Határonkívül

Határokon át, földön, vízen, levegőben

A gyengébbek kedvéért.....

2015. március 30. 13:47 - határonkivül

Tegyük tisztába a dolgokat, mielőtt egyesek és kettesek érzelmi cunamit szenvednek el!

431973_389782291136735_1890889701_n.jpg

 

 

Bár egyesek akár még ezzel az állítással is megpróbálkozhatnak!

Ismerjük ugye ? Dale Carnegie: A meggyőzés iskolája!!!! Nagy hangon, nagy mellénnyel, jó hangosan!!! És akkor az attól lesz IGAZ! 

 Szögezzük le az elején, hogy akinek nem inge / jajj, "ingje"/, ne vegye magára…

(…bár akinek van egy kis esze, annak már ezt nem is kell mondani…)

 Megboldogult nagyanyám mindig ezt mondta!:" Ha hülye vagy, legalább legyél csendben, ne reklámozd. "

Okos asszony volt, voltak aranyköpései amiket érdemes volt egy életre megjegyezni.

Egy kedves ismerősöm felhívta a figyelmemet, hogy téveszmés egyedek, jól informáltként, valótlan információkkal traktálnak másokat ezzel a bloggal kapcsolatban. Amin őszintén szólva  nem nagyon csodálkozom...Kinyilatkoztatása előtt, ha személyesen megkeresett volna és kérdezett volna, nagyon szívesen adtam volna pontos tájékoztatást. De mit lehet tenni? Ha egyszer valaki tudja a tutit!? Hjaa, kérem, úgy könnyű!

www_tvn_hu_35e917d35cf44cf35faa0bfdeb511512.gif

Nagyanyám szerint: Nem az a fontos, mit mond, hanem, hogy ki mondja! Na ezért nem csodálkozom!

Ismervén a vonalas agy kapacitásait  /leskelődők, kíváncsiskodók, sunnyogókra gondolva/, megírom ezt a mai 'felvilágosító' posztot a sötétben tapogatózóknak,abban a reményben, hogy sikerül  ..

/nem, nem hiszek benne, de próbálkozom :-) /...világosabbá tenni azokat a dolgokat, amikben eltévelyedtek.

Nem beszélve arról, hátha így nem kényszerülnek további hazudozásra.

/Másokat becsaphatunk, bár előbb-utóbb mindig kiderül az igazság, de saját magunkkal ne tegyük ezt!/

1.Tehát, ominózus "jólinformált"állítja: Ez egy ellenblog!!!

kutyaszar.jpg

/Gondolom, gondolja ezt azért, mert a blog név első része "Határ..."azonos ...és mert anno sok éven keresztül én is olvastam, kommenteltem egy ilyen hasonló nevű blogon..../

 Rákerestem a neten. 16 db "Határ..."-al kezdődő magánblogot találtam. Most akkor mi van?? Mindenki mindenkinek az "ellenblogja" lenne ? Vagy csak egyes blogok mások ellen ? Minden Szabó és Kiss a másiknak az "ellene" lenne ? Mivaan? Ezt a logikát!!!

NEM! Még egyszer, jó HANGOSAN! Ez nem ellenblog! 

Nagy az internet világa, annyira nagy, hogy korlátlan. Mindenki azt csinál amit akar és úgy ahogy akarja, anélkül , hogy foglalkozna mások véleményével. /Tudod, nagy ívben, magasról...aztán aki alámegy, az magára vessen!/

Ez egy szimpla magánblog. Azzal a céllal jött létre, hogy hiányt pótoljon! Hogy legyen egy olyan hely, ahol a moderáció konzekvensen működik és nem jöhet be az, aki a napi orgazmusát itt akarja megkapni azzal, hogy másokat molesztál, minősít, elküldapicsábamertőehhezisjobbanért!

Beszélgethetünk, mindenről, mindenhol, határon kívül és belül.Egy lehetőség azoknak, akik tudnak kulturáltan véleményt formálni.

