Határonkívül

Határokon át, földön, vízen, levegőben

Lassan az őrület tetőfokán !

2015. szeptember 04. 08:52 - SodalisO

A menekültügyi probléma által gerjedt indulatok, a pro és kontra táborok komment harcai miatt olyan a helyzet, mintha egy őrült szellem szabadult volna ki a palackból.

2015.április 12.-én írtam először az illegális határátkelésről egy posztot .

Akkor még nem gondoltam, hogy ez nem csak Mexikó<>USA vonatkozásában és Olaszország partjainál jelent súlyos problémát, hanem Magyarországon is.

Év elejétől pedig eldurvult a helyzet hazánkban is, havonta egyre növekvő számban érkeztek a "menekültek". A tendencia rohamosan változott, látható volt, hogy egyre keményebb kihívások elé leszünk állítva. Az EU menekültügyi bizottsága és az általuk megalkotott szabályok alapján tennünk kellett a dolgunkat. Úgy, ahogy a szabályok előírták. Orbán V.-nak meglehetősen kemény csatái voltak, de véleményem szerint az egyetlen létező és lehetséges megoldást választotta. Betartja  a szabályokat és megpróbálja Magyarországot megtartani továbbra is biztonságban élhető országnak. 

Kerítés : A török határon is készültek hasonlóan sokkoló képek mint ami nálunk pát napja bejárta a hazai sajtót:

tur3gettyimages-477119842.jpg

 

turk6gettyimages-477119644.jpg

Theresa May brit és Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter ez év augusztus elején azt nyilatkozta, hogy ezt a globális migrációs válságot csak úgy lehet megállítani ,ha megoldást találnak arra, hogy csökkenjen az Afrikából Európába érkezők száma.

Legfontosabb teendőként kiemelték, hogy kézre kell keríteni azokat a tippadókat, felbujtókat, bűnözőket, akik arra biztatnak amúgy is kiszolgáltatott embereket, hogy belevágjanak a nagyon veszélyes utazásba,a migránsok számára meg világossá kell tenni az út kockázatait és a visszatoloncolás eshetőségét is.

3_tuneziiss.jpg

 /kép: AFP hírügynökség/                                                                 Tunéziában  is hatalmas tömeg tart Európa felé

Akkor nézzük mi a helyzet most!

Felfokozott , szétfeszült állapot, a rendfenntartó erők, a lakosság és a menekültek részéről egyaránt.Kisebb-nagyobb atrocitások, elszabadult indulatok, egyelőre féken tartva,  Szélmalom harcnak tűnő küzdelem az önkéntes, jótékonykodó szervezetek részéről,  továbbá a menekültek elhelyezését szolgáló operatív munka, étkeztetésük, szállásolás, egészségügyi ellátásuk, minden migránsokat szolgáló logisztikai egység maximális teljesítményt nyújtva teszi a dolgát, ami egyelőre kilátástalannak tűnik.

 1. Igen, a helyzet az, hogy támadhatják ugyan Magyarországot, de a szabályok szerint védeni kell az ország határokat és Európát is.  /Schengen, és a térség,/  A dublini egyezmény érvényes európai jogszabály, a menekültstátuszt kérelmezőknek abban az országban kell regisztráltatniuk magukat, amelynek határán keresztül beléptek az Európai Unióba. 

2.Martin Schulz az EP elnöke  kemény, bíráló szavai a német ZDF televízió adásában, hatásvadász módon az európai szolidaritásról beszél, amiben állítása szerint Orbán V. nem akar részt venni.

3. Merkel szerint az európai uniós tartózkodásra nem jogosult menedékkérőket vissza kell juttatni hazájukba. Az üldözötteket pedig tagországonként /tagországok nagysága, gazdasági ereje alapján/ fel kell osztanunk egymás között.

4. Mai helyzet a Keletiből >Németország helyett Bicske ? 

5. 12 órával ezelőtt Bécsben : Nem tudják ellenőrizni az összes átutazót, sem megállapítani a személyazonosságukat, valamint őrizetbe venni sem tudják őket, ezért ellenőrzés nélkül továbbengedik őket Németország felé.

Egyszóval, a nyomás rendesen jön, több oldalról, több irányból.

Eközben a sajtó és a média félelmetes ferdítésekkel, félrevezető fotókkal és képaláírásokkal manipulálja az olvasótábort. Ami egyébként is kellőképpen megosztott.

Néhány példa: Ma ez a kép /Fotó: Veres Viktor/ volt a vezető sláger a sajtóban.A FB-on az egyik tábor kommentelői embertelennek és szörnyetegnek minősítették a rendőröket akik "brutálisan" elbántak a férfival.

Eközben a valóságban mi történt : A férfi magával rántotta a feleségét a sínek közé,aki sivalkodni kezdett a férfi pedig folyamatosan ordítozott valamit arab nyelven. A lényeg a pánikkeltés volt, rendőri intézkedés provokálása, miután látta, hogy vagy 10 fotós ugrál körülöttük csőre töltött fényképezőgéppel. 

itt  a videó is hozzá:

10698618_542509195914475_3493417843733243416_n.jpg

/Kép: Viktor Veres, Népszabadság/

 Nógrády György nyilatkozik a katolikus rádiónak:/Katt az első részre, pár másodperc és indul/

http://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/377066

  Itt pedig egy ízelítő abból, ha a muszlimok valóban felvonulnak./London, Luton/

 Tegnap láttam fényképet egy kukáról a Keletiben, ami dugig volt a magyar adományozók és segítők által elkészített szendvicsekkel. Bontatlanul dobálták ki. 

kaja.jpg

Egy másik képet a szemétdombról a keletiben. Egy önkéntes csoport Balaton szelettel próbálta rávenni a gyerekeket játékos formában a szemétszedésre. Adtak nekik zsákokat, védőkesztyűt.Egy több órás akció eredménye több mázsa szemét lett.

A riportereknek elmesélt megannyi szívszorító történet, családok drámái, otthonok elvesztése, földönfutóvá válása,életveszély elől menekülés úttalan-utakon, országokon át, illegálisan, törvénysértően.......

Jómagam aggódva szemlélem a káoszt, amit Európa rajtunk akar leverni....mégis azt mondom, ha a családommal hasonló helyzetbe kerülnék, biztos, hogy még a kenyér héját is megenném és nem érdekelne, hogy van buborék az ásványvízben vagy nincs............

 

 

 

117 komment
süti beállítások módosítása