Határonkívül

Határokon át, földön, vízen, levegőben

Hogy van Putyin?

2022. április 24. 12:19 - határonkivül

Felpuffadt arc, túl sok vodka vagy szteroidok ? Lógó, élettelen jobbkéz?

  

putyin.JPG

        /Copyright: Reuters/

             Egy biztos, az ördög nem alszik 

 

       Putyin egyáltalán nem tűnik egy makkegészséges,kicsattanó formában lévő 69 éves férfinak. 

     Arca felpuffadt, egyes plasztikai szakértők szerint  arca "túl" sima, ránctalan korához képest. Feltételezhető több dolog is ezzel kapcsolatban, például szteroidok szedése ,A szteroidokat gyakran használják fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre, mert gyorsan ható, hatékony szerek. Putyin, az elmúlt hetekben sokkal felfúvódottabbnak tűnt az arca és a nyaka körül, ami arra utal, hogy egészségügyi állapota miatt szteroidos kezelés alatt áll újra. 

  putyin_feje.JPG

         /Copyright: Reuters/

     Lord Owen volt külügyminiszter - aki orvos végzettséggel is rendelkezik- véleménye szerint a Putyin arcán bekövetkezett változások azt a látszatot keltik, hogy bizonyosan szteroidokat szedett-szed is még, ami fokozottan védtelenné teheti a Covid fertőzéssel szemben. A Times Radionak adott interjúban a következőket mondta: "Nézd meg az arcát, nézd meg hogyan változott meg, most ovális arca van. Vannak akik azt mondják plasztikai műtét vagy Botox! Én ezt nem hiszem el! „Testépítőként vagy anabolikus szteroidokat szed – és nagyon büszke az izmaira, a mellkasán lefelé futó izomcsíkokra és mindenre –, vagy kortikoszteroidokat szed." Az anabolikus szteroidok egyébként gyakran agressziót is okoznak a használóknak, bizonyos mértékű személyiség torzulással. Szerintem megváltozott a személyisége, de nem gondolom, hogy őrült lenne. Nagyon okos és tehetséges ember, aki könyörtelen is egyben, ő az, akit nem akarhatsz ellenségnek semmi esetben sem!"

 

                                      A furcsán bizarr, extra hosszú tárgyalóasztal

 

,putyin_asztal.JPG

        /Copyright: AFP/

  Sok a találgatás arról, hogy vajon Putyin döntése-e, hogy néhány méterrel távolabb üljön a külföldi vezetőktől,  és összefügg-e a koronavírussal? 

Az immunszuppresszív gyógyszert szedő emberekről, például rákos betegekről vagy krónikus betegségben szenvedőkről ismert, hogy nagyobb a kockázata annak, hogy súlyos Covid-fertőzést kapjanak. Például Emmanuel Macron /később Orbán Viktor is / kénytelen volt a 13 láb hosszúságú fehér ovális tárgyalóasztal másik végén ülve  tárgyalni Putyinnal, szigorúan betartva a Covid miatti biztonságos távolságot.Putyin számos látogatója, köztük munkatársak és politikusok, állítólag két hétig szállodákba kényszerültek karanténba, mielőtt találkoztak vele. Azt is közölték, hogy a Kreml látogatóinak egy bonyolult fertőtlenítő-permetező alagúton kellett keresztülmenniük.

 

       Listázzuk ki Vlagyimir Putyin egészségi állapotáról felröppent feltételezéseket, konteókat, "gyanús jeleket", amikkel a világsajtó folyamatosan foglalkozik.

