Határonkívül

Határokon át, földön, vízen, levegőben

Heti 'terrorleltár"

2015. november 24. 22:44 - SodalisO

Pillantsunk rá az elmúlt 10 nap terrorösszesítőjére...

2015.nov.13. Párizs

france-crime-media-shooting.jpg

/fotó:kiskunmedia.hu/

Az Isis öngyilkos merénylői Párizs belvárosában több helyszínen megöltek összesen 130 embert.

A terrortámadás óta Párizsban szükségállapotot rendeltek el.

 

2015.nov.18. Reading, UK

cs62851214.jpg

http://www.getreading.co.uk/news/reading-berkshire-news/reading-couple-were-close-pulling-10462527

Az angol terrorelhárítók két Readingben lakó muszlim terroristát fogott el. A házaspár komoly támadásra készült Londonban, a Twitteren feltett kérdéseikkel buktak le. Arra voltak kíváncsiak, melyik helyszínt javasolják nekik az olvasóik, a Westfield Shopping Centert vagy pedig a londoni metrót ? A Radstock Road-i lakásban megtalált robbanóanyagok mennyisége és hatásfoka alapján a rendőrfönök katasztrofális kimenetelűnek nevezte a tervezett robbantást. Mohammed Rehman 25 éves és 24 éves felesége Sana Ahmed Khan letartóztatásban vannak.

 

 2015.nov.20.péntek Bamako,Radisson Blu Hotel Mali

1200x630_317497_haromnapos-gyasz-a-bamakoi-tamadas-uta.jpg

/fotó: hu. euronews.com/

Dzsihadista iszlám terroristák túszul ejtettek 170 embert. A hírek szerint a szállodában megszálló francia vendégek után indítottak hajtóvadászatot. A végleges adatok szerint 27 ember meghalt, a túszmentő akcióban 13 terroristát semmisítettek meg.

2015. nov.20 .Brüsszel, Belgium 

606x340_317643.jpg

/fotó:hu. euronews.com/

Legmagasabb riasztás lépett életbe Brüsszelben, terrorcselekmények veszélye miatt. A várost ellepték a fegyveres katonák, rendőrök, páncélozott katonai speciális járművek. leálltak a metrók, a boltok zárva , közintézmények sem nyitottak ki. Még ma is tart a legmagasabb fokozatú készültség.

2015.nov.24. Roubaix,Észak-Franciaország,

_86860160_86859894.jpg

/fotó: AFP hírügynökség/ 

Fegyveres férfiak csoportja túszokat ejtett Roubaix városában.A rendőri akció folyamatban van ebben a pillanatban is, körbevették a várost.A helyii média szerint az incidens este 19:00-kor kezdődött, egyelőre nem hozták kapcsolatba a párizsi terror eseménnyel.A fegyveresek az eddigi információk szerint fegyveres bankrablásra készültek de megzavarták őket, ezért egy családot ,köztük a bankigazgatót is túszul ejtették. Az eddigi adatok szerint több sérült is lehet a helyszínen.A túszdráma még tart...

 

2015. nov.24. el-Aris,Sínai-félsziget,Egyiptom

kulfold_pokolgepes-merenylet-egyiptomban.jpg

Pokolgépes merénylet történt ma reggel, 3 támadó próbált egy szállodába bejutni, egyik bombával megrakott autóval próbált behajtani, másik kettő magukra kötözött robbanószerkezettel.A reggeli adatok szerint 5 halott  köztük egy bíró is és sok sebesült van.A Guardian arról ír, hogy a szállodában parlamenti tisztviselőket és választási bírákat szállásoltak el.Az ISIS magra vállalta a cselekményt.

2015. nov 24. Tunisz,Tunézia

culyhgmxaaeayl3.jpg

         /fotó:InfoDuJour/

Pokolgép robbant Tunisz városában ma, közvetlenül egy busz közelében. A busz a tunéziai elnök testőrségét szállította. Az elnöki gárdából 12 katona meghalt, nagyon sok a sérült.A busz egy forgalmas sugárúton haladt épp.

 

 2015. nov.24. Athén, Görögország

606x340_317638.jpg

        fotó: hu.euronews.com/

Bomba robbant Görögország fővárosában, Athén belvárosában ma reggel. Egy hátizsákba rejtett pokolgép lépett működésbe, a Görög Vállalkozók Szövetségének székházának közelében.Szerencsére nem sérült meg senki. A robbanásra  egy névtelen telefonáló figyelmeztetett egy újság szerkesztőségénél.A rendőrség szerint valamelyik belföldi gerilla csoport tagja lehet a tettes.

2015.nov.23., Kempele, Finnország

2 afgán menekült férfi megerőszakolt egy 14 éves finn kislányt. A két menekültkérőt elfogták, Az ügyet nagy erőkkel vizsgálják.

 

/ Ma hajnalban a török légierő lelőtt egy állítólag határt sértő orosz katonai vadászgépet Szíria felett, a török határhoz közel. Az incidenst még vizsgálják, mindkét fél reagált a történtekre...../

 

Mindeközben az elmúlt napokban valós félelem költözött be Európába. A nyomozások alapján egyre több merénylőről derül ki, hogy a migráns hullámmal lopódzkodtak be hamis papirokkal, Európa pedig vállvetve szállította őket beljebb és egyre beljebb....Számtalan bombariadó, vakriasztás, pánikhangulat, reptér kiürítések, kényszerleszállások, őrjáratok, fegyveresek, katonák, rendőrök...FEGYVEREK EURÓPA UTCÁIN!!!

A félelem és a fenyegetettség hatására, néhány fontos, eddig áteresztő ország nem enged be több gazdasági bevándorlót, csak háború elől menekülőket. Az elakadtak most 'békésen' lázadnak, bevarrták a szájukat, éhségsztrájkba kezdtek, előkerültek a pengék az öngyilkosságokhoz, célkeresztet rajzoltak a mellükre hova lőjenek a katonák , de vissza nem mennek ...semmiképpen....

Szóval folyik a fizikai és lelki terror is Európában.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hataronkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr148106414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsöatya 2015.11.25. 08:53:45

Az lenne jó, ha azt mondhatnók, hogy akkor ennyi, végeztünk a leltárral. Holnaptól kezdhetjük az új életet!

Eljön ez a nap is!

rezsöatya 2015.11.26. 21:47:23

@A nagy kékség: Hát, van egy egeszseges optimizmusod! :-P

En a remenynek adtam kifejezest...
süti beállítások módosítása