Határonkívül

Határokon át, földön, vízen, levegőben

A hét fotói

2015. július 12. 13:57 - SodalisO

A Reuters hírügynökség heti kollekciója

letoltes.jpg

/photo:Joseba Etxaburu,pamplona, Spain/

Egy vad bika ugrik át a mulatozókon" a San Fermin fesztiválon Pamplonában.

letoltes_1.jpg

/photo: China Stringer Network/

Mentőcsapat próbálja menteni  a víz csapdájába esett férfit . A heves esőzések miatt megemelkedett a Lijiang folyó vízszintje Guilin tartományban Kínában.

letoltes_2.jpg

/photo: Pool New,Matt Dunham/

Nagy-Britannia George hercege kukucskál a babakocsiba , kishúga Charlotte hercegnő már túl van a keresztelőn Sandringhamben.

letoltes_3.jpg

/photo:Lucas Jackson/

Susanna Mushatt Jones, "Susie kisasszony" /a képen középen ül/ a világ legidősebb embere 116. születésnapját ünnepli a családtagjaival és a helyi méltóságokkal./Szülei lányaként, akik részes aratóként és nagyszülei unokájaként ,akik rabszolgaként éltek/

letoltes_4.jpg

/photo: Bassam Khabieh/

A Szabad Szíriai Hadsereg katonája Koránnal a kezében ballag az utcán Jobarban, Damaszkusz egyik külvárosában. /Szíria/

letoltes_5.jpg

/photo:Stringer Shanghai/

Sérült gyermeket mentenek Irakban, miután egy iraki Szuhoj vadászgépből "véletlenül" bomba esett Bagdadban a Ni'iriya kerületben. A szemtanúk elmondása szerint a gép egy IS elleni hadműveletben vett részt és az aktivált bomba nem esett le a megfelelő időpontban, ellenben amikor a bázisra visszatérőben volt a bomba mégis lepottyant...

letoltes_6.jpg

/photo:USA Today Sport/

Daytona Beach,A NASCAR Sprint Car Series futamát vezető Austin Dillon autója /3 szám/ összetört a cél előtt, miután a kerítésbe sodródott.

letoltes_7.jpg

/photo:CDIC/

Kínai munkások bejárják a vezetékeket a magasban, ellenőrzik az újonnan épült elektromos rendszert a gabona/rizs/földek felett Chuzhouban. /Kína, Anhui tartomány/

letoltes_8.jpg

/photo:Jim Young/

Gyémántkönnyekkel siratja 7 évesen meghalt kis unokahúgát Amari Brown Chicagot nagynénje Illinois államban.Sem a hosszú műszakok sem az extra rendőri járőrözés nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozzanak 9 halálesetet és több mint 50 sérüléssel járó fegyveres támadást a július 5.-i hétvégén amikor Chicagoban minden évben ugrásszerűen megemelkednek a gyilkosságok és személyi sérülések. Chicago 2,7 milliós város, az egyike azon városoknak ahol a legtöbb erőszakos bűncselekmény történik. Befolyásoló tényezők között szerepel a szegregáció, a szegénység, a több tucat utcai bandák közötti belharc és a mindent átható fegyverhasználati kultúra.

letoltes_11.jpg

 /photo:PatGiorg/

Egy tüntető a NEM szavazók táborából./Athen, Görögország/

letoltes_9.jpg

/photo: Paulo Whitaker/

Amputált lábú flamingó a Sorocaba Állatkertben /Brazília/.Az alsó lábszárán szenvedett nyílt törést és a fertőzés elkerülése miatt amputálni kellett, de sikerült egy speciálisan kialakított protézissel helyettesíteni a hiányzó végtagot.

letoltes_10.jpg

/photo:Cathal MacNaughton/

Disznófej csüng egy húshorgon Athén központjában egy húsboltban.

letoltes_12.jpg

/photo:Dado Ruvic/

Muszlim nő siratja rokonait a srebrenicai mészárlás  136 nemrég azonosított áldozatainak koporsói között.Az esemény 20. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés után kerülnek örök nyughelyükre . / Potocariban, a Központi Temetőben/.

 

 

 

 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hataronkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr517619620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Suvahe · http://suvahe.blog.hu/ 2015.07.12. 19:20:50

Ennél a felhasználónál nyert a vintage babakocsi. Valahol a képgyűjteményemben van egy ilyen jellegű darab, melyet pár éve sikerült észrevennem egy délutáni sétám során. Tehát nem csak királyi sarjak használják. Szerencsére.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.07.12. 19:35:17

@Suvahe: Jaj, ne is mond.egyszerűen imádnivaló.
Néztem , s közben eszembe jutottak ezek a mostani méregdrága idétlen hiperszupermodern 3- vagy bolygókerekes szarok, amiket se tolni se húzni nem lehet és csak matchbox gyereket lehet belerakni, aki soha nem nő meg.vagy ha igen, akkor nyomorgásra van ítélve a belhossz miatt.