 

- Parkinson-kór    /Erőteljesen és gyakran lógó erőtlen jobb kar, Megfigyelhető, hogy hosszabb sétákon csak és kizárólag a bal karja lendül előre hátra, a jobb karja mereven a testéhoz leszoritva , nem mozog járás közben. A Kreml ezt azzal magyarázza, hogy ez egy fajta "KGB-s ügynök" járás, ami előírás volt az ügynököknek, készen állni, hogy bármikor, azonnal fegyvert tudjanak előrántani jobb kézzel!/

 putyin_keze.JPG

/Photo:Reuters/

-Derék fájdalom, régi gerincsérülés következménye   /Néhány, hozzá közel álló politikus "barátjának" többször panaszkodott hátproblémái miatt./

-Pajzsmirigy rák  /A moszkvai Központi Klinikai Kórház pajzsmirigyrákra szakosodott sebésze,  Jevgenyij  Szelivanov 35 alkalommal repült Szocsiba 2016-2020 között az orosz vezetőhöz./

-Fül-orr -gégével összefüggő betegség   / 59 alkalommal fül-orr-gégész szakorvosnál járt Putyin, ami alapján  jogosan feltételezni lehet, hogy hosszú és komoly kezelésekre volt                                                                             szüksége./ 

-Régi izom-idegsérülés a vállában /2011-ben dzsúdózás közben megsérült, / Még mindig rendszeresen látogatja  Viktor Petracsenkov traumatológust.

 

  Summa Summárum!  Az asztalt markoló orosz elnökről készült felvétel újabb aggályokat vet fel az egészségével kapcsolatban. Az igazság tényleg az, hogy nem néz ki túl jól a pacák!

putyin_3.JPG

/Photo: AFP/

 

                                                                              

 

199 komment

Betekintés a putyini hatalmi eszközökbe

2022. április 18. 18:36 - határonkivül

Részletek Anna Politkovszkaja : Orosz napló című könyvéből I.

anna_kep.jpg

 

                                 "Bármelyikünkkel előfordulhat, hogy lemegy kenyérért,és nem jön vissza!"

                                                                      /Anna Politkovszkaja/

 

      "Anna Politkovszkaja közvetlenül a halála előtt fejezte be mellbevágó, „testközeli” feljegyzéseit a 2000-es évek elejének Oroszországában előforduló erőszakos, korrupt helyzetekről. A szerző szenvedélyes, mégis tárgyilagos krónikáját nyújtja a 2003. decemberi parlamenti választásoktól a 2005 zord nyaráig tartó korszakról, amikor az ország még nem ocsúdott föl egészen a beszláni iskolai túszdráma sokkjából." 

Copy from : https://www.elte.hu/content/orosz-naplo.e.14066

 

                                                                          / Részlet  a könyvből /

                                                                            2004. április 12.

 

   " A Novaja Gazetánál dolgozom, és valahogy nálam kötött ki egy videófelvétel, amelyet egy orosz katona készített 2000 márciusában Csecsenföldön. / A felvétel a második csecsen háború idején készült./

     A videón csecsen harcosok láthatók, akik már megadták magukat. A Komszomolszkoje falu elleni támadás /2000 február-március/ a második csecsen háború második legnagyobb szabású hadműlete volt Groznij ostroma /1999-2000 tele/ után.Ruszlan Gelajev parancsnok több mint ezerötszáz katonájával vonult vissza Groznijból a szülőfalujába, Komszomolszkojéba.

     Borzalmas ostrom vette kezdetét:minden létező katonai technológiát bevetettek, és a falu lakóinak zöme életét vesztette. Amikor Komszomolszkojét már szinte porig rombolták, Gelajevnek és néhány harcosának csodával határos módon sikerült áttörnie az ostromgyűrűt.A faluban maradóknak amnesztiát ígértek arra az esetre, ha megadják magukat.A főparancsnokság 2000 márciusában bejelentette, hogy a szövetségi kormány 72 embernek amnesztiát ad.

    Amneztiát is kaptak. De!! Azonnal le is tartóztatták őket.Azóta csak hármukról tudja a családja, hogy hol van. A többiek nem tértek haza. A videón az látható, hogy az"amnesztiában részesített" harcosokat átterelik a két rabszállító furgonból egy tehervagonba. A csecsenföldi Cservenaja vasútállomáson végrehajtott átrakodást az orosz igazságügyi minisztérium különleges műveleti egységének egyik tagja filmezte le.