A lelki sérülteknek, önértékelési zavarosoknak pedig ott van Csernus és még sok más ökölharcos blog, ott lehet HMCS-t játszani.

Ha választhatok, márpedig megtehetem, nem megyek le kutyába! Szívesen látunk mindenkit aki hasonlóan gondolja.

 

2.Mondja: "Nyálas" !! :-)

56876652.jpg

Nyálas ? Lehet! Legyen nyálas! De mitől is nyálas valami?

Ha azt mondom egy posztra, ez klassz , tetszett ! Ez nyálas és nyalás be, egyenesen a meleg szarig. 

Ha azt mondom egy kommentedre, egyetértek veled, ezt én is így , vagy hasonlóan gondolom.Ez nyálas és nyalás , út a szarhoz.

Ha azt mondom," nah, ácsi, te hülye vagy vaze, már anyád is hülye volt amikor kitolt...vagy kussoljál, mert ehhez te hurkatöltő vagy, én már 5 hónaposan is ezt olvastam és 10 nyelven beszéltem, szóval húzzál el g@i."

Ez nem nyálas! Sőt! Ez már valami! Erre nem akárki képes, csak az igazi nagyságok!

Vagy az sem nyálas, ha a primitív parasztkodásban, alpáriságban egyetértenek. Mert ott már az egyetértés miatt szóba sem jöhet a nyálasság, mert hogy kőkeményen alpári. Na már most! Ha eléggé alpári, akkor az már eleve nem nyálas! Ugye ?? Megfelelő ideológia, igaz?

Milyen szép is lenne , ha az élet ennyire virágosan egyszerűre lenne butítva! :-)

tumblr_n1344qx4kx1s71ttvo1_500.gif

 3. Ominózus "tévedésből meghívót kapott" tőlem" !!! :-D

images.jpg

Az nem baj ha valaki nem professzor éppen és mégis osztja az észt. Manapság ez a divat. Az sem baj, ha híján van az önkontrollnak, nem ismeri a saját határait, így nem képes tiszteletben tartani a mások komfortzónáját sem. Az sem baj, ha kissé vagy nagyon is bunkó, Nagy a világ, elfér benne mindenki.Sőt, még az sem baj, ha valaki alpári és azt gondolja ettől még viccesebb fazonnak tűnik. Van akinek ez tetszik, mondjuk az meg is érdemli az ilyen társaságot.Nem baj az! Csak minél messzebbre tőlem, én másra izgulok! 

Szóval! Hazudsz kutya! Nem küldtem neked meghívót. Megnéztem a listát. Kétszer is megnéztem. Meghívót csak én küldhettem, senki másnak nincs hozzáférése.

Tiltólistán vagy, tehát elő sem fordulhatott, MÉG TÉVEDÉSBŐL sem, hogy meghívót kapj!

Az okát, hogy ezt hazudozod, csak te tudod mire jó.Vannak feltételezéseim...Pl. A pénzen megvásárolt törzsbérleteddel arra gondolhatsz, megvetted a hely jegyedet a vonatodra, megtehetsz, mondhatsz bármit, következmények nélkül, V.I.P lettél örökre. A fontos ember meg nélkülözhetetlen, egyszerűen kell mindenhova. Komment környezetednek feltétlenül azt kell hinnie, hogy te egy keresett és nagyon kapós ember vagy.

Ez a meghívós hazugság, csak azt bizonyítaná a farkastanyádban, hogy TE ennyire fontos és nélkülözhetetlen ember vagy, aki bizony kell és ezért meg is hívtak, hogy ugyan , legyél már itt velünk is.....

HÁT NEM! 

Ezért nem kaptál te sem , és még sokan meghívót.

Legközelebb úgy hazudj, hogy ne tudjam meg! 

Azoknak akiknek csípem a szemét, mert nem vagyok elég magas, vagy túl magas vagyok, vagy túl kövér, vagy túl sovány, vagy túl savanyú, túl humortalan és túl nyálas......

