mail az a magyar Blikk, és a megállapításaik angol tudósok színvonalán mozognak alkalmanként, de ezt a listát nem ők készítették, hanem az angol Igazságügyi Minisztérium.

Nem is azért irjuk meg ezt, hogy aztán ujjal mutogassunk, mekkora parasztok az Angliában dolgozó ügyeskedő dél-keleti szomszédaink, hanem hogy demonstráljuk, mekkora királyok a kint élő magyarok. Mondjuk, miért.

Mert NINCSENEK rajta egyik listán sem.

A lopás, betörés és csalás kategóriát a románok vezetik, de a litvánok, lengyelek és az írek is sűrűn szerepelnek dobogós helyeken.

crime.jpg

A lista hat hónapnyi időtartamot ölel fel, ez alatt 39 773 letartóztatás történt, aminek csak egy töredéke – mintegy 5000 egyén – volt külföldi, de az ott élő populációhoz mérten ez is magas szám. 126 000 román él Angliában, ebből 760 embert tartóztattak le, vagyis nyolcszor nagyobb az esélye egy román állampolgár letartóztatásának, mint egy angolnak.

Itt egy újabb lista a letartóztatások számának nemzetekre lebontott top 20-ával. ITT SINCS MAGYAR.

25ec48fe00000578-0-image-a-11_1424557618657-1-608x809.jpg

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a magyarok döntő többsége dolgozni megy Angliába. Jó látni ezt a listát, de ismételten nem azért, amit látunk rajta, hanem azért, amit nem.

(Forrás: Daily Mail)

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hataronkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr297219169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsöatya 2015.02.25. 20:59:50

... nekem szomoru ez a dal... :*(

2015.02.25. 21:36:35

Ha Angliában nem is de otthon beleadnak apait, anyait

Tke 2015.02.25. 22:56:28

Kifejezetten érdekes az írás, teccett, köcce:)

határonkivül · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.02.25. 23:31:06

@Tke: Én is érdekesnek találtam, azért is tettem ki. Sokszor magyarok írnak magyarokról felnagyatott , rémhírszerű infókat, hüledeznek olyan dolgokon, aminek fél- vagy tév információ az alapja. Meglehet, hogy ez sem egy átfogó, teljes statisztikai kimutatás, de azért sejtet dolgokat, amire valahol...
/félve írom le, mert manapság sokak szerint szégyellve kell kimondanunk, hogy magyarok vagyunk/...szóval amire büszkék is lehetnénk akár....
Persze kis ország vagyunk, nyilván sokkal kevesebb van belőlünk mint a ranglista vezető román, litván és lengyel népcsoportból.:-DD

2015.02.25. 23:52:36

Itt se jellemzo hogy a magyarok bunozessel foglalkoznanak, a tulnyomo tobbseg szorgalmasan dolgozik, akik meg nem, azok elobb-utobb ugyis kibuknak innen, rajonnek hogy simliskedessel nem sokra jutnak.

Azert nem semmi hogy Angliaban ilyen nemzeti hovatartozasra lebontott bunozo listat tesznek az ujsagba - ilyesmit itt meg tobb evtized alatt sem tapasztaltam, es nagy lenne a felhaborodas. :) Nyilvan a roman UK-s bevandorlok kozott is vannak szorgalmasan dolgozok, el tudom kepzelni, hogy orulnek az ilyen "elemzeseknek". Amugy meg erdekes hogy milyen fajta bunozest ragadtak ki, mert ugye bunozes a "white collar crime" is, es fogadok hogy ott nem a romanok vagy lengyelek az elsok, hanem valszeg a britek... Pont olyan kategoriakat listaztak ami kozismerten "poverty crime". A 2 centem az, hogyha a UK aggodik emiatt, akkor mozgositsa az igen szeles brit segelyes tomeget, es korlatozza a bevandorlast vagy szelektaljon a bevandorlok kozott. Azt nem lehet hogy odavonzom a legolcsobb, legkepzetlenebb munkaerot aztan ajvekolok hogy milyen problemakat csinalnak.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.02.26. 00:04:34

@cougarcat: Hát sok igazság van abban amit írtál. Bizony. Épp ma beszéltem angol szervizes emberekkel, mind a ketten fehér , igazi angol őslakosok , és bizony azt mondják, fullon vannak. Egy hely nem marad lassan, ahová befér egy bevándorló. És ahogy beszélt, láttam a szemén, hogy a nagy , híres angol tolerancia fogyóban van rendesen.