Gyönyörűséges , bár gondolom már egy ilyen vintage cucc is egy vagyonba kerül. Mondjuk Katiéknak van rá lóvé, nem kell kőccsön' kérni.:-)))))

rezsöatya 2015.07.12. 21:20:16

@NagyságosSodalisO [eng]: £ 1,250

Szerintem nem olyan draga! Jo, a Royal babynek nyilvan extrakkal felszerelve tobb, de halando is meg tudja fizetni...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.07.12. 21:43:18

@rezsöatya: Sejtettem, hogy rá fogsz keresni.
De azért feltételezem ez a babakocsi nem bárhol Angliában megvehető megvehető .
Mint ahogy a bölcsőt is speciálisan úgy készíttették el anno külföldön, történetesen épp egy gyulai asztalossal.
Csak, hogy ne legyen minden második kölöknek ugyanolyan. :-P
Erre azért az udvari protokoll főnök kínosan vigyáz.

Suvahe · http://suvahe.blog.hu/ 2015.07.12. 22:18:34

@NagyságosSodalisO [eng]: Akit én láttam, ő - szerintem - a saját egykori babakocsiját használta vagy még annál is régebbit. Az örökölt daraboknak csak lelki értéke van.

soad1221 2015.07.17. 11:18:56

@NagyságosSodalisO [eng]: biztos van egy csomó szar modern, meg igaz, hogy nagyon faszán néznek ki a régi darabok, de 3 gyerekes apaként, pici csomagtartóval egészen nyugodtan kijelenthetem, hogy a modern bolygó kerekes hipiszupi babakocsik között igencsak lehet találni nem méregdrága, ámde nagyon jókat :)
szóval ezt a babakocsit nyilván 12 katona és majd egy páncélozott hadosztály fogja tovább vinni, és minden egyes útján faszán aszfaltoznak előtte, de itthon, hegyes-dombos vidéken járdamentes övezetben, sok lépcsővel, icipici csomagtartóval és viszonylag ritkán járó busszal nagyon is jól jött a:
1. bazi nagy kerék
2. nagyon könnyű szerkezet
3. relatív kicsi méretre összecsukható

igaz nincs különösebb lelki értéke, meg nem különösebben szépek...
na ennyi volt a mai napi kötekedésem :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.07.17. 11:38:14

@soad1221: Azért amiről te beszélsz az egy /már bocs/ átlagos gyerekes család 'funkcióközpontos választása.
Nyilván Kati meg Vili szarik nagy ívben a hepehupára, meg küszöbre...és igen, viszik utánuk....Sokat nem aggódnak az összecsukáson meg a bolygókeréken.:-)
Nálatok nem viszi senki külön autóval /gondolom/, viszed te, teszed be a csomagtartóba, ugyanúgy mint nálunk a tesójaimnál ahol kis gyerkőcök vannak.
Náluk is szempont volt a a max. funkció és a praktikum sőt a nagyság összecsukáskor. Ezeket nem lehet elhanyagolni gyerekes családban. Főleg ha nem királyi sarj vagy! :-)))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.07.17. 11:41:17

@soad1221: Nekem azért tetszett a kép, mert imádom a retrót meg a vintage-t . Az , hogy idejét múlt, az esztétikai vagy szemre jó ránézni dolgoknál egy kizáró szempont.
Persze, hogy óriási gondot okozna ilyennel közlekedni ...:-)) Feladná a leckét villamosra ,buszra fel-le. Az utasok is örülnének:-))

soad1221 2015.07.17. 14:00:31

@NagyságosSodalisO [eng]: perzse igazából nem is akartam nagyon összehasonlítani a mi királyi életünket az övékkel :) egyébként egyetértek a fotó és a babakocsi is nagyon fasza :)
bár ebből a sorozatból nekem a sebrenicai és a kínai villanyszerelős tetszik a legjobban. illetve a sebrenicai képnél ez a szó nem teljesen helyénvaló...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.07.17. 15:56:29

@soad1221: Értem, nyilván egy tragédiához kapcsolódó kép más módon érint meg egy humánus embert. Szerencsére belőletek van több. Volt aki azt írta, /mondjuk 1 fő magas IQ -val megáldva és hát a tuskó is egy réteget képvisel/ , hogy "Leszarom, így jártak".....Hál istennek 46700 ember egész máshogy gondolta.

soad1221 2015.07.20. 11:11:50

@NagyságosSodalisO [eng]: egyébként van valami ebben a "leszarom" hozzáállásban is. Mert bár humánusnak gondolom magam, meg tartanak még egy páran is, de valójában lássuk be, azon túl, hogy ilyen évfordulókon, képek láttán, stb.. humánus vagyok én se teszek többet azokért az emberekért akik most szenvedik el ugyanezt...