Nem kell idejönni, / de azért lehet nyugodtan leskelődni, sunnyogni, ha attól jobb lesz nektek, akkor főleg/, ott kell maradni mindenkinek ahol jól érzi magát, azokkal akiket maga köré választott.

 

Én köszönöm jól vagyok, bárkit szívesen látok, bármikor egy virtuális kávéra a vendégem vagy!

www_tvn_hu_56be79972a830a4d3c17cd7bb9e8e518.gif

 

 

52 komment
Címkék: hazudik ellenblog

A bejegyzés trackback címe:

https://hataronkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr577319530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsöatya 2015.03.30. 16:33:57

Hat ennel erthetobben nem lehetne megirni...

Van egy rossz hirem:

MOST SEM FOGJA ERTENI!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.30. 16:57:59

@rezsöatya: Mindegy...a mor megtette amit tennie kellett..:-D
Jo kis iras szerintem is....
Nem fogja erteni? Akkor meg igy jart!! / A korso a kutra...\

2015.03.30. 17:18:26

Haha, orulok hogy "vegre" van egy "nem nyalas" poszt! :)))

Egyebkent vicces ez a gyengeelmeju tetovalt majom, aki nyilvanvaloan a fikatengerben erzi jol magat (vs. "nyaltenger") a HA-n. Ami fura viszont: ugynevezett "ertelmes" emberek, miert hagyjak annyiban? Hogy tudjak elviselni a jelenletet minden nap, es hogy tudjak valasz nelkul hagyni a baromsagait? Na es kepesek baratkozni vele? Na ezek a nagy kerdesek itt. :))

Amugy meg tenyleg nem vall egeszseges lelkuletre az, hogy osszeeskuvest vizional. Ezek szerint akkor mindenki aki kulfoldon elesrol ir blogot (a HA posztoloi) "ellenblogot" ir. :)) Nyilvanvalo hogy ez a joember sulyos depresszioval kuzd - hiaba allitja hogy nincs olyan, meg hogy neki elmult (ami nem volt, haha), mert a sunyi-agressziv kotozkodese masra utal. Ha annyira jol erezne magat a boreben, nem lenne szuksege arra hogy masoknak beszologasson. Es azert szologat be mert o csak igy kepes levezetni a frusztraciojat. Az alkoholhoz mar ugy latszik hozzaszokott. :)) De talan majd egy kis szorgalommal kepes lesz lekuzdeni a problemait. Vagy nem. :)))

@NagyságosSodalisO [eng]: Nem fogja erteni persze - miutan nem eleg szorgalmas, meg nem sikerult neki a balesete utan uj agykapcsolatokat letrehozni. :) De hazhoz jott a pofonert, az biztos. :))

határonkivül · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.30. 17:50:19

@cougarcat: Szia! Nah, hogy kellőképpen nyálas legyek, azt kell, hogy mondjam, kifejezetten jót szórakoztam. Természetesen minden új kázus jól jön , ha valaki szereti analizálni az embereket. Nekem ez a munkám is többek közt. A legviccesebb az, hogy pl. itt az internet. Hatalmas és korlátlan. Bármit olvashatsz, bárhova írogathatsz, és bármit...persze , csak addig míg a "normális" embereknél le nem vered a lécet! Onnan jön általában az első pofon. Aztán amikor szólnak, hogy Hej, sokkal szerényebben, mert sokan nem a te seggedben teleltek ki haver....Na arra mi a válasz ? Megsértődünk! Mert ránk mert valaki szólni! Még ilyet! Ugye ???
Utána mi következik? Az okos enged elven a "normális megkeresi magának a legmegfelelőbb helyet, okosan választ, szelektál, szűri a szemetet, mert megteheti....Aztán? A sértett egyed' megy utána, próbál láthatatlan lenni , sunnyog, leskelődik, mert nem nyugszik, keresi a bajt, bosszúra éhes, vissza akar még vágni, még nem volt elég, keresi, hol és mibe lehet belekötni, folytatná, mert élvezi, élteti, mert ez Ő,neki ez olyan mint a levegő!
És akkor mi történik? Beleszalad abba részbe, ahol el van varrva a történet vége! Vannak helyek, ahová az ilyen egyedek' már nem mehetnek be, mert az ajtók kérem szépen záródtak!
Na erre jó a privát blog! A saját közegedet hozhatod létre, a saját szempontjaid, feltételeiddel.Megteheted!
A csorgó nyálas, csaholó, éhes, csattogó fogsorú hiénák meg éhezésre vannak ítélve! És nem tehetnek semmit !
Itt nem ! A máshol meg már kit érdekel! :-DD

