Határonkívül

Határokon át, földön, vízen, levegőben

Szerencselovagok avagy a semminél még ez is jobb?

2016. április 07. 10:01 - SodalisO

Kicsit átmonitoroztam a környezetemet és az általam megismert embereket akik munkavállalás miatt vagy a jobb élet reményében élnek Angliában.

race-682_945135a.jpg

/foto:thesun.co.uk/

      A külföldi munkavállalás még mindig állandó, napi téma média szerte. Jó alapanyag mindenféle dumához.

Ellenzéknek megunhatatlan propaganda,"gumicsont", mert tök jó ezen rugózni,  jó OV-ozni, jó különböző,blamáló felsorolások szajkózásához, ami természetesen 'Mordort' pocskondiázza felsőfokon.

Mert ott minden és mindenki szar,főleg aki marad.Mert mást sem tudunk csak gulyáslevesezni, túrórudizni, kietlenpusztaságozni,meg sírva himnuszozni....Mert élhetetlen,az oktatási rendszer fujj, az egészségügy még nagyobb fujj, nincs elég munkahely, éjjel-nappal dolgozni kell, a vállalkozókat megölik, szemét a NAV, a rendőrség egy lapát fos, bürokrácia, korrupció, szóval az egész maga egy fertő...az emberek meg mind birkák, csak bégetnek és sírnak...de nem tesznek semmit....../Persze van néhány százezer ember aki kivétel, akik valami megfoghatatlan szerencse és csoda folytán egész jól elboldogulnak,de azok meg kit érdekelnek.../

Aztán kiforgatva, akár visszaforgatva jó propaganda szöveg a pártunknak, kormányunknak...Megszépített számadatok, átértékelt, megideologizált helyzetképpel,"nincsbaj"...'gyertek haza fiatalok'.. Sosem tisztázott , isten tudja kik által elkészített statisztikák....és a hazautalt , itthon elköltött, külföldön megkeresett, izzadságszagú pénzecskék, amik a hazai gazdaságot erősítik..Csuhajja.

Hallani, hogy csak a java megy el, a jól képzett, gyakorlott középosztály. Hát nem tudom, ebben én egyáltalán nem vagyok biztos. Szűkebb és tágabb ismeretségi köreimben alig van értelmiségi vagy egyetemet végzett ember itt kint. Van , de nem ők képezik a többséget.

Épp ebből az apropóból írom a mai posztomat. Az érdekesség az, hogy más nemzetek fiai-lányai is helyet kapnak az összeállításban. Sorsok, esélyek, életek a monoton hétköznapokban,nézzük kinél-hogy működik a kolbászos kerítés. 

 train-cleaning-jobs-birmingham-46324-1.jpg

     /foto:theguardian.co.uk/

Spanyol lány, 20 év körüli, egyedül,6 hónapja érkezett, single szobát bérel. Havi 450 fontot fizet érte, a vasútnál dolgozik 3 hónapja,takarítónő,állandó éjszakás, heti 5 napban dolgozik napi 7 órát és hulla fáradt,  havi 900 fontot keres. Az angolja nagyon szar, csak szavakat tud, mondatba szerkeszteni már nem képes, nyelvtani tudás, kiejtés borzasztó. Váltani szeretne, nem akar ennyit dolgozni!!!!!!!! /heti 35 óra/mert azt mondja ez nem élet, hónap végére nem marad egy fillérje sem.Afrikai barátja van, az anyukája adott neki kölcsön pénzt a külföldi elinduláshoz, még azt is vissza kell neki fizetni. Egyetemre szeretne menni, angolt tanulni, de havi 230 font lenne a tandíj...Egyelőre megrekedt, pénze nincs , sem tanulni, sem normálisan élni. Egyszerű kis leányka, eszik, főz, hajnalban legurít pár doboz sört, aztán 1,5 órát ordít a skypon és álomba zuhan.A környezetével nem igen foglalkozik, beszűkült világban él.

