Határonkívül

Határokon át, földön, vízen, levegőben

Tágra zárt szemekkel....frissítve

2015. szeptember 12. 10:39 - SodalisO

Sosem voltam O.V fun, de most kivételesen minden egyes mondatával életemben először egyetértek

                                                                            Európa, ébredj!

eu-flag-color.gif

Igen,most már tágra zárt szemekkel nézem mi történik a hazámban. Óráról-órára változik a menekülthelyzet, ezzel párhuzamosan változnak az európai politikusok nyilatkozatai is. 

Honnan indultunk el? 

Hát onnan, hogy Magyarország lelketlen, gyűlöletkeltő és rasszizmust erősítő , kirekesztő hozzáállása sokkolta Európát."Ez nem emberbaráti , humanitárius viselkedés!"-mondták.

Németek: Várunk mindenkit.

Osztrákok: Hát jöjjenek, segítünk, kocsikat, vonatokat küldünk, MI fel vagyunk készülve. Majd mi megmutatjuk, hogy lehet ezt szépen" is csinálni.

Görögök: Továbbra is kontroll nélkül áteresztenek. /Néha elcsattan egy-két pofon/

Olaszok: Nem bírják már..

Makedónia: Határzáron gondolkodnak...

7a9f9de87493b911fa8e353bfe8cb6cb93012a6c.jpg

Szerbia : Nagy bajban van, lassan összeroppannak és ők is belefulladnak a szemétbe.

Aztán:

Lassan EURÓPA belefullad az idegenek, a törvényt sértő tömeg szemetébe.

Most: 

Már Németország sem olyan jó.Mennek tovább...pedig a rokonok várták őket állítólag....vagy mégsem ??Elköltöztek a rokonok Svédországba. Most arra tartanának Dánián keresztül. Csak halkan kérdezem: a nagy vízen hogy akarnak átmenni?

Már Németország sem boldog! Bajor emberek "Orbánt akarjuk" transzparensekkel demonstrálnak.

" Különbség semmi. ....Náluk is alszanak, földön, sárban, hidegben, sátrakban, tornatermekben, fáznak, éheznek, a kaja kevés és nem jó."

A német pártok és a média is pálfordult", egyetértőek, saját bőrön megtapasztalták azt , amiről eddig egyedül O. V beszélt./ Sőt, ma reggelre már 4000 katonával erősítik meg a rendfenntartók sorait . De hát miért is ? A kedves willkommen' vendégekkel valami baj lehet ? /

Ausztria besokallt. 3 nap után elég volt. Sajátbőrön" érzik , tényleg túl sokan vannak. Nem bírják. Lezártak mindent. Határ, vasút, országút.....Kösz, ennyi elég is volt. Különbség semmi. ....Náluk is alszanak, földön, sárban, hidegben, sátrakban, tornatermekben, fáznak, éheznek, a kaja kevés és nem jó.

Közben: Videók, fotók, szerteszéjjel, minden, ömlesztve. Vádló, provokatív, hiteltelen, hiteles, őszinte, . Szóval MINDEN. Mert most mindent szabad. Meglovagolva ezt a rendkívüli eseményt , bárki lehet erkölcstelen.

A riporter, a fotós, a hétköznapi olvasó is, egy jó fotoshop program és máris kész a vádló,lejárató "bizonyíték".

Megy a lassú kötélhúzás, a versenyfutás....kormányfők, pártok Eu-s képviselők, bizottsági elnökök között...és a magyar rendőrök is versenyt futnak a kukoricásban ....az illegálisan itt tartózkodó, törvénysértők után..

A szemét szaporodik, a tömeg sokasodik, a probléma egyre nagyobbra dagad........

Én meg csak halkan kérdezem meg....

A képeken, videókon látott felbőszült és követelőző tömegben kik azok a fiatal emberek akiknek kapucni van a fejükre húzva, a szájuk elé szorosan kötött sál van , csak a vad tekintetük látható.....Magyarországon ki elől rejtőzködnek? 

A szemét szaporodik......kitartást kívánok mindenkinek!

2015.szeptember 13.

Németország felfüggesztette a Schengeni egyezményt, szoros határőrizet lesz

Ma rekordszámú menekült érkezhet , több mint 8000 menekültre számítanak.

Magyarország riadókészültséget rendelt el a déli határ menti rendőrkapitányságoknál.Ez azt jelenti minden mozgósított rendőrnek 2 órán belül be kell érnie a szolgálati helyére.

 Ausztria még próbálja tartani magát, de már segítséget kér Nickeldorf polgármestere, a falu lakossága kicsivel több mint 1000 fő és a mai nap folyamán több mint 10000 fő érkezett.

Egyelőre továbbra is özönlik az illegális "sereg"......nézem őket.....még mindig alig hiszek a szememnek......olyan mintha egy fikció próbaverzióját nézném......