Elég nyálas lett? :-D

2015.03.30. 19:41:29

@határonkivül: Igen, egy kesz kabare ami ott megy. :)

Szerintem most mar senki nem vadolhat minket azzal hogy nyalasak vagyunk. :)) Egyebkent meg jo latni, mennyire irigyek arra, hogy mertunk lelepni es mas helyen, nelkuluk beszelgetni. Elvesztettek a legkedveltebb celpontjaikat, es most toporzekolnak. :))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.30. 20:06:39

@cougarcat: Hehe, hát ilyen ez a köcsögölés! Mintha engedélyt kellett volna kérni bárkitől is, hogy elmehetek-e, ha meguntam a debilek kóstolgatását ? :-DDD Persze, hogy elmehetek, szó nélkül, annyit sem kell mondanom , hogy bab-bocs..:-)
Ha emlékszel teljesen kívül helyezik magukat azon a szituáción is, hogy a nagy falka ott nyáladzik egymás blogján...na de persze az teljesen más! :-DD Ha más teszi, az meg már micsoda fúúúújjjjjj! Hehe.

Na mindegy, hadd kínlódjanak...:-P Kell nekik, végre felkavarodott az állóvíz. De csak hápognak vérig sértődve, mert nagy ritkán beleszaladtak olyanokba is , akik vissza mertek ugatni, mert miért is ne ? !

Épp ma olvastam reggel egy nagyon látogatott blogot, hatalmas nagytakarítást csinált a bloggazda, mert így írta: Lerakódott egy vastag kosz réteg! :-)) Brutál mennyiségű törzs kommentelőt kivágott a picsába, mert már majdnem szétszarták a blogját. Majd privibe elküldöm a linket ! :-))) Érdekes volt látni, hogy jééé, nanééémáááá ilyen is van!
Várok egy nagyon klassz kis posztot, egy barátnőm a FB-ról megígérte, hogy leírja, a kisfia születésének történetét Írországból. Nem lesz vidám történet, mert a csajszi majdnem belehalt a szülésbe.....Most jön haza a 4. plasztikai műtétjére...

2015.03.30. 20:59:36

@NagyságosSodalisO [eng]: Hat nem semmi az a szemforgatas es kepmutatas amit ott egyesek csinalnak, hallod. :) Egyben vicces is. Mintha nem lenne joga masnak egy bizonyos temaban blogot kezdeni. Ettol ajuldoznak, hogy ez micsoda dolog. :) A fikazo idiotakat ott meg elturik, azokkal joban vannak. :) Hat rossz hirem van szamukra: ok tovabbra is a fikazo idiotakkal fognak blogozni, mig itt "nyalas" egyetertes van es beke szigete. :)

2015.03.30. 21:20:08

@NagyságosSodalisO [eng]: "Nem lesz vidám történet, mert a csajszi majdnem belehalt a szülésbe....."