2015.02.26. 00:31:45

@NagyságosSodalisO [eng]: Nem fogjak tudni toleralni azokat a konfliktusokat amik a jelenlegi uberliberalis bevandorlasi rendszerrel jarnak. A tolerancia allami szinten van, vagy politikai retorika, egyeni szinten teljesen mashogy mukodik . Raadasul az uber PC-seg miatt a gozt se tudjak normalisan kiereszteni - es ezt majd kihasznalhatjak masok politikai okokbol.

2015.02.26. 00:41:40

Szerintem is legyunk buszkek arra hogy magyarok vagyunk. Ez meg nem jelenti azt hogy nem ismerunk el problemakat a nemzetisegunkkel kapcsolatban, de ha a helyiek latjak hogy meg egy kis artatlan nemzeti buszkesegre se vagyunk kepesek akkor hogyan varhatnank el hogy ertekeljenek minket ugyis, hogy masok vagyunk? En nem vagyok se ubermagyar, se hazafi, de a magyarsagomra itt buszke vagyok es foggal-korommel megvedenem ha arrol lenne szo, mert eszem agaban sincs sajat magam becsmerelni, nemhogy megengedni hogy valaki mas tegye. Magyarnak szulettem, ezt mar megvaltoztatni nem lehet es nem is kell, ez egy olyan alapveto identitas mint pl. az hogy no is vagyok, meg hogy bevandorlo. Nincs okom hogy tagadjam egyik identitast sem...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.02.26. 00:43:32

@cougarcat: Hát, jó lenne megérni és látni, már csak kíváncsiságból ,hogy mi lesz ennek a nagy népvándorlásnak a vége , a gazdag, nyugati nagyhatalmakra vetítve. Meddig bírják vinni a vállukon Európa szegényeit, és meddig a fekete kontinens és Ázsia képzetlen, nyelvet nem beszélő, semmihez nem értő vándorait. Mikor lépik meg azt amit meg kell?!

2015.02.26. 00:52:35

@NagyságosSodalisO [eng]: Igen, en is kivancsi vagyok, de ugy hogy remelhetoleg nem a boromon csapodik le majd. :) Itt is megy a politikai vita hogy vajon hozzuk ide a szegenyeket mashonnan, vagy menjunk oda es ott probaljunk segiteni nekik. Legszivesebben egyik opciot se tamogatnam, de ha valasztani kell, akkor mindig inkabb azt hogy innen segitsuk oket hogy otthon maradhassanak. Es tulajdonkeppen nem ez lenne a legjobb a tobbsegnek, hogy ott elhessenek normalisan, ahol felnottek?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.02.26. 00:55:43

@cougarcat: Igazad van, szerintem ez a lehető legjobb hozzáállás. Akinek egészséges a belső énje ezt könnyen meg tudja fogalmazni és megélni is. Én már biztosan nem leszek egy nagy világutazó, de függetlenül mindentől, az ami vagyok, abban mélyen benne van , hogy magyar embernek születtem és nagyon nem szeretnék mássá válni.Előítéletes vagyok, igen, /tudom, nem vagyok elég nyitott/, mindig kerek szemekkel nézek azokra, akik mell döngetve üvöltik mindenfelé, hogy szégyenlik magukat, mert magyarok!! Ennél nagyobb baromságot életemben nem hallottam. Mások bűneit, szégyenteljes habitusát, mentalitását, beteges gondolkodását magunkra kell venni , cipelni, a kollektív felelősségvállalás jelszavával ???? Micsoda baromság ez már ?
Nem büntetésből születtünk oda, ahova..és nem ítéltettünk vezeklésre , szégyenkezésre sem.
Persze, normális gondolkodáshoz, normális és egészséges értékrend is kell....van akinek van, és van akinek nincs és nem is volt és nem is lesz.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.02.26. 00:58:46

@cougarcat: Persze, hogy az lenne a leghasznosabb. Szerintem is, egyszer jobb lesz a világ..majd..egyszer...célba érnek a dolgok, a segítő kezek, több a jó mint a rossz. Szerintem az építkezést mindig lentről kell kezdeni. Család, neveltetés, kultúra, hagyományok, tudás, fontos, hogy sok jó ember nevelkedjen fel. Aztán abból az anyagból már lehet dolgozni! :-))