images_10.jpg

Lengyel férfi /vagy fiú :-) /, 23 éves, 2 éve él Angliában, egy kis motelban dolgozik, olyan "mindenes" karbantartó. Igaziból a látottak alapján , az általa megjavított vagy renovált munkák alapján nekem Mekk Eleknek tűnik... Barmolás, legjobb tudása szerint /ami nem sok/ próbálkozik, jelszó: a festék mindent eltakar. Alkoholista, masszívan. napi 1 üveg bor és 7 nagy doboz sör + némi kis vodka. Ez az alap. Napi 7 órát dolgozik, ebből 1 óra ebédidő, heti 5 nap, tehát heti 35 óra , 900 font, ebből, 470 font lakbért fizet. A többit megeszi és megissza. Ritka józan pillanataiban /hónap végén már nem futja szeszkóra/ ráeszmél ez így nem mehet tovább....aztán minden megy tovább. Szerinte nagyon jó munkahelye van, "nagyon jó itt lenni Angliában", szeretne kicsit kevesebbet dolgozni több pénzért /!!!/ és akkor még jobb lenne az élet. 4 hónap alatt 3 lakásból rúgták ki, vagy a folyamatosan részeg őrjöngései és rombolásai miatt, vagy a lakbértartozásai miatt...Ugye milyen relatív kinek -mi a szép élet ?! Egy alkoholista , aki állandóan részeg ennyit fog fel....piára van pénze, tehát minden tuti frankó....Nem vár rá nagy jövő...Itt sem, ahogy otthon sem volt neki...Angolul alig makog, tagoltan, csak szavakban beszél, alig érthető mikor-mit akar mondani...valahogy mégis boldogul...Van 2 barátja, egy házaspár, azok egyengetik az útját ha bajba kerül.

young-businessman-working-in-a-virtual-office-1200x300.jpg

Lengyel 24 éves férfi, 9 éves kora óta Angliában él. Szüleivel érkezett anno, itt járt iskolákba, kitűnő angollal, akcentus nélkül beszél. Családi háttere rendezett, szorgalmas, komolyan gondolkodó szülők mellett nőtt fel. Életük tervekkel volt átszőve, mindent ennek érdekében tettek. Nagyot áldoztak be az élet oltárán, éjszakai plusz műszakok a mamának, hogy az óvodáért ki tudják fizetni anno a havi 800 fontot....Sokáig 2,5 évig szorongtak egy dupla szobában 3-an, dolgoztak éjjel-nappal.A srác elmondása alapján 8 év kellett ahhoz, hogy teljesen berendezett, stabil anyagi helyzetük legyen. Középiskola elvégzése után után munkahelyet keresett, majd talált. 1700 fontot keres havonta, egy irodában titkárként dolgozik. Barátnőjével most már külön, önálló stúdió lakásban laknak.Barátnő is dolgozik, egy kávézóban, havi 6 nap , fizetése 1400 font. Lakbér+számlák havi 800 font. Boldogulnak, lassan, de araszolnak előre. Megfontoltan élnek, nincsenek csicsás drága cuccok, IPhonok, tabletek, autó . Bringáznak mindketten.Otthon edzenek, egészségesen táplálkoznak, főznek minden nap.Spórolnak. Normális, európai mentalitású és gondolkodású fiatal ember. Ő már nem fog Lengyelországban élni soha. Emlékszik szeretettel, egyszer sem hallottam tőle becsmérlő szavakat anyaországával kapcsolatban,nagyszüleit rendszeresen látogatják. Nyaralás, szabadság többnyire Lengyelországban.

foto851_p800.jpg

/foto:zettvel.blogspot.com/

Eredetileg örmény születésű, de Iránban felnőtt fiatal házaspár. A férfi 26 éves, IT szektorban dolgozik, 2 éve él itt, kezdőfizetése 2300 font volt. Dupla szobát bérelnek havi 480 fontért. Barátnője 10 hónapja jött utána, rengeteg pénzt kifizettek a vízumra, tartózkodási engedélyre.Van amit megkaptak havi részlet fizetésre. Gyorsan megházasodtak, így lehetővé vált a legális tartózkodás elindítása a csajszinak. Igazi esküvő majd nyáron lesz Örményországban, augusztusban. A lány munkát keres, angolja jó, ők már a modern, fejlődő Irán fiataljai. keresztények. A fiú bátyja Londonban él családjával, egy könyvelő cége van. A lány nővére és szülei az USÁ-ban. A házaspár Londont tervezi végcélnak. Otthon is nyüzsgő nagyvárosban éltek. Lendületesek, nyitottak, modern világjáró típusok. Ennek ellenére komolyan, tervszerűen élnek. A fiú irányít ahogy én látom.  A lány néha kicsit megszédül még a vadnyugattól..és vásárolgat...Aztán apuci időben az orrára koppint, mert egyelőre egy fizetésből élnek. Helyesek, aranyosak, teljesen európaiak, többnyire európai barátaik vannak.

