Határonkívül

Határokon át, földön, vízen, levegőben

Szolgálati közlemény

2015. május 21. 13:17 - SodalisO

Egy korszak lezárult .

00szolgkozl_1.jpg

Részemről  az egész "külföldi munka téma" lezárult.

 

Ez a blog továbbra is élni és virulni fog. A későbbiekben befejem a "Nem unjátok még " című posztot.A blog címéhez méltóan rengeteg úti beszámoló, képriport lesz a nagyvilágból. Minden egyéb más téma ad hoc jelleggel lesz kiválasztva. A külföldi munkavállalással a még pár, darabban maradt poszton kívül nem kívánok foglalkozni. Még annyit sem mint eddig. 

Számomra nincsenek többé személytelen nick-ek,barátok, ellenségek, kommentelők blogjai, ezek mind megszűntek.

Nem érdekelnek többé. Meguntalak benneteket!


Kezdődött ez azzal, hogy otthagytam a Határátkelő blogot. Meguntam olvasni újra és újra ugyanazt. Nem tudtam, de én akkorára már régen túlléptem ezen. A napi posztok ugyanarról szóltak. A kommentek szintén ugyanarról szóltak, megtupírozva még azzal, hogy egy csomó ember feljogosítva érezte magát / az isten tudja mi okból vezérelve/ arra, hogy kommentelőket ,kommenteket minősítsen, véleményezzen, nyomdafestéket nem tűrő módon.Rossz társaságba keveredtem.:-D

Nyilvánvalóan, azok akik aktívan részt vesznek a virtuális hálón, észrevétlenül belesodródnak mindenféle szituációba. Főleg mikor megtámadtattak, ösztönből reagálnak , védekeznek, felháborodnak, majd visszatámadnak vagy magyarázkodnak......Aztán egyszer eljön a felismerés....

Mégpedig, hogy "Jesszus"!!!! Normális vagyok én ? Magyarázkodok???? Kiknek ??? Vitatkozok???? Kikkel ??? Védekezek ??? MIért ???

Kik ezek ? Egyáltalán mi közöm nekem hozzájuk???
Nincs nekem ennél jobb dolgom? Erre van nekem igényem ???
Hát NEM!

Mindent lezárok, mindent törlök, témát, kommentelőket, határátkelős vagy itthon maradt harcosokat.
Hagyom őket , tegyék, amit tenniük kell.

Én is ugyanezt teszem.

Az marad meg ebből az egész virtuális körből, akivel lehet beszélgetni.
Mindenki más megy a levesbe utána meg a klotyóba.

Semmit nem fogok olvasni, ami köthető ehhez az egész történethez.

Tudom, hogy itt is olvasnak, ugrásra készen, mire lehet lecsapni.
Ezért itt  közzé teszek egy

                                                        FELHÍVÁST

Mostantól kezdve, teljes gőzerővel lehet még jobban rágni a számotokra ismeretlen nickemet.Ott és ahol. Nem fogok tudni róla, mert nem olvasok régi HÁ-vel kapcsolatos oldalakat Lehet még jobban, még többet, képzelődni, feltételezni, találgatni. Mindenki húzzon bele, akiben még bent maradt valami,ki vele, nem fogok visszaszólni. Hagyom , hogy végre legyen maradéktalan az öröm, a jó érzés, az önelégültség, teljes siker, a lehengerlő győzelem.

Nem megfutamodok, csak simán unom és leszarom az egészet mindenestől.

Nekem ennél több kell!

                                                                   Finita la komedia!

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hataronkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr997479410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

határonkivül · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.05.21. 15:20:19

@maxval bircaman szerkesztő: Nincs, ki van kapcsolva már elég régen, de most épp az admin felületen belül átalakításokat végeztem és addig pár funkciót felfüggesztettem. De már kész is vagyok, vissza is van kapcsolva.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.05.23. 20:45:00

Az azért mindenképpen érdekes, hogy nem te vagy az egyetlen, aki nagyjából ugyanezen okokból fordított hátat ennek az egész történetnek. Itt most nemcsak az általad említett blogról beszélek, hanem úgy általában.

Mindenhol megy a klikkesedés, és ez semmiképpen nem tesz jót a szabad gondolatáramlásnak. De hát ők tudják. Én mindenesetre megértelek.

Sok sikert!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.05.23. 21:07:40

@Megnevelő Ember: Köszönöm.
Valóban, úgy hidd el, ahogy leírtam, Meguntam és látom , hogy a két tábor izomból győzködi egymást. Érdemi vitának, konszenzusra törekvésnek árnyéka sem látszik.
Részemről egész másról szól a történet, eszemben sem volt soha, bárkit is meggyőzni. Főleg nem arról, hogy mi az én személyes véleményem.
Ellenben próbáltam mindig tárgyilagosan tekinteni a jelenségre oda-vissza.Amit nem láttam másoknál.Amit láttam, az az, hogy beszűkült tudatú emberek sértetten győzködik egymást , majd mikor látják , hogy az"ellenfél" ragaszkodik a saját álláspontjához, akkor jön az egymás durva leminősítése.

Ezekbe a fejekbe behatolni nem lehet. Az látszik, hogy 20 év múlva is itt fognak tartani.
Bennem lecsengett ez a történet. Sikerült helyre tennem , örülök, hogy nem úszott lila köd a szememre, nem vakultam meg a pompától, gazdagságtól, jóléttől, nem lettem anyagiasabb mint voltam, sőt....
Sok mindennel kapcsolatban a véleményem letisztult.

Így van , ők tudják. Én meg fenntartom magamnak a szabad választás jogát.