2015.02.26. 01:17:12

@NagyságosSodalisO [eng]: Ha az ember nem kepes kedvelni sajat magat azert ami (pl. hogy magyar, vagy hogy ferfi/no) akkor ne is varja el hogy masok kedveljek. En sem ertem egyebkent hogy miert kellene magamra vennem olyan dolgokat, ami bar sajnos letezik, de minden mas nemzetisegben megtalalhato. Probalj egy kanadait talalni aki azt vallja hogy "nem tudok buszke lenni a kanadaisagomra mert meg mindig van bunozes (szegenyseg, korrupcio, stb.)":)

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.02.26. 07:24:06

ez tenyleg nagyon erdekes! es jo hir egyben! :)

@NagyságosSodalisO [eng]: @cougarcat: +1

de az az igazsag hogy en nem szeretnem megvarni ... mindenfele elfogultsag, de kozben mely elemzes nelkul, az az erzesem, hogy hosszu tavon ennek nagyon csunya vege lesz

2015.02.26. 17:25:36

@DavidT: "az az erzesem, hogy hosszu tavon ennek nagyon csunya vege lesz"

En is ettol tartok... Ahogy novekednek a konfliktusok, ugy novekedhet az intolerancia is - es mindig lesznek artatlan "aldozatok" akik fele is fordulhat ez, mert az egyszeri ember a bevandorlokat hajlamos egy csoportba tenni. A mostani bevandorlasi politika meg amolyan "social experiment" - kiprobaltak, nem jott be, most mar lehetne kimondani hogy ez nem mukodik, es valtani.

En arrogansnak tartom azt, hogy egyes politikusok es tamogatoik ugy hiszik, hogy a szegenyebb orszagokbol erkezok (nem Mo.) annyira orulnek hogy a fejlett Nyugaton lehetnek, hogy majd onkent es dalolva integralodnak, feladva mindent amit eddig ismertek. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez csak keves esetben tortenik meg. Es nekem ez azt jelenti hogy ezek a bevandorlok csak elkeseredesbol, kenyszerbol vannak ott, anyagi okok miatt, amugy legszivesebben abban a kulturaban, tarsadalomban elnenek, ahova beleszulettek. Na es az anyagi celokat se igen erik el ha a celorszagban nem versenykepesek, vagy ha nincs szamukra munka. Segelyt adni nekik meg a kegyelemdofes, mert segelyen elve huzamosabb ideig meg a maradek onbecsulesuket, motivaciojukat is elveszitik az emberek (ez a helyi segelyesekre is ervenyes). Nem beszelve arrol hogy a segelyes csaladba szuletett gyerek mar eleve ehhez az eletformahoz szocializalodik.

Azt is viccesnek tartom ahogy a Nyugat probal alkalmazkodni egyes kisebbsegi kulturakhoz mikor egyertelmuen ruhelli azt. A szinlelesbol meg semmi jo nem szarmazik. Ami segit hosszu tavon sztem az a vegyes hazassagok, a keveredes, na meg a tanult, kepzett bevandorlok, akik belatjak, hogy az integralodas lenne az erdekuk, ha mar ugy dontottek, hogy Nyugaton akarnak elni. De ez utobbihoz erosen mazsolazni kene...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.02.26. 17:46:03

@cougarcat: Most erre mit tudnék mit írni??? Semmit, mindent megfogalmaztál, amit gondolok én is erről. Pontosan erről van szó, és ezért nem túl reményteljes a jövő.
Én abban hiszek, hogy a törvényi szabályozást kell egy nagyon fegyelmezett , jól átgondolt rendszerrel újraépíteni. Különböző alapszempontok szerint / amik jól láthatóak és tipikusak/ különválasztani a népcsoportokat, okokat, nyelvtudás tesztekkel, szakmai képesítésekkel szelektálva. Zöld vagy piros utat mutatni. Mire van szüksége az adott országnak, pl. mint nálatok Kanadában és Ausztráliában.

2015.02.26. 18:13:53

@NagyságosSodalisO [eng]: Azert itt sem fenekig tejfol minden. Itt is van menekult program - ennek a lenyege az lenne, hogy a menekultek ideiglenesen jonnenek, amig a sajat orszagukban veszelyben vannak. De ha korulnezunk akkor lehet latni hogy vannak tersegek ahol soha nincs nyugalom, stabilitas, biztonsag. Akkor most hozzunk mindenkit ide, ugy, hogy tudjuk, visszamenni se tudnak meg itt is csak a tarsadalom peremen fognak letezni? Nem hinnem hogy ez lenne a megoldas. Amugy eleg magas a kriteria a menekult statuszhoz, aki ennek nem felel meg, azt konyortelenul visszakuldik.