Itt nem problema ha nem vidam, ide egyutterzo emberek jarnak, nem biorobotok, akik buszkek arra hogy ok erzeketlenek. Merthat problemak nincsenek, csak "gyenge akaratu" ember. :)

En is akartam irni meg posztot, csak meg saras vagyok a fenykepezessel meg most jobban el vagyok foglalva. Remelem az erdelyi posztnak is lesz folytatasa...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.30. 21:22:08

@cougarcat: Egy biztos, én tuti jól megvagyok 3 hónapja anélkül , hogy egyetlen egy senkiházi sem kurvázott meg hülyepicsázott' le.....és úgy sikerült eljönnöm, hogy nem álltam véres bosszút szájkaratéban. Pedig nem lett volna nehéz egy viccesen választékos mondatot összeállítani, ügyesen megszerkesztett keretbe foglalva, hogy ne legyen személyre szabott te célzottan találjon be. Kihasználva azt, hogy akinek nem ingje, az úgysem veszi magára, akinek meg igen, az azonnal megsértődik!

Most meg még, annyi eszük sincs, hogy ne egy 10000 -es látogatottságú oldalon reklámoznák az "ellenblogot""":-)))

Amúgy meg, név nélkül, általánosságban egy jelenségről beszélek, ami tipikus tendencia volt az utolsó időben.
Modernkori hitlerek, tisztogattak utasításra?? :-DDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.30. 21:35:13

@cougarcat: Várom nagyon én is, hogy mikor küldi át, a pici mellett nem sok ideje van, még FB-ra is csak nagy ritkán néz be........ én hozzá sem nyúlok majd, továbbküldöm HK-nek, úgy ahogy van.
Igazi egészségügyis poszt lesz , két teljesen különböző megvilágításból. Majdnem elájultam amikor elmesélte, és jó sokat kellett szegényt unszolni, hogy írja meg. Gondolom még emlékezni is fáj....
Igen, folytatom majd Erdélyt, persze, már kiválogattam a képeket.
De te se felejtsd el a folytatást. Még alig láttunk valamit Kanadából! :-))) És egyelőre csak itt tudunk odautazni.:-D

2015.03.30. 21:37:57

@NagyságosSodalisO [eng]: Nekem ez tokeletesen megfelel itt. Ha van poszt van, ha nincs nincs, nem vagyok rakattanva, de neha beszelgetunk, nyugisan, egymasra odafigyelve, nyitottan - vagyis "nyalasan", ahogy azt ekesen kifejtettek a HA-n. :) Es milyen jo volt hogy mar tobb mint ket honapja nem fikazott engem senki - nem hianyzik. Az viszont vicces, hogy hanyan kertek, hogy irjak posztot - ide irtam, erre most fel vannak haborodva hogy megtortent. Pedig akarhova irhatom, ide, a sajat blogomra ha lenne, mint ahogy ezt megteszi mas is. :) Vihar a biliben, de ujfent bebizonyosodott, hogy onnan el kellett jonni.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.30. 21:51:22

@cougarcat: Így van. Én tudom, hogy jól döntöttem. Vannak pillanatok, amikor lépni kell, váltani, függetlenül bárkitől vagy bármitől . Az én esetemben minden körülmény arra utalt, hogy az én "pályafutásom " ennyi volt ott.
Unalmassá vált, egysíkú lett, funkciótlan, a társaság nagyon megfogyatkozott, trollok tömkelege, politika, közgazdaságtan, gépkezelés, építkezés, autók, motorok, egyre kevesebb lett az olvasmányos kivándorlós poszt. Kifulladt az egész, hosszú éveken át követtem....A férjemtől is elváltam....:-)) Pedig sokáig együtt voltunk.

Aztán amikor hájasfőtrollász megtalált magának,eljött az idő.:-DDD
Most látom, hogy van még pármillió blog az internet világában! Meg a nyelv vizsgát is lassan meg kell csinálni...van mit csinálnom.