22:40 pm   A déli határon a következő 2 napban a szerb oldalról úgy néz ki át fogják tolni a felszaporodott 25-30 ezres tömeget , még a 15.-i határzár előtt. Az még egy finom falat lesz.....

Vásárhely24:

2015 szeptember 13. vasárnap 22:27 | Szombat Mihály | Forrás: MTI

Riadóztatták a Csongrád megyei rendőröket - is

Riadót rendelt el Papp Károly országos rendőrfőkapitány a Készenléti Rendőrség egyes szervezeti elemei és négy megyei rendőr-főkapitányság hivatásos állománya számára.

A riadót az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap késő este.

A rendőrség honlapján megjelent közleményben azt írták: "A német kormány 2015. szeptember 13-án bejelentett intézkedéseire tekintettel az országos rendőrfőkapitány riadót rendelt el a Készenléti Rendőrség alárendeltségébe tartozó Határrendészeti Igazgatóság és Rendészeti Igazgatóság, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hivatásos állománya számára".

Vásárhelyen a Kenguruban, a Pelikánban és olvasóink jelzése szerint már a Hód-Mezőgazda központjában is rendőröket szállásoltak el.

                                                                 -------------------------------

..A dánok és svédek elég élesen egymásnak mentek migráns kérdésben.

                                                                --------------------------------

A belgák erőteljesen hangsúlyozzák a szárazföldi haderő bevetését az ISIS ellen.

                                                               ---------------------------------

23:40 pm Hegyeshalomnál eddig 10-11 ezer migráns lépett át a határon Ausztria felé.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------2015.szeptember.14.

12:00 Eddig több mint 5000 migráns lépett be  Magyarország területére. 

16:00 pm  Magyarországot nem biztonságos országnak ítélte egy osztrák bíróság. ezért nem küldött vissza egy menekült nőt és gyermekét .

16:30 pm Rendőrök lesznek mindenütt az országban. Kiemelt készültséget rendeltek el a következő napokra az egész ország területére. Nem csak igazoltathatnak, hanem az ellenőrzés alá vont emberek ruháit, személyes holmijait, gépjárműveit is átvizsgálhatják.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség keményen kiosztotta az osztrák kancellárt.

Továbbra is ezrek tartanak nyugat felé. Szlovéniában is megjelentek a menekültek. Feltételezések szerint a déli határt kikerülve így akarnak Ausztriába érni.

Marokkói hackerek feltörték a kormány egyik honlapját.Egy fényképet mellékeltek figyelmeztetésként a menekültekkel rosszul bánó magyar kormánynak.

19:00 pm

image_2.jpg

             /fotó: MTI,/ Kelemen Zoltán Gergely!

 

Több száz fotós és újságíró jelenlétében helyére tolták a határt lezáró NATO drótos tehervagont. Egyelőre ez szolgál teljes torlaszként.

Nem csak a zöldhatárt zárták le, hanem légtér zár is van a szerb-magyar határon.

20:00 pm. Horgoson fennakadás nélkül jutnak még át buszokon a menekültek.Szerbia nem fogad vissza egy illegálisan határátlépő menekültet sem, a szerb  államtitkár szerint egész Görögországig kell visszavinni őket. Ott léptek ugyanis. először európai területre.

és egy kép Stockholmból ma

sthlm.jpg

 Foto: Paul Wallander, OBS MONTAGE

 Az EU-s belügyminiszterek megegyeztek 160 ezer migráns elosztásában.

22:26.kor kezdődik a Duna Tv-n az On the spot 9 hónap alatt a föld körül című filmje a legnagyobb szír menekült táborból.

278 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hataronkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr787781724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adg 2015.09.12. 11:01:02

"Csak halkan kérdezem: a nagy vízen hogy akarnak átmenni?"

Siman, ez a hatar dania es svedorszag kozt:

https://www.google.com.au/maps/@55.5777578,12.8156565,3a,75y,123.5h,69.44t/data=!3m6!1e1!3m4!1s2U2M-DhHWoyh3c6aCYzdng!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Az biztos, hogy a helyzet fokozodik, egyre "erdekesebb". Meglatjuk mi lesz belole. Reg tul van azon a szinten, ami kezelheto, szerintem.

adg 2015.09.12. 11:02:13

Valamiert nem linkult meg a link, de kijelolve mukodik.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.12. 11:15:40

@adg: aha...és akkor ez még egy lehetséges opció. Ha lezárnak minden utat, akkor ezen sem tudnak átmenni.....
Bár ...a jelen állás szerint ennek a menekült áradatnak nem létezik olyan, hogy lehetetlen....:-S

Szerintem nem fog menni... a dánok kevésbé tűnnek szarakodósnak....egyértelműek voltak és nagyon gyorsak...
Azt mondták: NEM!
Ezzel mindent megmondtak.