top-ten-chip-shops-691479855.jpg

/foto: birminghammail.co.uk/

Bulgár hölgy, 46 éves, fiával /19 éves/ egy arab tulajdonban lévő fish and chips büfében dolgoznak. Majdnem éjjel nappal. Heti 6 napot 1 szabadnappal. Reggeltől estig , nyitás 8:30 am és zárás este 10:00 pm. A nő havi 1800 fontot keres, a fiú 1500 fontot. Lakást bérelnek, otthoni hitelt fizetnek és a beteg, idős nagyszülőket segítik havonta. Sokszor hazautazni is miattuk Legutóbb egy hónapig otthon is kellett maradni, mert kórházra volt szüksége a papának.Az itteni házért 1400 fontot fizetnek havonta számlákkal. 2 szoba, kis nappali, konyha, pici hátsó udvar, városszélén, busszal utaznak minden nap, a belvárosban dolgoznak. Gyűjtenek, haza fognak menni és otthon élni, itt a jövőjükhöz szükséges pénzt teremtik elő. Semmi luxus, esznek, alszanak, dolgoznak, spórolnak. Amíg bírják......

warehouse-illustration.jpg

/foto:viaoss.no/

Magyar fiatalember, 27 éves, eredeti szakmája szerint cipész /3.5 éve él külföldön,angolja "elmegy" kategória/ segédmunkás egy nagy központi raktárban. heti 6 nap munka,1 szabadnap, néha extra túlórával, amit nem fizetnek ki és nem csúsztathat le. Lengyel főnökkel, sok külföldi ,szintén segédmunkás kollégával. Ez a munka már előrelépés számára, mert konyhai mosogató volt , állandó éjszakásként, havi 800 fontért, de az előtt autómosóban dolgozott románokkal napi 35 fontért. Tehát nagyot lépett előre,most már megkeresi a havi 1100- néha 1200 fontot is. Teljesítménybérezés van, ketyeg rajtuk a számláló, ami minden napot százalékra hoz ki, ha nincs meg a max, akkor kevesebb a pénz. A rendszer jól ki van találva, nem a melós jár jól sosem érdekes módon. Eszik, alszik, dolgozik, hulla mindig, fáj mindene, a talpa dugig van bőrkeményedésekkel, tyúkszemekkel, a rossz cipőtől.Magyarokkal lakik együtt, alig van otthon, nem zárható a szobája, többször költözött, mindig a lakótársak lopták meg. Havi 450 fontot fizet egy szobáért, azt mondja hazamegy azonnal, amikor lesz félretett pénze. Egyelőre nincs.....Kellene szemüveget csináltatnia, de sajnos majdnem 250 font lenne...Most arra gyűjt...Esténként míg el nem alszik és szabadnapokon a laptopján játszik Wow és Diablo3 -at.Barátnő néha akad, de nem maradó egy sem.Nem utazgat, nem költ semmire, próbál félretenni....Azt mondja itt is kurva nehéz....

 

 

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hataronkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr58574150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.04.08. 11:34:25

Na és a multikulti? Na és a határtalan szabadság élménye? Hogy nincs zorbánbasi? Nincs korrupció? Hogy a hivatalok nem nézik hülyének a pógárt? Hogy szólásszabadság van/vagy nincs?
A karrierről már nem is beszélve. Itthon vágó voltál, ott mosogatsz, vagy felszolgálsz. Itthon vállalkozó voltál, ott 3 műszakban csomagolsz, vagy öregeket mosdatsz. Fölbakolt lakókocsiban szambázol, lepukkadt Isuzu terepjáróval jársz..... de mégis, ott minden, de minden happy. Nincs büdös, nincsenek lehajtott fejű zombik. Nem úgy mint itthon.
Hiába na, a nyugat, az mégis csak nyugat.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.04.08. 12:49:14

A lengyel srácról eszembe jutott egy nagyon jó könyv, úgyis szereted az ajánlóimat.
Jeffrey Archer: Párbaj

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.04.08. 12:58:44

Itt van egy írországi magyar haverom hirdetése.