És teszem hozzá nem is akarok nagyon, bár biztos lehetne lehetőségem (mit tudom én, mondjuk fogom magam felmondok, aztán utazom oda ahol segíteni lehet), de nem fogom megtenni, mert nyilvánvalóan van saját életem és én meg azt akarom élni... --> és akkor most jön ez a nyersen és meglehetősen érzéketlenül megfogalmazott vélemény, ami cselekedetben pontosan ugyanaz, mint az enyém.. csak én elgondolkodom rajta, ő nem - valóban leszarja... de mit számít az én elgondolkodásom? max én érzem magam kicsit kellemetlenebbül az emberiség viselkedése miatt, de aludni fogok tudni ma is ugyanúgy...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.07.21. 08:59:49

@soad1221: Szerintem, az , hogy ki mennyire humánus nem feltétlen a tettekben nyilvánul meg. Hogy aktív vagy passzív vagy ?Mit teszel? Én mit teszek?
Hangot adok a véleményemnek, együttérzek, és ugyanerre nevelem a gyerekemet is, többek között pl. ez is egy szempont a barátaim megválasztásában....
Aztán, hogy nem utazom el Afrikába? Nem. Mert én lennék az aki a legkevesebbet tudna potenciálisan segíteni...Sőt rajtam is nekik kellene segíteni...Vannak határaim...Nem vállalok vállalnék el olyat amit nem tudnék teljesíteni.
De van lehetőségem a lakóhelyemen is arra, hogy részt vegyek a "jobbításban".

soad1221 2015.07.21. 10:24:41

@NagyságosSodalisO [eng]: persze ez így van, nem is magamat/magunkat hülyézem le. CSak az ő szemszögükből ez semmivel nem jobb, mint a leszarom.. sőt a rászoruló szempontjából sincs érdemi különbség...

na mindegy, egy oldalon állunk, csak elgondolkodtam :D

soad1221 2015.07.21. 10:42:53

@NagyságosSodalisO [eng]: most nagyon ótvar leszek, és "ellened fordítom" ezt a kommentet :)
a mostani menekültek a kertedben a leírtak fényében mire számíthatnak?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.07.21. 11:54:11

@soad1221: A kertemben ? :-D
1. Attól függ miért jött be az én magánterületemre ? Segítségért ? Vagy rabolni, lopni, garázdálkodni.Ha az utóbbi azonnal rendőrt hívok. Nálam már rég nem működik a "Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel"...és ennek bizony már semmi köze a humánumhoz.
Ha segitség kell, akkor leülhetnek a kerti asztalomhoz, kapnak kávét, vizet, szendvicset, ha kell gyógyszert, kötszert stb. Átbeszélem velük mire van még szükségük, és miután felfrissültek, elkísérem őket az első legközelebbi' help point'-hoz.
Magánemberként ennél többet nem tehetek értük. A sorsukat nem vehetem a vállamra, a segítség és a törődés viszont mindenkinek jól esik.
Azt gondolom, hogy a humánum részemről ott folytatódik, ha napok múlva is eszembe jutnak és arra gondolok, hogy remélhetőleg nem esik bajuk, elérik a céljukat.

de persze minden relatív....

soad1221 2015.07.21. 12:13:22

@NagyságosSodalisO [eng]: jó válasz :)
és ha a kertet tágítjuk és országhatárra gondolunk és az épülő kerítésre? ismerjük az állapotokat és hogy mi van...
értem én azt a problémát, hogy nem igaz, hogy mindenki szír... de teszem hozzá, az afgán sem azért jön mert minden rendben van. Na meg persze sok van, aki lopni akar, könnyen-ingyen élni, de ezt a kerítés hogyan dönti el, hogy az ingyen élő, vagy az életét mentő tud átjutni rajta?

azt ne válaszold, hogy jöjjön a határátkelőn, ott a szerb határőr nem engedheti ki hivatalosan (ezért kísérik el őket a megfelelő helyre... )

na, mára elég volt a provokálásból.. :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.07.21. 12:41:31

@soad1221: A válaszom, az amit sok egyéb kérdésre is szoktam adni. Lehet ezt humán és gyakorlati oldalról megközelíteni. De egy a lényeg.
Egy ilyen kis ország, mint Magyarország, nem veheti és tudja magára venni és megoldani a 3. világ problémáit.
Háborúit, éhezőit, járványait, politikai és vallási harcait, és természetesen az ezen okokból útra kelt és más országok határait megsértett emberáradatait is.
.....mert tegyük fel, nem építünk kerítést, és leszarjuk az itthon élő embereket, köz és magántulajdonokat, létesítményeket, az egészségügyet, beengedünk mindenkit mert ez lenne az igazi humánum......
akkor sem tudnánk rajtuk segíteni, sem a problémájukat megoldani.....ez egy ördögszekér lenne örökre....és tartana örökké, megállíthatatlanul...addig míg a saját hazánkat tönkre nem amortizáljuk humánumból...
Még abban sem vagyok biztos, hogy az ellenőrzőnkbe 5-s lenne írva Magatartásból.:-))
Valahogy így gondolom....
süti beállítások módosítása