adg 2015.09.12. 11:26:36

@NagyságosSodalisO [eng]: Ha mar bejutnak Daniaba, szerintem orommel fogjak kiereszteni oket svedorszag fele. Azok meg tapsolva es enekelve varjak oket. A svedek olyanok, kis PC nep. :)
Kivancsi leszek, hogy mi lesz ebbol.
Svedorszagbol mar nem nagyon van hova tovabbmenni, sem fizikailag, sem jolet szempontjabol. Pillanatnyilag ok tunnek a leggazdasagosabb megoldasnak a menekultek szemszogebol nezve. Jo ellatas, kifogyhatatlan turelem es szeretet, stb. Persze a belso feszultsegek meg nem latszanak, akin igen, az meg xenofob rasszista es nem szamit.
...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.12. 11:31:07

@adg: Na igen..1.persze ha bejutnak..
2. a svédek sem ugrálnak örömükben...lelki szemeimmel látom, hogy a zabszem beszorulva van a seggükben és lélegzet visszafojtva nézik, hogy Európa mennyi szorgos, magasan képzett friss munkaerőt szabadít a nyakukba...
3. Nem lesznek boldogok, nagyon nem
4. Szerintem már dolgoznak az elhárításon előre.
5.Akik már bent vannak, azokkal is nagyon nagy a baj.....Fogják a fejüket ....de már késő

adg 2015.09.12. 11:45:00

@NagyságosSodalisO [eng]: Nezd meg a sved megoldasokat barmilyen problemara.
Persze, belulrol morognak magukban, de kifele nem szabad mutatni. A legradikalisabbakon latszik legfeljebb valami halvany nemtetszes.
Nezd meg a mostani, a mar ott levo menekultek es ciganyok, romanok, akarmilyen koldusok kezeleset. Egy rohej, horror osszegeket koltenek rajuk, de csak ugy, hogy nehogy veletlenul is belegazoljanak a kis lelkulkbe.
Elobb utobb biztos eljon naluk is a forraspont. A konkurancian Reka szokott neha jokat irni a sved konfliktuskerulo megoldasokrol. Eszement otleteik vannak neha.

Na mindegy, figyelek, figyelek. Mi is kapunk 20000 szirt, ugy nez ki. Annyi mondjuk belefer, van eleg hely, meg eddig is eleg sok mindenki jott. Itt valahogy ugyesebben megy a beillesztes, nem tudom mi az oka. Itt fent egyenesen tok jo, nincs semmifele kinai vagy arab negyed, nincsenek tombben elo kisebbsegek. Csak az abok, de az mas.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.12. 14:09:11

"A képeken, videókon látott felbőszült és követelőző tömegben kik azok a fiatal emberek akiknek kapucni van a fejükre húzva, a szájuk elé szorosan kötött sál van , csak a vad tekintetük látható.....Magyarországon ki elől rejtőzködnek?"

Az "igaz magyar" ultrákra gondolsz, akik szétverik a saját országukat?

határonkivül · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.12. 15:34:43

@Megnevelő Ember: Nézd, az értő olvasás azért nem különösebben nagy ügy. Ez a poszt nem a magyar ultrákról szól és a szélsőséges magyar fiatalok viselkedéséről.
Erről is lehet írni egy posztot, ott megbeszélhetjük mit kezdjünk a renitens MAGYAR, saját fiataljainkkal.
Majd megneveljük őket, ez a dolgunk.
Itt a kérdés, az idegen, bűncselekmény elkövetésén keresztül hazánkba került emberekről van szó.
Ne vidd el más irányba mert a két dolog teljesen más fajsúlyú.

rezsöatya 2015.09.12. 15:37:33

@adg: ezt az "orommel fogjak kierszteni Svedorszag fele" ezt megfejeltek a segelyek csokkentesevel igy a "menekultek" is orommel mennek tovabb...

youtu.be/EmqbtyfQ3f8

Amugy hany nem haborus orszagon mentek mar keresztul es meg mindig nem jo nekik...!

A poszthoz: vajon hogy fognak beilleszkedni, amikor nyiltan kimondjak, hogy a segelyert mennek?

rezsöatya 2015.09.12. 15:46:29

@határonkivül: sajnos, nem opcio a "majd megneveljuk"... kulonosen, mert tudtommal csak harmat buntettek meg kozuluk. :-(
Ez tenyleg mas teszta, nem a poszt temaja.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.12. 16:07:05

@határonkivül: "Ez a poszt nem a magyar ultrákról szól..." Pedig a leírás rájuk illik. Én semmi különbséget nem látok a menekültek és az állat módon viselkedő magyarok között, hacsak azt nem, hogy utóbbiakat szívesen látnám a határainkon kívül. Ideje lenne végre a saját kis portánkon sepregetni, nem gondolod? Túl sok szó esik a menekültekről, és túl kevés azokról a gyökér magyarokról, akik képtelenek normálisan viselkedni a saját hazájukban. Pedig akadnak szép számmal, tehát – hogy úgy mondjam – a téma az utcán hever.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.12. 16:10:07