    A videó olyan, mint egy náci koncentrációs táborban játszódó mozifilm.Az őrök is pontosan úgy viselkednek:gépkarabélyukat készenlétben tartva sorakoznak a dombon, amelynek tövében ott a sínpár és a várakozó tehervagon.Rászegezik a fegyverüket a két furgonból kituszkolt harcosokra, akik között két nőt is látunk.Rajtuk van ruha és nincsenek összeverve, ellentétben a férfiakkal. Azonnal elvezetik őket 

     A férfiakat és a fiúkat  /egyikőjük nem lehet több 15-16 évesnél/ kilökdösik a furgonokból vagy maguk ugrálnak le a földre.Egytől-egyik nagyon rossz bőrben vannak:néhány harcost a társai cipelnek.Mindenki megsebesült: van  akinek a lába hiányzik,van, akinek a karja,egyiküknek pedig csüng a félig levágott füle. A képen kvülről hallatszik az orosz katonák hangja. "Nézd már, ennek nem szedték le rendesen a fülét!"-Sok csecsen harcos anyaszült meztelenül,mezítláb,vérben úszva vonszolja magát. A ruháikat és lábbelijüket külön hajigálják ki a járművekből.A végsőkig kimerült emberek egy része nem érti, mit akarnak tőle,és zavartan téblábol.Van aki már elvesztette az eszét.

    A videón látszik, hogy az orosz katonák megszokásból, rutinszerűen,gépiesen verik őket.Orvos nem látható a közelben. A jobb erőben lévő csecsenekre ráparancsolnak, hogy húzzák ki a furgonokból azokat, akik a szállítás közben meghaltak, és vonszolják el a holttesteket oldalra. A film végén a sín mellett felgyülemlett hullahegy látható.

     A szövetségiek nem érnek hozzá kézzel a csecsen harcosokhoz, csak bakanccsal vagy puskatusal.Egyértelműen látszik, hogy undorodnak tőlük. A halottak fejét is a bakancsuk orrával fordítják oldalra, hogy megnézzék az arcukat.Ugy tűnik, csak a puszta kíváncsiság vezérli őket, mert senki nem jegyez fel semmit,nem vesznek nyilvántartásba semmit, nem dokumentálják a halottakat.A végén a szövetségiek nevetgélve tárgyalják a létszámot:"Azt  mondták hetvenketten vannak, de hetvennégyet küldtek ide, nem baj, van két tartalékunk így!"

     És mi történt amikor nyilvánosságra került ez a felvétel, amely a mi saját Aba Grébünkről készült? Semmi!!!

     A füle botját nem mozdította sem a közvélemény,sem a média,sem az ügyészség.Sok külföldi újságíró viszont kölcsönkérte tőlem a felvételt,és Lengyelországban ezzel a szalagcímmel hozták le a fotókat:"Az orosz > Abu Gréb!"< * <<cikk alatt utalás

        Oroszországban viszont csend volt!

     Ami Ingusföldön folyik, az hűen tükrözi azt, ami Moszkvában történik.Putyin újraválasztása után teljes körű tisztogatás zajlott le mindenfajta információszolgáltatónál és ez szintén hűen tükrözte azt, ami a politikai arénában folyik.

   Most az van , hogy aki nem akar tudni róla, annak nem kell tudnia róla. A többség pedig inkább nem tud róla.

csecsen_kadetok.jpg

Csecsen kadétok

/Copy right: hmn.wiki/hu /

 

                                                                             Április 14.

 

    Sztanyiszlav Markelov ügyvédet éjfélkor, a moszkvai metróban öt suhanc megtámadta.Azt kiabálták: "Egy kicsit többet szónokoltál a kelleténél!" Illetve: "Ez már nagyon érett!" Az iratait és ügyvédi igazolványát elvették tőle, az értékeit viszont meghagyták. 

    Markelov fiatal és igen aktív ügyvéd. A Budanov-perben a volt ezredes által megerőszakolt és meggyilkolt csecsen lány Elza Kungajeva családját képviselte, amiért a "hazafiak" szüntelen támadásának volt kitéve.