2015.03.30. 22:10:58

@NagyságosSodalisO [eng]: Az, hogy ugy gondoljak, hogy a HA valami serthetetlen, erinthetetlen szent tehen, (mig ott masokat eloszeretettel fikaznak a hatuk mogott) csak azt jelzi, hogy mennyire fuggove valtak ott egyesek es mennyire leszukult a latokoruk. Normalis esetben orulnenek ha a kedvenc temajukban mas szemszogbol olvashatnanak - a kedvenc temaimrol nagyon sok helyen olvasgatok, rohej lenne ha csak egy helyen "szabadna" tajekozodni. :)

Angolbol lesz a nyelv vizsga? Es akkor ujabb tervek? Nagyon jol teszed! :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.30. 22:30:38

@cougarcat: Igen, angolból nyelv vizsga lesz. Igen, meg van a következő szakasz is. Kikristályosodott minden szépen, úgy ahogy gondoltam. Azért itthon minden körülményem olyan, hogy inspirál és feltölt. És ez jó, de tudtam, hogy így lesz! :-)
Veled mi zu? Dolgozol ? Rövidebb szabi húsvét körül? Tényleg, te tartod a húsvétot kint ?

2015.03.30. 22:37:36

@NagyságosSodalisO [eng]: Harom het mulva megyek vissza dolgozni, mar alig varom!

Tartunk Husvetot, Victoriaban lesz az anyosomeknal.

Hat csak tanulgass, orulok hogy megtortent az inspiralodas. :) Hallom most jo meleg van nalatok, akkor fazni se kell mar, hurra! :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.30. 23:03:56

@cougarcat: Igen, itt már volt 20 fok is, bár ma nagyon rossz idő lett, esett , meg szél, meg hideg.De a hét végére már megint 22 fokot mond hál istennek. Végre 2 év után igazi tavaszt is látok.

2015.03.31. 00:10:53

Ma láttam ennek a blognak a linkjét.
A törzsközönségnek (vagy akár a HÁ törzsközönségének) tuti nyilvánvaló, de a HÁ-olvasók közül ki vagy?
Ha nem titok , természetesen...

határonkivül · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.31. 00:32:23

@Th's child: :-) Szia. Mint fentebb is írtam, ex HÁ-s vagyok, igen. Már elég régen eljöttem onnan mint kommentelő.
nekem túl sok volt a napi off és a napi több száz komment. Jó posztokat lehetett olvasni anno, azokat szerettem. Aztán egyre kevesebbet, később meg már csak a marakodás ment. Azt meg végképp nem csipáztam.

Igen,állítólag már tegnap este elkezdte egy illető linkelgetni, emlegetni és minősítgetni ezt a blogot, megfejelve egy ordenáré hazugsággal is.....Hát ma , úgy gondoltam, válaszolok .
Nem én kezdtem ! :-DD

rezsöatya 2015.03.31. 02:51:30

@cougarcat: szerintem szo nincs semmilyen visszavagasrol... Erdekes emberi viselkedesi tipusokat latok, ez sajatja az embernek, kezdve az iskolapadtol. Az, hogy egyesek nem tudnak kinoni belole, az eleg szomoru...
Kezelni kell tudni. Hol a sajat fegyver segit, hol ennel kemenyebb. A kulturalatlan, tanulatlan emberrel nehezebb, mert csak az erobol ert. Mindenkiben ellenseget, aki nem az o velemenyen van. Egyedul gyenge, kell a "falka", akkor erosnek erzi magat.

rezsöatya 2015.03.31. 06:22:57

@cougarcat: az erdekes posztokert jarok oda, hiszen a vilag sokszinu. A blog gazdaja kitilthat, de azt nem hagyom, hogy nehany buta, muveletlen megmondoember mondja meg, mit es hogy kene csinalnom. Masokat is megvedtem, magamat is megfogom...