@rezsöatya: Vajon miért van az, hogy az "igaz magyarok" csak a menekülteket szapulják, de ha a saját nemzetük neveletlen fiairól/lányairól van szó, akkor tágra zárják a szemüket? Magyarország dugig van tahó magyarokkal, akiket valahogy senki nem akar megregulázni. Sokan inkább ujjal mutogatnak másokra. Most éppen a menekültekre, holnap majd valaki másra.

rezsöatya 2015.09.12. 18:56:06

@Megnevelő Ember: nem tudom, kerdezd meg oket...! :-)
Az "ultrak" viselkedeset melyen elitelem, elvem a "ne tedd tonkre, mit emberkez alkotott!"

határonkivül · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.12. 19:34:31

@Megnevelő Ember: Mondhatnám, hogy tökéletesen vázoltad a dolgokat....
majdnem...
Árnyalatnyi különbség van csak..
...az , hogy a magyar ultrák szerencsére nincsenek olyan sokan mint a most útnak indult menekült áradat..
a másik hangyányi különbség, hogy Európát most nem a magyar ultrák veszélyeztetik és használják ki szabad garázdálkodásra és önös céljaik elérésére....
Egész Európa másról beszél és más miatt aggódik már hetek óta....sajnálom ha te ezt az időt a legalkalmasabbnak látod arra, hogy a magyarok defektes szokásival és viselkedés zavaraival érvelj ...
Szerencsés vagy ha téged hidegen hagy ami most történik éppen körülöttünk....

határonkivül · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.12. 19:36:34

@Megnevelő Ember: " Ideje lenne végre a saját kis portánkon sepregetni, nem gondolod?"

Ezt még az előzőhöz szerettem volna tűzni....
Ideje lenne, igen.....
De nem most....
Most kicsit fontosabb és sürgősebb tennivalónk van...

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.12. 20:31:12

@rezsöatya: Azért én ezt kiegészíteném annyival, hogy azt se tedd tönkre, amit a természet alkotott.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.12. 20:39:53

@határonkivül: Ami most történik körülöttünk, az engem egyáltalán nem ért váratlanul. Mindaddig, amíg a társadalmi egyenlőtlenségek megállás nélkül nőnek, amíg a szakadék egyre szélesebb és amíg a "civilizált nyugati társadalom" szünet nélkül élhet a kizsákmányolás jogával, addig ilyen reakciókra és válaszokra számíthatunk.

És mi lehet "fontosabb és sürgősebb" tennivaló annál, hogy a saját dolgainkat rendbe tegyük? A globális világ történéseiben legfeljebb csak mint nézők vehetünk részt, az egyén viszont bármikor dönthet úgy, hogy mától végre normálisan viselkedik, és nem löki félre a másik embert, nem dobja el a szemetet az utcán és nem szórja tele az utastársa ruháját a Fornettiről lehulló morzsákkal. Remélem, hogy érted, ahogy értem.

adg 2015.09.13. 00:51:00

Akkor vazolom a helyzet megoldasat. Ameddig barmilyen problema vagy renitens elem is van magyarorszagon, addig senki ne foglalkozzon kulfodiek altal okozott negativ jelensegekkel, hiszen elobb a sajat hazunk tajan kell seperni.

Ez azert eleg bizarr nekem. Nem lehet, hogy esetleg mindket jelenseg hiba es kezelni kene. Pl a menekulteknek sem kellene szemetelni meg a nem menekulteknek sem?

Na mindegy.

@rezsöatya: ja, a danok lefeleztek a szoc segelyeket. A svedek meg eleg rossz helyzetben vannak, mert onnan nem nagyon van hova tovabb.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 09:14:09

@adg: Teljesen igazad van, pontosan erről van szó. Mindent a helyén kell kezelni. Az nem elég, hogy ujjal mutogatunk másokra (mindig valaki másra), mondván: mindig más a hibás. Miközben figyelünk az egyik problémára, nem szabad elfeledkezünk a másikról se. Ezért nem célszerű kizárólag egy irányba elvinni egy beszélgetést. Törekedni kell az egyensúlyra. Ha egy bizonyos magatartást úgy ítélünk meg, hogy az helytelen, akkor az legyen igaz mindenkire, ne csak egy bizonyos embercsoportra.

Semper Fidelis 2015.09.13. 11:52:20

@Megnevelő Ember: Nekiállsz itt tematizálni az ultrákkal, pedig nagyon nem erről szólt a blogbejegyzés.

Amúgy meg tudod, ha nem tűnt volna fel, az a különbség az ultrák meg az illegális migránsok között, hogy az ultrákat előbb-utóbb be lehet azonosítani, utóbbiakról azt sem tudjuk, hogy itt vannak papír, ujjlenyomat és egyéb hatóság által ismert előélet nélkül.