    A rendőrség nem volt hajlandó nyomozást indítani, kik voltak a támadói Markelovnak, igy az sem fog kiderülni ki adott utasítást az ügyvéd brutális megverésére."

                                               /Copy right : Anna Politkovszkaja : Orosz napló /

 

 

*Abu Gréb-i börtön botrány * 2004.augusztus

  ":Újabb jelentés készült az iraki abu-gréb-i börtönben történt kínzásokról, további tizenkét személyt, CIA ügynököket, katonaorvosokat gyanúsítva meg. A jelentés a visszaélésekért néven nem nevezett magas rangú katonai vezetőket tart felelősnek. Eddig hét katona rendész ellen indult eljárás az ügyben.A vizsgálatban azonban bizonyíték hiányában személy szerint senkinek a bűnösségét nem állapítják meg, így azét az ezredesét sem, aki vezette a hírszerzési egységet a börtönben - tették hozzá a nyilatkozók, de nevük megadása nélkül, mert, mint mondták, a jelentést még felül fogják vizsgálni, és módosulhat."// 

Copy from : https://index.hu/kulfold/0819ghraib/

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

5 komment

Hé Covid idióták!! Elegem van belőletek !!!

2020. október 30. 13:28 - határonkivül

Öntörvényű,önző dögök,fotelvirológusok, álszakértők, megmondóemberek, Covid idióták

covid_overview_image.jpg

 

     Tavaly novemberben kezdődött, messze, az Óperenciás tengeren túl...Jöttek a hírek, minden nap egyre aggasztóbbak, de még épp elég távoliak ahhoz, hogy kényelmes fotelból nézve a híreken elcsodálkozva azt gondoljuk: " Na , hát ez borzasztó, mik vannak a nagy világban,szerencsére mindez jó messzire van tőlünk!? " 

Azután , nyilvánvalóan ideért hozzánk is, sőt mindenhova, szerte-széjjel az egész földgolyón, megkezdte a pusztító fertőzést . Covid-19-nek hivják..

Nem áll szándékomban egészségügyi statisztikussá válni , sem virológussá, orvossá ,sem kórházi ápolóvá vagy bármiféle botcsinálta szakértővé, aki tudja és megmondja a tutit erről a Covid-19 -ről és az általa okozott helyzetről..Azt megteszik mások, sokan, sőt, túl sokan, épp elegen ahhoz, hogy elegem legyen .....

 Ebben a posztban nem taglalok olyan dolgokat sem, amiket viszont a hozzáértő szakemberek már több ezerszer  elmondtak, leírtak tudnivalóként ,  terjedéséről, szerkezetéről, mechanizmusáról, az ellene való védekezésről és minden másról ami ezzel kapcsolatos. 

Most azokhoz szólok, akik miatt elegem lett. Akik hátulról beelőztek mindent, mindenkit és első helyezettek lettek a társadalomra legveszélyesebb elemek listáján. A humán formátumú "vírus"!!  A polgártársaink!

Ők a COVID-IDIÓTÁK!!

Veszélyesebbek bárminél, rosszabbak mint az ebola, mint a bubópestis, a spanyolnátha, a tífusz és még sorolhatnám......természetesen sokkal veszélyesebbek mint maga a Covid-19!!!!

 fa55fe04dd8f13ff8b5a043e6489185e.jpg

     Megmondom mi van ! A jelen pandémiás időszakban szerintem a legnagyobb veszélyt nem maga a Covid vírus hanem a kétlábon járó Covid.idióták jelentik! Fertőznek mint az istennyila, terjednek, rombolnak, pusztítanak, bomlasztanak,önzésükkel a legnagyobb kárttevőnek számítanak , ott vannak mindenhol, sunyin közénk rejtőzve, arctalanul.