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.03.31. 08:55:50

a béke és egyetértés szigete itt! :) ... +1

jajj, nekem is kéne alkotni valami irományt ... na majd kitalálok valamit :)

határonkivül · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.31. 09:19:31

@DavidT: Dávid, valóban adósunk vagy , engem pl. kifejezetten érdekelne egy szociológiai összegzés az indiai ember tipusokról. Te milyennek láttad őket ? Lehet-e őket egyáltalán tipizálni viselkedés,társadalmi réteg szerint ?
A másik ami engem érdekel Indiából, a gyerekek helyzete ? Még mindig semmi változás, valóban jól jövedelmező a gyermekkoldulás üzletága ?
Szóval, ha nagyon unatkozol......:-))
@rezsöatya: Mindenki azt csinál amit akar, felnőtt emberek vagytok, a döntés a ti kezetekben van , mint az élet egyéb területein is. Szerintem a normális" emberek életében a netes kommentelés csak egy kis szegmense a 'való világnak'. Nem szabad, hogy hangsúlyosabb legyen , mint egy kis laza kikapcsolódás.Amikor már központi szerepet játszik bárkinek az életében, ott már súlyos bajok vannak .

Más : Igen, bloggazdaként, elsődleges feladatomnak tekintem, hogy konzekvensen betartsam a alapvető irányelveket, és ennek érvényt szerezzek.
Semmi politika
Semmi vallás
Nincs zsidózás
Senki nem szarik bele ebbe a homokozóba.
Mindenki egyenrangú olvasónak, kommentelőnek minősül
Nincs anyázás, bunkóskodás, trollkodás
Kulturált véleménycsere.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.03.31. 09:40:33

@határonkivül: huhh nagyon jó témák, köszi a tippeket!

neki fogok esni ... azért ne várjatok nagyon tudományos összegzést, de azért majd írok róla :) (saját, teljesen szubjektív szemszögből persze)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.31. 09:59:37

@DavidT: Úhh, ez tényleg érdekes lenne. Főleg pl, én amikor először láttam a Gettómilliomost ....pfúú hát sokkoló volt..persze nem tudom, mennyire sarkított, eltúlzott vagy éppen valós, ahogy a gyerekek helyzetét mutatták meg a filmben.
De egy biztos...a mi kultúránktól nagyon távoli.
Nyilván megvannak a társadalmi , szociális sőt talán még politikai okai is annak, hogy így kell élniük sokuknak.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.03.31. 10:36:50

@NagyságosSodalisO [eng]: hát a gettómilliomos nekem is sok volt ... csak ott a happy end sokat javított a néző hangulatán, míg a valóságban a happy end kevésbé valószínű sajnos :(

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.31. 10:46:24

@DavidT: Igen, pontosan. Épp ezért gondolom, te tudod a választ, hogy a film túlzott vagy nagyjából hiteles volt a gyerekek helyzetéről a kép?

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.03.31. 11:03:18

@NagyságosSodalisO [eng]: volt benne hitelesség az tuti ... de azért sejted hogy kerültem a nagyon putri helyeket meg a gyerekeket is, pont azért mert sejtettem hogy azoktól nem tudsz megszabadulni ... pedig tényleg sajnálom őket

egyszer vagy kétszer lógtak csak rajtam ... brrr

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.31. 13:20:38

@shakti_rom: Háát, igen, láttam én is ezt. A nagy híres multikultiban, a befogadó, toleráns, mindenki azt csinál amit akarban. Persze, nyilván nem ez a jellemző és mindennapos. Gondolom, mindenhol vannak kirívó esetek.
De nagy kontinens, nagy népsűrűséggel, a nagy számok törvénye alapján könnyebb beleszaladni konfliktushelyzetekbe.
Emlékszem, engem egyszer egy 25 éves fekete gyerek akart leszúrni egy forgalmas városközpontban.

Latcho Rom 2015.03.31. 13:48:37

@NagyságosSodalisO [eng]: Felenk ilyen nincs...mondjuk quebecben esetleg vegzalnak buszon fejkendos muszlim noket, de angol kanadaban eleg ritka, udvarias nepek vagyunk..ha egy liftben 2 kinai kinaiul beszel, max emberek picit felvonjak a szemoldokuket, alig lathatoan.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.31. 13:53:49