Inkább olvasom a te blogodat. Ott még van lehetőségem személyiség fejlesztésre, nem pedig leépülésre.

/Szeretem amiket írsz.annyira aktuális témákat feszegetsz és szerintem ezekről nem lehet eleget beszélni./

Szép hétvégét neked.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.05.23. 22:42:44

@NagyságosSodalisO [eng]: Ismét köszönöm a bókot! :-)

Azért ne hidd, hogy nálam nincs probléma. Épp a napokban vívtam szócsatát olyan emberekkel, akiknek nem tetszettek a bejegyzéseim. Az a baj, hogy sokan nem tudnak olvasni a sorok között, és mindent azonnal magukra vesznek. Valakit mindig eltalálok egy-egy írással, aztán jön a személyeskedés.

Nagyon nehéz ez, mert az ember mint faj nem igazán fejlődőképes.

Hagyjuk is. Felesleges szócséplés.

Egy olyan korban, amikor felnőtt emberek tízezreire kell rászólni, hogy ne szemeteljenek, ne zavarjanak másokat, ne csak magukra gondoljanak, felesleges pozitív változást várni.

Igazából azt sem nagyon tudom, hogy én mi a francnak írogatom a bejegyzéseimet.

Neked is szép hétvégét!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.05.24. 19:24:53

@Megnevelő Ember:
"Azért ne hidd, hogy nálam nincs probléma. Épp a napokban vívtam szócsatát olyan emberekkel, akiknek nem tetszettek a bejegyzéseim. Az a baj, hogy sokan nem tudnak olvasni a sorok között, és mindent azonnal magukra vesznek. Valakit mindig eltalálok egy-egy írással, aztán jön a személyeskedés."

Amiről írsz, az számomra sem ismeretlen.
Tulajdonképpen arra jöttem rá, hogy teljesen mindegy mi a napi posztod témája, ha valaki akarja akkor találva érzi magát, és soha az életben nem tudod kimagyarázni magad, hogy ezt nem célzottan neki, vagy miatta írtad ki. :-)))
Lehetetlen feladat, majdnem nincs is rá megoldás, én egyet teszek, mégpedig azt hogy ha valakit eltalált vagy eltalál az elkövetkezendő időben, teszek rá nagy ívben. Dolgozza fel , küzdjön meg maga.

A sznob , magamutogató, dicsekvő, a vékony, a sovány, a sminkelt, a slampos, a hanyag, a lusta, a trehány, a bunkó, a unintelligens, tehetséges-tehetségtelen.......mindegy milyen témát választasz, a skála határtalan...valakit mindig eltalálsz!

És ez a jó! Ez a történet erről szól.:-)

Abba ne hagyd, százszor inkább te és a hozzád hasonlók írjanak blogot, és olyan témákról amikről te is írsz, mintsem tömegével írjanak azok akik csak arról tudnak beszámolni, hogy éppen mit vettek a boltban, vagy mit vesznek legközelebb....Mert nekik pl annál fontosabb nincs.
Szóval van még dolgod bőven! :-))

2015.05.24. 19:50:44

@Megnevelő Ember:
"Nagyon nehéz ez, mert az ember mint faj nem igazán fejlődőképes."
¡Exactamente! Ahogy a muvelt spanyol mondana:) Nem sokat valtozott a Homo Sapiens - sot semmit - a barlangtol az urhajoig, megmaradt ugyanolyan felallatnak, akinek a neha elofordulo jozansagat es bolcsesseget felulirjak beprogramozott osztonei. Megmaradt irigy, telhetetlen, onzo es gonosz teremtmenynek. Valtoztathatatlan:( Es ebbe bele kell nyugodni sajnos.
Peace!

2015.05.24. 19:59:46

@Cascabel:
Erdemes neha megnezni az elozo hozzaszolasommal kapcsolatban a Majmok bolygoja mind az 5 (ujabban 6) reszet. Elkeserito. Erdekesseg: a film annak a Pierre Boulle-nak novellaja alapjan keszult, aki irta a Hid a Kwai folyo felett c. novellat is.
Peace!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.05.24. 20:07:32

@Cascabel: Az bizony, igaz kicsit futurisztikus, de nagyon elgondolkodtató....:-(

2015.05.24. 20:48:55

@NagyságosSodalisO [eng]:
Lattad mind az 5 reszt? Ha nem, erdemes "letolteni" es megnezni mindet:
1. Planet of the Apes
2. Beneath the Planet of the Apes
3. Escape from the Planet of the Apes
4.Conquest of the Planet of the Apes
5. Battle for the Planet of the Apes
Otthon gyerekkoromban csak az elso reszt vetitettek.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.05.24. 20:54:08

@Cascabel: A 4. részt nem láttam egyedül.....de megvan az esti néznivalóm mára:-))
Köszi.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.05.24. 21:20:48

Hát igen.

Éppen tegnap néztem rá a száguldó mentős videójára.
Aztán elolvastam a hozzászólásokat. Nem kellett volna.
Megdöbbentő, hogy mennyire lent vagyunk, főleg ahhoz képest, hogy mennyire fent lehetnénk.

Majmok bolygója. Kétségtelen. Én csak azt nem értem, hogy ha vagyunk jó néhányan, akik ezt ilyen tisztán látjuk, akkor hogy a fenébe lehet, hogy nem tudunk valami jót is elérni? Ilyen sokan vannak, akik visszahúznak?

Erről pedig a rákok jutnak eszembe. Tudjátok, akik nem engedik kimászni a vödörből a társukat.

Na, mára is megvolt a szomorú agyalás. :-)
süti beállítások módosítása