Kicsit betekintenék az általuk produkált kártételekbe :

1. Közösségi oldalak bombázása a létező legidiótább agymenéseikkel 'konteó' kategóriában

-Bill Gates csinálja, hogy tönkretegye a világggazdaságot

-Zsidók műve , hogy a világggazdaságban vezető pozíciójukat megszilárdítsák, egyeduralomra jussanak

-Kína, Oroszország kooperációjában bedobott legújabb biológia-vegyi fegyver

-Világpolitikai manipuláció, hatalmi harc

-Gazdasági, ökológiai válság létrehozása, 

-Teljes kontroll és diktatúra, rezsim a világ összlakossága felett

- Nagyhatalmú, vezető gyógyszergyárak,a gyógyszeripar extrém profit szerzése /álvakcinák, stb piacra dobása/

- A jól ismert humán influenza összehasonlítgatása  a Coviddal, agyatlan , minden szakmai tudást nélkülöző,     bagatellizáló posztok, hozzászólások formájában.

-Teszt-csomagok, típusok piacra dobása, extra profit szerzés célból

-Védőmaszk gyártók extra profithoz  jutása

2. Közösségi oldalakon, hamis adatok közlése, pánikkeltés, félrevezetés, álinformációk terjesztése, fake oldalak gyártása, ki tudja -  ki által gyártott, szerkesztett, valótlan statisztikai adatok másolása, terjesztése, állítólagos , első kézből szerzett, általuk abszolút hitelesnek hitt, ám hiteltelen információk megosztása..stb

3. Ijesztgetés, pánikkeltés /maszk használat mellékhatásai, intenzív kézmosás erős fertőtlenítő vegyszerekkel, annak káros hatásai , kilélegzett , oxigén nélküli levegő ujrabelégzése, /...stb

4. Társadalmi széthúzás, bomlasztás, egységes központi rendelkezések egyedi, öntörvényű felülbírálása.

32542748-8676875-anti_mask_protesters_taking_part_in_the_unite_for_freedom_protes-a-22_1598731384185.jpg

/copyrigth :daily mail/

5. "Freedom" ," No mask" jelszavakat skandáló tüntetések szervezése, azokon való részvétel 

6. Minden korlátozó intézkedés megtagadása, elutasítása, felülbírálása, kritizálása ...

7 Szándékosan tönkre akarják tenni a gazdaságot, ....és még sok egyéb állatság, amit csak el lehet képzelni..

8. Az emberi butaság tényleg határtalan!!!

unnamed.jpg

 

                                                              Normáliiiiissss ???     

 

      Jelentősen megváltozott a véleményem egyes embertársaimról, hála a Covid-19-nek. Rettenetes szembesülni azzal,  hogy mennyien nem "kapták el a lényeget a fonal végén"  , egyszerűen döbbenetes és félelmetes is.

     Szemezgessünk , mik voltak a legfontosabb , legsűrűbben felbukkanó , ismétlődő,mondhatnám kapitális kérdések az elmúlt hónapokban ezektől az emberektől:

" Most akkor mikor tudom befestetni a szemöldökömet ?" Dafke keresek valakit...

"Most akkor , hogy tudom levágatni a hajam, ha az összes fodrászatot bezáratták / a mocskos kormány /.? " 

"Ki vállalna hajfelvarrást illegálisan és mennyiért és hol ?" Nem igaz, hogy nincs valaki...

"Most akkor nem tudunk elmenni nyaralni?" Azt mi nem bírjuk ki....

"Most akkor nem mehetünk el hétvégén Anyuékhoz potya ebédre ?"  Micsoda baromság már ez..

" Nem akkor mehetek a boltba amikor én akarok ?"

"Most akkor nem állhatok bele másnak a szájába, miközben sorban állok valahol ?"

"Zsebkendőbe, vagy maszkban fogok innentől tüsszenteni, köhögni , nem pedig más arcába?"

"Tényleg figyelnem kell az embertársaimra, családtagjaimra, jobban mint eddig tettem ?" Az nekem kurvára nem fog menni...mert én leszarok alapból mindenkit...nálam kezdődik és végződik minden..meg úgy egyáltalán...