@shakti_rom: Ez jó hír, pedig az ember itthonról azt gondolná Kanada is dugig lett mindenféle fajta népekkel, főleg abban az időben amikor még nem volt ennyire megszigorítva a bevándorlás és a munkavállalás.
Egyszer szabadnapon elmentem boltba, és a hátam mögött hallottam, hogy magyarul beszélnek. Ahogy mentem tovább, rájuk köszöntem magyarul. Érdekes módon mosolyogtak/ ez nem nagyon jellemző azért az angliai magyarokra/ és kicsit beszélgettünk. A pasi már kanadai állampolgárnak született, kivándorolt magyar szülőktől, a lány pedig magyarként várta az állampolgárságot. Házaspár volt, a városomba jöttek egyetemre, és mondták, hogy nekik ez a sokfajta ember itt nem furcsa, náluk is ugyanez van, nekik ebben semmi különös nincs, inkább ami itt nem tetszik nekik, a szag, nagyon büdös van mindenfelé! :-)))

Latcho Rom 2015.03.31. 14:45:11

@NagyságosSodalisO [eng]: Van itt is mindenféle, kb evi 250 ezer embert engednek be mint landed immigrant, aztan ott vannak a business class emberek. Amikor jottunk akkor is pontrendszer volt, nyelvtudas, kor, szakma, gyerekek szama mind beszamitott akkor is. Nej mar terhes volt, azert is kaptunk egy jo pontot. Ez 1982.

En azt gondolom hogy azota foleg a szakmai kriterium valtozott meg..de meg ma is nagy hiany van szakmunkasokban, soforokben..tehat nincs leszogezve az ajto a mesterembereknek sem.

Angliabol csak Londont ismerem, en nem tapasztaltam hogy budos lett volna :-)

Latcho Rom 2015.03.31. 14:46:01

@NagyságosSodalisO [eng]: Nincs meloban jutub, majd otthon megnezem ..

tanato 2015.04.07. 20:43:52

@shakti_rom: Itt vagyok,mondtam hogy benézek,persze időhiány miatt nem tudok azért én sem naprakész lenni.

Latcho Rom 2015.04.07. 21:21:42

@tanato: sok megfaradt venember van itt, kell ide egy doki :P

Orulok neked.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.04.11. 19:28:48

@határonkivül: Azt a mindenit, eddig azt hittem, Rezsőatya a határonkívül bloggazdája :). Szóval a titokzatosság ködébe burkolózol :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.04.11. 19:34:33

@DavidT: Kb. 1 éve találtam rá erre a könyvre:
moly.hu/konyvek/shilpi-somaya-gowda-az-eltitkolt-lany

Hát, ha csak a töredéke így van, már nincs kedvem ott turistáskodni sem.

határonkivül · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.04.11. 19:34:56

@zöldeketbeszélek: Hehe....Rezsőatya a Rezső atya! :-) Én meg vagyok...csak úgy....arra törekszem, hogy legyen egy klassz kis olvasgatós oldal, ahova megéri bekukkantani.:-))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.04.11. 19:43:46

@határonkivül: Bekukkantottam már párszor, csak híján vagyok a szabadidőnek...most éppen lopom az időt :).

határonkivül · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.04.11. 19:53:20

@zöldeketbeszélek: :-) honnan lopod ? nekem is kéne egy jó hely ahonnan jut még nekem is:-)
Ha úgy látod, hogy van számodra érdekes olvasnivaló, gyere nyugodtan, bármikor.
Nyitott virtuális világban élünk, mindenki maga dönt mivel tölti el a szabadidejét.

Latcho Rom 2015.04.11. 19:57:38

@zöldeketbeszélek: ződike pintyőke fityfiritty :)

Gyere gyakrabban :)

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.04.11. 22:58:49

@zöldeketbeszélek: elüször is, igen, gyere gyakrabban

bár egy kicsit nem vagyok "friss", de jól értem hogy a könyv Indiáról szól? tehát nem kazahsztánról :D

azt nem csodálom ha indiában nincs kedved turistáskodni (a könyv nélkül is megérteném :D )
süti beállítások módosítása