Beautifull , well keept car !!!
I am the 2nd owner !!!
101 Bhp !!!
Timing belt+wather pump changed @ 146000
Full Service every 10000 km ( 7000 mil ) Diesel,oil filter, with Elf evolution 900 sxr 5w40 full sintetic oil !!!
Tinted windows ( skyfoil ) !!!
Heko wind deflector,
DRL - daytime running light
New brake pads front and rear
3 reconditioned injectors ( still 6 months waranty ).
Car worth every cent.
Nct till 03/2017,
You dont have to spend for this car nothing.Just seat and drive.
Cheap insurance,road tax,cheap to run.

I am very sad to see her go.Reason for sale,bought new Renault.

És 9 éve élnek kint. Egyik melóhelytől csapong a másikig, egyszer mosogató, máskor eladó egy 2 eurós boltban. És persze "autónepper". Az írek által levedlett ócska szarokat hajtja fel, és azokkal próbál üzletelgetni (közben a FB-on osztja a képeket, pózolgatva a 10-15 éves roncsok előtt), többnyire a lengyelek, az ukránok és a románok köreiben, de van úgy, hogy magyarokat akar lehúzni. Mondjuk ahhoz elég is ez a nyelvtan. :) Mellesleg az ilyen ember itthon sem vinné sokra. Ezért jó neki ott, lehet nyomatni hazafelé a parasztvakítást. Hónapról hónapra tengődik a családjával, a lánya (aki már 16 éves) hasonlóan tud angolul írni. Biztos könnyen összehoznak majd neki egy CV-t, hogy a kislány is elmehessen például housekeepernek.

Na, hát ez az élet sója.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2016.04.08. 13:33:08

Most melózok, este válaszolok nektek.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2016.04.08. 21:06:13

@Quercus a favágó: Ugyan már, nézd meg épp ma cikkezték ki Cameront az offsoros balhé miatt... itt is ugyanaz megy, lopnak, csalnak, hazudnak...átvernek, ott ahol tudnak, horror pénzek tűnnek el..
Igen , multikulti az van, de én inkább gyűjtőnek hívom.
Délután kivételesen ki tudtam menni egy cigire 2 vendég között, a járdán szétdobált Greggs-ben /olyan mint a fornetti, előre gyártott, fagyasztott szarokat sütnek ki gyorsan és azt zabálják/ megvett majd meg nem evett kajamaradék volt.....jöttek a vadgalambok lakomázni, 1-2, aztán még egy a végén 5-en cibálták egymás szájából a kiflivégeket.....Néztem a harcot, majd megpillantottam az egyik lábát, csonka volt a job lába, a balról meg hiányzott 2 lábujja...ennek ellenére tök jól tudott ugrabugrálni....aztán a másik...és röhögni kezdtem, mind az 5 galambnak torz, csonka, gümős, hiányos, degenerált lába volt....:-DDDD Baszki! Most komolyan, nem elég , hogy az utcanépének fele debil, belterjes szaporulatos, génhibás, kretén, itt még a galambok is kretének vagy mi a szar ???

..........és csak egy kis iciripiciri felhívás a FB-ról egy bizonyos csoportban ..és ilyenekkel van tele naponta az oldal....szóval ??? Mennyit másoljak be ide ??? Ezret? Miről beszélünk ? /helyesírás ?! gondolom az írója is 3 diplomás professzor lehet!/

"Sziasztok segitséget szeretnék kérni van egy barátom aki ki hivták dolgozni a válalkozo meg vete a repülö jegyet de ki iss jött melozni viszont a válalkozo semmi féle bejelentést és egyébb intézkedéseket nem tett ez még semmi 12orákat dolgozik alig kap enni valot de még nem iss fizeti ki . Mi a tehendö???? Minden pénzt ell rak az a válalkozo!!! Ki használja az embert mi a tehendö?? Hogy tud hazamenni??......"

Persze, egyértelműen vannak sokan, akik hosszú, kitartó munkával, akarattal, szorgalommal, jó szakmával, képzettséggel évek alatt már eljutottak a minőségi élhető élet szintjére. Vannak. Sokan. Ami tök jó. Nah ők azok, akik nem dicsekszenek,nem győzködnek vagy kommentelnek egész nap , hanem élnek
.
Viszont a többség abból a rétegből kerül ki akikről a mai posztom szól vagy amit feljebb bemásoltam.