Amugy a menekult programmal elvileg nincs bajom. Tobb mint 300 ezer magyart fogadott be Kanada 56 utan, miutan mar humanitarius krizis keletkezett a nyugat-europai menekult taborokban. Az egyik vancouveri egyetem az egesz soproni erdeszmernoki kart szorostul borostul elfogadta, hogy be tudjak fejezni a tanulmanyaikat - nemreg volt egy dokumentumfilm errol meg hogy nem egy vegzosbol kiemelkedo szakember valt a helyi fakitermelo/feldolgozo iparban.

Aztan pl. jottek a varosunkba boszniai menekultek, akik aztan haza is tertek amint lehetett. Miert ne segitene szivesen az ember ilyen esetben.

De korlatlan szamokkal egy ilyen programot nem lehet mukodtetni. Egyebkent meg koztudott hogy a menekult taborokbol is azok jutnak ide eloszor akiknek van nyelvtudasuk, felsofoku vegzettseguk, esetleg rokonaik. Es sztem ez helyes, azert mert itt a verseny oriasi, raadasul a helyiek hozza vannak szokva, vagyis fel kell kotni a gatyat ha veluk akar valaki versenyezni. Valamikor a kepzetlen munkaerot felszippantotta az ipar de ma mar olyan szintu a technologia hogy egyre kevesebb ilyen munkaerore van szukseg. Nem beszelve arrol hogy generacios krizis alakult ki a novekvo helyi segelyes reteg miatt. Az allam meg korantsem vallal akkora feladatokat a szocialis ellatasban mint pl. Svedorszag vagy akar a UK.

2015.02.26. 18:24:56

@cougarcat: "Tobb mint 300 ezer magyart fogadott be Kanada"

bocsanat, ezt elutottem .... tobb mint 100 ezer

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.02.26. 19:23:05

@cougarcat: "Az allam meg korantsem vallal akkora feladatokat a szocialis ellatasban mint pl. Svedorszag vagy akar a UK."..Azt hiszem ez nem is feltétlenül baj. Sőt.
Mikor Skóciában dolgoztam, volt egy skót igen idős férfi vendégem és ő mesélt arról, amiről te is írtál, hogy bizony , van, hogy egyik generáció utánozza a másikat a benefites szokásaiban. Sőt ő azt mondta, ismer olyanokat , ahol 3 generáció él együtt egy nagy házban, és ebből a családból senki nem dolgozott soha pl. Szóval igen.

Meg hát a képzett és képzetlen munkaerő kérdése. Teljesen igaz amit írsz, valóban a technológi és a technika folyamatos fejlődése miatt egyre inkább kiszorulnak az alul ,vagy nem megfelelő irányba, vagy egyáltalán nem képezett munkaerők.

A másik nagy probléma valóban a politikai menekültek, akik háborús térségből, valóban életveszély elől keresnek befogadó országot. Amíg háborúk vannak, vallási és törzsi harcok a 3. világban, addig ez marad az egyik legnagyobb probléma. Valóban,nem lehet ekkora néptömegeket kimenekíteni...hiszen teljes földrészek ürülnének ki..

2015.02.26. 19:35:51

@NagyságosSodalisO [eng]: "ahol 3 generáció él együtt egy nagy házban, és ebből a családból senki nem dolgozott soha" Sokat latok ilyet, a munkam miatt - lehangolo ez az eletforma. Nemcsak latni, hanem annak is, aki benne el. De a kepessegei elvesztek arra hogy versenykepes legyen - ide vezet a "nanny state".

" Valóban,nem lehet ekkora néptömegeket kimenekíteni...hiszen teljes földrészek ürülnének ki.."

Bizony, es ez tulajdonkeppen semmivel sem jobb mint amikor a gyarmatositok anno odamentek es kiirtottak vagy kiszoritottak az oslakossagot.

