Határonkívül

Határokon át, földön, vízen, levegőben

Tágra nyílt szemekkel II.

2015. november 14. 06:42 - rezsöatya

Gyáva és aljas tett volt!

Szóhoz nem jut az ember a döbbenettől...!

pray_for_paris.png

"Pray for Paris"

...és írni sem lehet mit. Csak hallgatni... és nézni tágra nyílt szemekkel!

Sodalis:

126 halott....akiket aljas, embertelen módon, hátba támadtak.

Én nem akarok látni a hazámban egy terroristát és menekültet sem, egy migránst sem. 

A magyar emberekben bízom, Magyarországban bízom.

Az országom által biztosított biztonságban bízom.

 

5 komment

Marad még 'arany' szerencsére a határon belül.

2015. november 11. 12:15 - SodalisO

A Richter Aranyanyu Díj csak nőknek szól és célja immár ötödik éve, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat.

 

Családom orvosa miatt készült a mai napi poszt. Mert megérdemli. Sőt. Ennél sokkal többet érdemel. Elismerést, főhajtást,tiszteletet,mert kitűnő orvos, fantasztikus EMBER, aki 'feltűnés nélkül, háttérharcosként követi el tetteit'......és mert egy igazi 'szív' ember. Egy két lábon járó nagy szív. Egy 'arany' akinek eszébe sem jut határon kívülre kerülni. Mert neki otthon van dolga. 

Ő Dr. Kovács Ildikó háziorvos.563a7ddc962bb.jpeg

 

Adatlapján ez áll: 

"Dr. Kovács Ildikó odaadásáról, szakmai tudásáról híres háziorvos. Pályafutását intenzív terápiás szakorvosként a hódmezővásárhelyi kórházban kezdte, majd éveken át a város szakosított szociális otthonának vezetője és orvosa volt. 1997 óta felnőtt háziorvosként dolgozik, a helyi hajléktalan szálló betegeit is ő látja el. Nem ismer lehetetlent, többször került már olyan helyzetbe orvosként, amiről mindenki azt hitte, hogy nincs megoldás, ám ő soha nem adta fel. Ildikó különös figyelemmel fordul a hátrányos helyzetű emberekhez, tanácsokkal és kézzel fogható segítséggel támogatja őket. Munkája mellett karitatív feladatokból is bőven kiveszi részét: ha kell, palacsintát süt gyermek hittantáborozóknak, Erdély falvait egyetemista kora óta látogatja, lassan tíz éve, hogy egy zsákfaluba visszajár gyógyítani. Az idén többedmagával kezdeményezte a falu lakosságának szervezett szűrését fiatal doktoranduszhallgatók bevonásával. Jelölőjének fia egyike ezeknek a fiatal orvosjelölteknek, akit Ildikó „beoltott” áldozatkészséggel, önzetlenséggel. Ildikó méltó példaképe azoknak a fiataloknak, akik az orvosi szakmát választják hivatásul." /forrás : aranyanyu.hu /

 

"A Richter Aranyanyu Díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt.

aranyanyu_2014_11_05.jpg

/kép:pozitívnap.hu/

Számtalan díjat ismerünk, amelyek nagyon fontosak, hiszen rámutatnak olyan helyzetekre, amelyekben valaki a hétköznapin túlmutatót vitt véghez. De vannak olyan tettek, amelyek a nyilvánosság előtt kevésbé láthatóak.

A díjat olyan nőknek ítéljük oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, és munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük. Szeretnénk, ha ez a díj pozitív társadalmi változást elindítana, ezért köztünk élő hősnőket keresünk, akik nap mint nap sokat tesznek értünk, családunkért és közösségünkért." /forrás:Aranyanyu.hu /

Köszöntelek doktornő,sok sikert és jó egészséget kívánok neked.

 

1 komment
süti beállítások módosítása