Csak mellesleg jegyzem meg, arról senki sem ír , hogy szépen számolgatják a kis fontocskáikat ha boltba mennek, ha venni akarnak valamit, de bizony számolgatnak /bár ezt egy kommentelő réteg tiltakozva, kikérve magának tagadja/, a leárazott pultokhoz is nagy szeretettel mennek...és bizony Primark, nem John Lewis...mert más szint, más színvonal...ilyenekről mindig nagy a kuss.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2016.04.08. 21:39:40

@A nagy kékség: Igen, eddig minden könyvajánlatod tuti volt. Ezt is megnézem, de csak otthon fogom tudni megszerezni....ebook-ot nem olvasok:-))

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.04.08. 22:03:02

@NagyságosSodalisO [eng]: A könyvpapír illata maga a varázs. Nem lehet digitálisan pótolni. :)

2016.04.09. 07:02:57

@NagyságosSodalisO [eng]:

Ezért nem hittem, és hiszek a bérblogosoknak. Már sokat elmondtam: ha többszázezer magyar van kint, és minden happy, akkor miért csak egy tucat agymosott kommentel ott? Szimpla liberós propaganda az egész. Szorgos munkával ki lett válogatva 10-15 idióta, akinek az a dolga, hogy napi szinten dicsőítse a nyugati világot, és gyalázza az itthonit. Mintha ott miden fehér lenne, itthon meg minden fekete. Egy lófaszt.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.04.09. 07:36:39

@Quercus a favágó: Azért van egy szektor, ami mindenképpen említésre méltó, mégpedig az egészségügy. Én mostanában sok ápolóval, nővérrel, dokival, gyógyszerésszel beszéltem, közülük tényleg iszonyú sokan lelépnek, és számukra a kinti körülmények valóban hófehérek a hazai koromfeketéhez képest.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2016.04.09. 22:53:16

@A nagy kékség: Lehet , hogy ott dolgozni sokkal ideálisabb mint bármilyen magyar eü. intézményben.....de itt betegnek lenni viszont kurvára nem ajánlatos.....csak egy kis szemezgetni való.....

"...Sziasztok,Egy kis info,remelem,hogy senki sem beteg,de ha igen,a Royal Berkshire hospitalban 7-8 het a várakozási ido,akar csak egy ultrahangra is es kb ennyit kell varni az eredményekre is!En nagyon megjártam,most magán kórházakba irányítják a betegeket,ha szuksegetek van bármilyen vizsgálatra,vagy sürgősségi,vagy kerjetek mashol a vizsgálatot,vagy menjetek privat korhazba a gp-nel errol nem nagyon szólnak!
En egy vizsgálatra ket hónapot vartam es most 7 het utan sincs meg eredmeny,szoval privatban oldottam meg,igy egy het az egesz!
En ezt nem tudtam,hatha valaki másnak segit!"..

és a hsz-ek.. csak néhány...

-"Nekem is tavaly 5honapot kellett várnom egy nyamvadt pajzsmirigy ultrahangra, es persze ott nem tudtak egybol megmondani mit is latnak menjek vissza az endokrinologushoz ami még plusz idő volt. De igen akinek sürgős baja van jobb ha utananez mennyi a varolista..."

-"Azt nem gondoltam volna álmomban sem,hogy 7 hetet kell varni egy nyamvadt vérvizsgálat eredményre es csak egy D vitamint csekkoltak a tobbirol nem is beszelek!4honap egy vese kivizsgálásra,amikor menni nem tudsz,nem kellemes!a gp 5 perc utan kirak,a sürgősségin meg kiabálnak,hogy miert oda mesz,ha valakinek kell privat korhaz,vagy doki,szivesen ajánlok párat!"