"Amíg háborúk vannak, vallási és törzsi harcok a 3. világban, addig ez marad az egyik legnagyobb probléma"

Igen, ez tenyleg igaz, hajlamos az ember elfelejteni, hogy sajnos sok esetben magaban a "kulturaban" benne foglaltatik az eroszak, az egymas elnyomasa, kiirtasa. Na es sokszor latjuk hogy ezek az osi, torzsi szokasok a befogado orszagban sem tunnek el - ez is sok problema forrasa. En hagynam magukra. :)

A fentiekbol is latszik hogy a magyarok nagyon nem azok a bevandorlok akikkel problema van, es ha jonnenek szigoritasok en fogadok hogy a magyaroknak mindig lenne zold ut.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.02.26. 19:39:23

@cougarcat: Na igen, ez meg a másik. Az utolsó mondatod pedig hűen tükrözi mekkora baromság ez az egész. :-))) Erről van szó.
Én megbolondulok, amikor olvasom a sok piti, eltúlzott ökörséget amiket sorolnak fodorkorpára, végnélkül....Simán felmegy az agyvizem, de 5 mondat után már lépek is tovább, vagy zárom be az oldalt...Mert látatlanban is tudom kivel van dolgom, rosszindulatú, kicsinyes embere...Áhh....mert milyen szar már, ahogy néz rám a BKV ellenőr, vagy a bankban a savanyú képű alkalmazott, vagy milyen gáz már az a sok lógó orrú ember, jaj, annyira lehangoló.....áhhh beszűkült emberek akik szinte keresik a lehetőséget arra, hogy mit lehet eltúlozni és fikázni....a rosszat" meglátja, de a jót meg nem vagy tagadja, vagy elhazudja még magának is....

2015.02.26. 19:57:09

@NagyságosSodalisO [eng]: :)) Ja, kozben meg olyan forumokra jarnak ahol megy a xardobalas, szemelyeskedes, de fura modon megjelennek nap mint nap - ebben az esetben csodaval hataros modon nem hangolja le oket a negativ kornyezet, sot mintha valami nagy szukseg lenne ra az eletukben. :))

Amugy meg ha Bp-n vagyunk es latunk szomoru, megtort arcokat, akkor egybol arrol beszelunk hogy "te jo eg, milyen nehez is lehet ezeknek az embereknek az elete", ahelyett hogy rogton kijelentsuk "ezek buvalbaxottak, menthetetlen nep", stb. :))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.02.26. 20:07:41

@cougarcat: Hehe, igaz.
Ami most még eszembe jutott, hogy itt kint Angliában is látok ugyanolyan szomorú, lógóorrú embereket, meg fogatlant, meg koldust, hallottam már többször kutyát ugatni, itt is késnek a vonatok, vagy törlik és az állomáson állsz és vársz és fogalmad nincs mikor jutsz haza..vagy itt is nézett rám nagyáruházban pakisztáni pénztáros, úgy mint egy marék gilisztára,itt is átvernek átvertek és még fognak embereket, lehúznak ugyanúgy.... itt is vannak nasty emberek...talán még több mint otthon, ha más miatt nem , hát amiatt, hogy 15x nagyobb ország....kis ország-nagy ország....teljesen felesleges összevetni, kihangsúlyozni, kisarkítani dolgokat...Minden kis és nagy országnak megvannak a jó és rossz "tulajdonságai"....Ezen rugózni fáradthatatlanul....Jó nagy idiótaság..

.."Ja, kozben meg olyan forumokra jarnak ahol megy a xardobalas, szemelyeskedes, de fura modon megjelennek nap mint nap - ebben az esetben csodaval hataros modon nem hangolja le oket a negativ kornyezet, sot mintha valami nagy szukseg lenne ra az eletukben. :)) .."..Hehe igen!!! És mennek haza útlevelet csináltatni, meg fogorvoshoz, me m ittomén, persze alapból kurva szar minden otthon, de valahogy mégis csak mennek, méla nagy undorral, öklendezve, alig bírják ki.....Na ilyenkor annyira jókat röhögök magamban az ilyeneken....:-)))

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.02.27. 04:32:45

@cougarcat: +1

nem tudom hogy van-e megoldas ... valamilyen szinten egyetertek azokkal az ervekkel hogy tul sokat engedunk meg bevandorlasugyileg (de ez egy kicsit propagandanak hat, meg ilyenkor szoktak jonni az ervek hogy dehat a Nyugat teszi tonkre a vilagot stbstb ... es amugy nem vagyok az illiberalizmus tamogatoja, nehogy felreertsd)

nem tudom ... de hat sajnos nem tudjuk megvaltoztatni a vilagot ... azert megis szomoru latni, hogy mi lesz Europaval (meg igazabol az egesz vilaggal)

a szinleles, amit irsz, az pedig a tulzott PC-seg ... ami miatt tenyleg mar a sajat erdekeinkert sem allunk ki
süti beállítások módosítása