Szívesen.

Semper Fidelis 2015.09.13. 11:55:57

@Megnevelő Ember: "Ha egy bizonyos magatartást úgy ítélünk meg, hogy az helytelen, akkor az legyen igaz mindenkire, ne csak egy bizonyos embercsoportra."

Ez meg egyáltalán nem igaz. Összemosása az almának és a körtének, mivel csak egy lényegtelen részhazlmaz közös (randalírozás) semmi más. Ajánlom ezt az oldalt a.te.ervelesi.hibad.hu/ tök jó. Van ott ilyen is.

2015.09.13. 12:26:49

Megmondom mikor következik be a pálfordulásban egy újabb forduló. Amikor egy nagyon komoly terror cselekmény fog történni.
Akkor lesz vége a menekülteknek.

monddazigazatmar 2015.09.13. 12:30:12

@Megnevelő Ember: Figyelj te fasz!
Ultrák vannak pár százan. Évente csinálnak valami balhét. A rendőrség fellép ellenük. Gyorsított eljárásban most is elítéltek egy csomót letöltendőre. Aki él és mozog, MLSZ, klubok, média, közvélemény elítéli őket. MÉGIS MI AZ ANYÁDAT KÉNE MÉG CSINÁLNI VELÜK? A törvény a teljes szigorával fellép ellenük
Lelőni? Megtiltani, hogy az utcára menjenek? Mi az a baromság, hogy "saját portán kéne rendet tenni"
Mellesleg magyar állampolgárok, fizetnek adót stb,

Na, a menekültjeid vannak naponta háromezren. Azt csinálnak amit akarnak, a rendőrség keze meg van kötve. Jönnek mint a sáskák, se azt nem tudjuk, hogy kik, se azt hogy honnan, sőt már azt sem hogy mégis hova mennek. A magadfajta faszok meg még csápolnak nekik hozzá. Hallottál olyanról, hogy egy darab menekültet is legalább szóban lebasztak volna, hogy közterületen lakott, autópályán gyalogolt, kerítést rongált, terményt zabált, szemetelt, gyújtogatott, csokit lopott, gyereket veszélyeztettett, követ dobált, stb?

monddazigazatmar 2015.09.13. 12:32:23

@Mokaka: Lesz a faszt. Majd jönnek az érvelések liberális oldalról, hogy "eddig bejött százezer, ebből robbantott kettő, tehát a nagy többség rendes tisztességes ember. Bezzeg Magyarországon 96-ban is volt robbantás"

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.13. 12:51:46

Le kell állítani ezt a piszkos áradatot, ez az egyetlen megoldás.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.13. 12:52:59

@Megnevelő Ember:

Ultrák mindenhol vannak, s sehol se jelentenek komoly veszélyt.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.09.13. 13:51:46

@Megnevelő Ember: a te idióta vadlibsi hozzáállásod vezetett ide, az EU összeomlásának küszőbére.
De még most is a hamis ellenségképet keresd,

rezsöatya 2015.09.13. 13:53:11

@monddazigazatmar: az egymas alpari minositeset mellozd kerlek, meg akkor is, ha mas a velemenyed!
Koszonom!

2015.09.13. 13:53:58

A poszt jól leírja a helyzet abszurditását. Nyugat-Európa igenis a szívén viseli a menekültek ügyét! Amíg nem náluk vannak...

Zöld atomerőmű (törölt) 2015.09.13. 14:08:00

@Megnevelő Ember: Menekültügyben maholnap egyedül maradtok a véleményetekkel. Megértem, hogy terelnél más témákra...

rezsöatya 2015.09.13. 14:12:13

@Leszakadt plakátot zörget a nyári szellő: Pontosan!
ÝTegnap megkerdeztem ket oreglanyt a vasutallomason, akik a londoni demora mentek - kezukben a REFUGEES WELCOME tablakkal, - hogy tudjak-e, mire mennek? Mert innen nezve (meg amit a media sugall nekik) "szegeny menekultek", de amikor nagy tomegben koveteloznek, tuntetnek, torvenyeket nem betartva, akkor kicsit maskepp fest a dolog.

PongLenis 2015.09.13. 14:14:12

Ude szinfolt ez a bejegyzes a sok hazug, ferdito, menekultpatyolgato magyarellenes poszt kozott. Jo latni azert hogy nem mindenkinek ment meg el az esze.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 14:24:50

(Tök jól látszik, hogy mikor kerül ki egy-egy bejegyzés címoldalra. Megjelenik az indexes közönség, akik közül sokan csak vulgáris szavakkal, személyeskedéssel és sértegetéssel tudják kifejezni a gondolataikat.)

Na, akkor hagyjuk az ultrákat.