-"En sose voltam surgossegin de az nonzensz hogy egy ev alatt egy diagnozist nehez felallitani es akkor minek fizetek tobb szaz font Ni-t havi . Raadasul tomnek a legerosebb fajdalomcsillapitoval de maga a baj forrasat basszak kivizsgalni. "

-"A magyar egeszsegugy meg mindig merfoldekkel jobb, mint az angol!
Viccesek azok a posztok, mikor kirakjak a fotot az ebedrol, amit az angol korhazban kaptak. Basszus, en gyogyulni megyek oda, nem enni! Nem a kaja a lenyeg, hanem az ORVOSI ellatas. Azert nagybetu, mert itt igazi orvossal is ritkan talalkozik az ember. Attol, hogy belebajolog a kepembe, meg nem gyozott meg a szaktudasarol.
Ilyen nevetseges "ellatasban" meg sosem reszesultem Otthon, mint amiben sajnos itt mar tobb izben volt "szerencsem"... frown hangulatjel
Amugy az Oxford Road kornyeken van egy lengyel maganklinika, sokan dicserik. Beszelnek angolul.
Csak hat igen, akkor mire fizetjuk a biztositast?"

szóval...na..

2016.04.10. 08:22:07

@NagyságosSodalisO [eng]:

Ugye tudod anya, hogy ez mind, mind konteo. Majd a gyík, babettka, meg a kopasz, fogatlan villanyszerelő elmagyarázza.
Akik meg ezeket a kommenteket írták, kivétel nélkül a zOrbán-Putyin tengely fizetett ügynökei, akik gonosz, aljas módon le akarják tiporni a nyugati jóléti társadalmakat.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2016.04.10. 11:11:16

@Quercus a favágó: Lófaszt mama! :-)))

...és gy egyébként meg, nem szégyen az okosabbaktól tanulni...:-)))

"Kanyargós út vezetett Kaposhomokig. Mindketten a londoni City pénzvilágából indultak, és Dubaiban ismerkedtek meg. Korábban Cara a bankszektorban dolgozott, projektmenedzserként is tevékenykedett. Dubaiban az uralkodó számára közvetített különleges lovakat a világ minden tájáról. Mark autókereskedő és befektetési szakember volt. Dubaiban lett elege a felhőkarcolók, a pénz, a csillogás világából.
– Az emberek rohangálnak, stresszelik magukat, hogy minél több pénzt keressenek, aztán elköltik, és kezdődik minden újra. A magam ura akartam lenni, egyedül dolgozni, kevés pénzből jobban élni – mondta az angol fiatalember."

www.sonline.hu/somogy/kozelet/nem-ertem-a-magyarokat-miert-mennek-angliaba-dolgozni-659028

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2016.04.11. 20:35:51

@Quercus a favágó: Szerintem ha semmit nem írna, csak tenne egy pontot így . már attól is megőrülnének. Mindegy nekik, kínlódnak, unatkoznak, kíntalankodnak, gubbasztanak otthon munka után, kell valami cirkusz ahol levezethetik a feszkót.....és már nem maradt nekik senki.....mindenki faképnél hagyta a bandát.....csak a Kékség maradt....mert szerintem ő még élvezi, ahogy azonnal agyvérzész kapnak! :-O

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2016.04.12. 11:33:59

@Quercus a favágó: láttam, fogok hozzászólni természetesen. Most viszont két vendég között nem tudok hosszabban kommentelni.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2016.04.16. 20:28:24

Picuri helyzet jelentés. Ebédidőben. Sainsbury.
Állok a pénztárnál, fizetni szeretnék. Angol pénztáros kisasszonyka. Már kerül is a sor, amikor indiai kis asszonyka érkezik, szorongatva egy műanyag dobozt amiben főtt tészta és egyéb csúnyaságok keveréke van. A doboz oldala kívül csupa kulimász, vagy leejtette vagy kinyitotta, gondolom meg akarta nézni valóban az van-e benne mint ami....aztán fele kiborult visszazárni meg nem tudta....
Kért a pénztárostól egy nylon tasakot....kapott majd ugyanúgy fejjel lefelé ahogy addig tartotta , belerakta a műanyagdobozt....fele megint kiborult ...a szatyorba.. a pénztáros, rászólt, hogy ....FEJJEL FEFELÉ !!!!!!!
Majd rám nézett.......és a szemében benne volt minden!!! :-DD
Türelem, tolerancia.....ja, na azért vannak bőven akik már agyvérzést kapnak az ilyenektől azonnal.
/Elképzeltem, hogy ugyan hol dolgozhat ez a kis asszonyka.....:-D Hát nagyjából sehol, ilyen habitussal főleg nem. /
süti beállítások módosítása