"Most komolyan, meddig nem mehetek, kocsmába, sörözni, bulizni a haverokkal ?" Vicc ez az egész...

" Mossam a kezem állandóan, cipeljem magammal azt a rohadt nehéz alkoholos kis üveget mindenhova??"

" Legyek tényleg paranoiás, mert itt ez a covidos szarság? Üljek otthon a bezárt besötétített szoba sarkában, féljek, rettegjek, én vigyázzak másokra, rád ?" Vigyázzon mindenki magára, én ezt is leszarom

"Meddig kell még ezt csinálnom, én ezt már nem bírom ki !! "

" Az is hülye, aki ezt az egészet elhiszi! "

"Alapvető emberi jogaimban vagyok korlátozva, pl önállóság, függetlenség, szabadság stb..Nekem nem mondhatja meg senki mit és mit nem csinálhatok!" Lófasztmama....

Végül az utolsó .

" Tényleg nem mehetek ebben a gyönyörű nyári napsütésben a tengerparthoz, folyóparthoz szabadidőzni, csak azért mert ott van még vagy 30-40 ezer  ugyanilyen hülye idióta mint én ?" Naneee

skynews-newport-beach-california_4977259.jpg

/copyright: Skynews/

 

                                                                   Szóval..COVID IDIÓTÁK!

          Csak azt akartam mondani, hogy ha véletlenül szükségem lenne intenzív kórházi kezelésre, vagy akár lélegeztető gépre és nekem már nem jutna , mert éppen rajtad kellett segíteni.....Csak szólok, ne érjen váratlanul, hogy az utolsó lélegzetvételemmel , összes erőmet összeszedve az ágyadhoz lépek és le fogom rólad venni, majd a nyakadba akasztok egy FREEDOM táblát, ja és befestem gyorsan a szemöldöket is, majd kilöklek a kórházi ágyból és elküldelek tüntetni!!! Ott majd meggyógyulsz!!! 

        / Keresem a válaszokat és pontos definíciókat úgymint : "közös felelősségvállalás", "állampolgári       felelősségtudat" "egységbenazerő", "együttegymásért" ....stb /

 

           Írom ezt a posztot úgy, hogy a Covid miatt márciusban elvesztettem a munkámat, semmilyen anyagi kompenzációt nem kaptam, kapok. Az elmúlt 6 hónapban több alkalommal kellett külföldre utaznunk, természetesen extra kiadásokkal, extra nehézségekkel / engedélyek , tesztek, karanténok itt és ott többször is /...tehát elmondhatom, hogy bennünket testközelből érintett minden szigorú intézkedés, rendelkezés....

Közel sem úgy , mint azokat, akik fittyet sem hánynak, tudomást sem vesznek arról, hogy a Coviddal kapcsolatban meghozott rendeletek a mi egészségünk védelmére lettek meghozva, bízva abban, hogy megértik, felfogják és komolyan követik , betartják azokat.

Nagyjából pont ugyan úgy, mint ahogy a törvényi rendelkezés szerint "ittasan nem vezethet senki sem gépjárművet". Kollektíven mindenkire egyformán vonatkozik. Nem tartalmazza olyat, hogy bárki önhatalmúlag, önzésből felülírhatja, eltekinthet a betartásától. 

A korlátozó intézkedéseket betartom , a magam és környezetem egészségmegóvása érdekében.Ezzel tartozom a mikro és makro környezetemnek is. Teszem mindezt azért, hogy minél hamarabb túl legyünk ezen a nehéz időszakon és az életünk térjen vissza a normális, megszokott ritmusba.

 

A kollektív felelősségvállalás alól senki nem bújhat ki!!!!

Én vigyázok magamra és vigyázok  rátok is!!!

Te is vigyázz magadra és vigyázz ránk is!!

Így fogunk tudni visszatérni a megszorításoktól mentes, normális életvitelünkhöz!!

 

 

 

 

 

   

 

                                                                      

1 komment
süti beállítások módosítása