Jön egy menekült (igazából tök mindegy, hogyan nevezzük, a lényeg, hogy idegen legyen, akit gyűlölni lehet). Eldob egy csokipapírt. Innentől kezdve ő lesz az a szemétláda, aki papírok nélkül tartózkodik az országunkban, és takarodjon haza az ilyen, mert csak mocskot hagy maga után.

Jön Beáta, a 23 éves könyvelő valamelyik multitól. Ő budapesti lakos, aki után a legtöbb pasi megfordul. Ha ő dobja el a csokipapírt a saját országában, a saját fővárosában, az bocsánatos bűn.

Jön megint egy menekült (igazából tök mindegy, hogyan nevezzük, a lényeg, hogy idegen legyen, akit gyűlölni lehet). Eldob egy cigicsikket. Innentől kezdve ő lesz az a szemétláda, aki papírok nélkül tartózkodik az országunkban, és takarodjon haza az ilyen, mert csak mocskot hagy maga után.

Aztán jön Tibor, a 27 éves informatikus, aki minden csapatépítő tréningen a társaság középpontjába kerül. A csajok szeretik, jó humora van, és nem utolsósorban még jóképű is. Ha ő dobja el a cigicsikket a saját országában, a saját fővárosában, az bocsánatos bűn.

Igaz, hogy nemcsak a menekült, hanem Beáta és Tibor is szemetet hagyott maga után, de az utóbbi kettő megússza a népítéletet. Velük valahogy senki nem foglalkozik, pedig pontosan olyan illetlenül és neveletlenül viselkedtek, mint a menekültek.

2015.09.13. 14:27:31

@rezsöatya: Az Origo percról percre rovata:
www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20150913-ketteszakadt-a-migranscsoport.html

12:45
"Orbánról írt véleménycikket a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

A vasárnaponként megjelenő konzervatív német lap publicisztikában ír a magyar miniszterelnökről. Thomas Gutschker Orbán nem példakép című írásában úgy fogalmaz, a magyar miniszterelnök a "határozott jelszavak és az egyszerű igazságok embere", aki mindenre tud egy "gyors megoldást", ilyen a menekülthullámra a kerítésépítés, a rakoncátlan menekülteket pedig le kell csukni."

[...]

"Azt is írja, Orbán számol azzal, hogy az "emberhez méltatlan körülmények miatt" Németországból és Ausztriából nem küldenek vissza menekülteket Magyarországra. Továbbá "az európai szolidaritás potyautasának" nevezi Orbánt, aki "nem tartja be a közös szabályokat és eltereli az emberáradatot Bajorország felé"."

14:07
"Németország a teherbírása határához érkezett

Alexander Dobrindt közlekedési miniszter, a konzervatív CSU párt egyik vezetője szerint Németországnak félreérthetetlenül ezt a jelzést kell küldenie. Úgy véli, hatékony intézkedésekre van szükség a menekültek áradatának megfékezésére. Németország határainak védelmét javasolja, és azon országok megsegítését, ahová a menekültek válsághelyzetükből először érkeznek."

[...]

"a szociáldemokrata Roger Lewentz a Welt am Sonntag című vasárnapi lapnak nyilatkozva kijelentette: a tartományokat teljes mértékben meglepte a Magyarországon tartózkodó menekültek beutazásának engedélyezése."

[...]

""Időre lett volna szükségünk ahhoz, hogy felkészüljünk erre" - hangoztatta szociáldemokrata politikus, utalva arra, hogy a tartományokat előzetesen kellett volna tájékoztatni. "A menekültek beáramlásának sebességével egyedül már nem tudunk megbirkózni " - tette hozzá a szociáldemokrata politikus, utalva arra, hogy a szövetségi kormány részéről még több támogatásra lenne szükség.

A Welt am Sonntag információi szerint a tartományi belügyminiszterek a menekültek befogadásával kapcsolatban biztonsági kockázatokra is figyelmeztettek. Megfelelő regisztrálás nélkül beutazhatnak olyan személyek is, akik másokat veszélyeztethetnek - mutattak rá a lap szerint a miniszterek."

Németország (és Ausztria) is szabadulna már. Persze úgy, hogy ami közben ő kihúzza magát, ő játssza a jófiút, aki rendreutasítja azokat a renitenseket, akik kivonnák magukat a menekültesdiből.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 14:34:16

Ja, és aki Magyarországon adót fizet, az megteheti, hogy szemeteljen. Ez aztán az észérv. Ez nagyjából olyan, mint amikor valaki azt mondja, hogy bliccelni tök jó dolog. Nekünk minden jár. A lényeg, hogy mindig legyen valaki, akire rá lehet mutatni, mondván: mindenért ő a hibás.

Magyarország a gyűlölet országa. Mindegy, hogy kit, csak gyűlölni lehessen, miközben a saját portánkon eszünk ágában sincs sepregetni, pedig lenne mit.

2015.09.13. 14:42:01

@Megnevelő Ember: Senki nem mondta, hogy a magyar egyáltalán nem szemetel.
De ilyen mocskot nem hagy maga után. A menekültek által hátrahagyott szemétre azt mondani, hogy az csupán néhány csokipapír és csikk... Erősen manipulatív.

www.keptelenseg.hu/keptelenseg/menekultek-104165

És ehhez mit szólsz? Ha hoznak kaját, és nem kell, akkor megköszönöm, és ott hagyom érintetlenül. Hátha másnak kell. Nem?
www.youtube.com/watch?v=7L3eSbpETf8

midnight coder 2015.09.13. 14:48:09

@Megnevelő Ember: Kis hazánkban is vannak illegális szemétlerakók, ahová sok bunkó viszi a szemetét. Én mondjuk nem tenném, ahogy az utcára sem köpködök és őszintén szólva nem túl szívesen élek egy országban azokkal, akik igen. De azokban a közel-keleti és észak-afrikai országokban ahol én megfordultam, a városok és az utak kb. úgy néznek ki, mint itt egy szemétlerakó. Egyedül a szállodák környéke van tisztántartva. Na, ilyet valahogy nem szeretnék kis hazánkban.

2015.09.13. 14:50:10

@Megnevelő Ember:
"Magyarország a gyűlölet országa. Mindegy, hogy kit, csak gyűlölni lehessen, miközben a saját portánkon eszünk ágában sincs sepregetni, pedig lenne mit. "

És akkor Ön miért másokkal foglalkozik, ahelyett, hogy a saját portáján sepregetne? Vagy Önnek papírja van róla, hogy velünk ellentétben tökéletes?

Hmm?
Népnevelő Úr... :)

rezsöatya 2015.09.13. 14:51:21

@Megnevelő Ember: en szoktam szolni, barhogy is van oltozve az illeto, hogy "sorry, elvesztett valamit!". Es pont tegnapelott lattam, hogy egy jol oltozott, kb. 25 eves fiatalember is raszolt valakire, aki a zsebebol szorta a szemetet a foldre ugyanezekkel a szavakkal. Szoval a kov. generacio sem remenytelen!

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 14:52:26

@Megnevelő Ember:
"Magyarország a gyűlölet országa. Mindegy, hogy kit, csak gyűlölni lehessen"

Ez meg mintha rólatok szólna, kedves liberális barátom.

midnight coder 2015.09.13. 14:53:51

@Megnevelő Ember: Annyi különbség van a magyar ultra és a bevándorló között, hogy a magyar ultra az év 1-2-3 napján állat, a közbeeső időszakokban többé-kevésbé törvénytisztelő, rendes dolgos állampolgár. A bevándorló viszont a legjobb esetben is eltartott. Ha szerencsénk van a németek adójából, ha nincs a miénkből.
Aztán, ha az adott bevándorló épp iszlamista, esetleg még terrorista is, akkor az hosszú távon nagyobb problémát okozhat, mint egy-két felborított kuka.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 14:54:11

@midnight coder: Én sem szeretnék ilyet. Pont ez a lényeg. Hogy mindannyian felelősek vagyunk ezért, nem csupán néhány ezer ember. Nem lehet minden balhét velük elvitetni.

Nem vagyok se a menekültek mellett, se ellenük. Elfogadom, hogy van egy helyzet (hogy ez mesterségesen generált-e vagy sem, az szinte mindegy), és ezzel együtt próbálom túlélni a hétköznapokat; lehetőleg gyűlölet nélkül.

Ez minden.

pantlikaskiralylany 2015.09.13. 14:54:37

@Megnevelő Ember: ki kellene törölni a csipát a szemedből végre. Már az osztrákok sem győzik a szemetet, az önkéntesek arra panaszkodnak, hogy mindent szétdobálnak, ha nem kell neki, akkor eldobja, nem viszi vissza pl a ruhát, takarót stb. A többiről már nem is beszélve.
Azt sem ártana tisztázni, hogy menekült akkor lesz, ha együttműködik a hatósággal, megmondja, és igazolja, hogy ki ő, honnan jött, és benyújtja a menedékkérelmet, amíg azt elbírálják, addig megilletik bizonyos jogok.
Na most akik nem hajlandóak magukat regisztrálni, és kihasználva, azt, hogy a rendőr semmit nem tehet a hülye média miatt, azért nekiindul az autópályának, vagy leül a társait szállító busz elé, addig az illegális határsértő, akivel szemben igenis intézkedni kellene, csakhogy nem mernek, mert hát jajj szegény menekültek, a vérszomjas média arra vár, hogy az elcsigázott rendőröknél elszakadjon a cérna.
Az is érdekes, hogy nincs semmilyen papírjuk amiből igazolni tudnák magukat, a felét Musztafának hívják, a másik felét Abdulnak, és szinte az összes 2000 január elsején született....
Természetesen van közöttük sok, aki az életéért menekült (egészen Görögországig), ők azok, akik hálásak azért amit kapnak, inkább félreállnak a buszoknál a gyerekekkel, mielőtt a szegény menekült huszonéves fiatalemberek egymás hátán tolakodnak fel a buszra.
A kérdés - csak azt tudjuk hány embert regisztráltak idén, azt nem, hányan jutottak át az országon anélkül, valamint, hogy vajon milyen százalékban vannak azok, akik ténylegesen menekültek és mennyien vannak az egyéb szándékkal érkezők.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 14:56:42

@rezsöatya: Én is szoktam szólni, tehát még az idősebb generáció sem reménytelen. :)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 14:57:47

@pantlikaskiralylany: Én ezt mind értem. Egy szóval sem állítottam, hogy amit a "menekültek" csinálnak, az jó. Ne tessék félreérteni, amit írtam.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 15:00:11

@Tudományos libsizmus: Nincs olyan, hogy "rólatok". Egyének vannak, bár azt elismerem, hogy manapság trendi lett a "liberális" szóval sértegetni másokat. Nem baj, én nem veszem magamra.

adg 2015.09.13. 15:06:23

@Megnevelő Ember: Szerintem felreertettel.
Ket kilonbozo esemenyrol beszelunk. Az egyik sehogy sem fugg a masiktol.
Ha a gyerekem a kertben poenbol kiboritja a kukat, akkor nem orulok neki, megbeszelem vele, majd osszeszedjuk.

Ha egy vadidegen, akirol azt sem tudom, hogy kicsoda, csak ugy bejon a kertembe, es egy teherautonyi szemetet leborit gyepre, akkor szerintem jogosan leszek morcos.
Nekem eszembe sem jutna, "hogy de multkor az en gyerekem is kiboritotta a kukat, szoval semmi baj. Majd ha az en gyerekem nem csinal ilyet, akkor szolok a vadidegeneknek is, hogy legyszi ne."
Addig meg majd soprogetek a sajat portamon, es mosolygok, es marhasagokat talalok ki, hogy miert szemetelhet az idegen.
Mar ha leragadunk a szemetelesnel. Ennel szerintem sokkal sulyosabb problema van veluk, ez csak a jeghegy csucsanak a teteje.

monddazigazatmar 2015.09.13. 15:10:06

@Megnevelő Ember: Ott kezdődik, hogy idejön a menekült, úgy, hogy nem hívtuk ide és nem is akarjuk, hogy itt legyen. Ha valaki hívatlanul, illegálisan van valahol, akkor annak nem jobban meg kéne húznia magát?
Számodra ugyanaz, ha a gyereked széthagyja a ruháit a lakásba vagy ha én beugrok az ablakon, és odaszarok a szobád közepére?

Egyébként se Beáta se Tibor után nem látni akkora szeméthalmot, mint amit a migráncsaid csinálnak.

adg 2015.09.13. 15:12:10

@Megnevelő Ember: Szerintem felreertettel.
Ket kilonbozo esemenyrol beszelunk. Az egyik sehogy sem fugg a masiktol.
Ha a gyerekem a kertben poenbol kiboritja a kukat, akkor nem orulok neki, megbeszelem vele, majd osszeszedjuk.

Ha egy vadidegen, akirol azt sem tudom, hogy kicsoda, csak ugy bejon a kertembe, es egy teherautonyi szemetet leborit gyepre, akkor szerintem jogosan leszek morcos.
Nekem eszembe sem jutna, "hogy de multkor az en gyerekem is kiboritotta a kukat, szoval semmi baj. Majd ha az en gyerekem nem csinal ilyet, akkor szolok a vadidegeneknek is, hogy legyszi ne."
Addig meg majd soprogetek a sajat portamon, es mosolygok, es marhasagokat talalok ki, hogy miert szemetelhet az idegen.
Mar ha leragadunk a szemetelesnel. Ennel szerintem sokkal sulyosabb problema van veluk, ez csak a jeghegy csucsanak a teteje.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 15:16:57

@monddazigazatmar: Igen, csak én azt akartam mondani (persze sarkított példával), hogy Beáta és Tibor majd akkor emelheti fel a szavát mások magatartása ellen, ha ők maguk nem tanúsítják ugyanazt a viselkedést, tehát jó példát tudnak mutatni. Ebben az esetben tök jogos a felháborodás. Addig nem.

Amúgy nem is nagyon értem, hogy ezt miért kell ilyen szájbarágósan magyarázni.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 15:19:38

@adg: Fordítsuk meg a példádat. Mások neveletlen viselkedése senkit nem hatalmaz fel arra, hogy ő maga is neveletlenül viselkedjen. Ez olyan, mint amikor tolakodsz, és ha rád szólnak, azt mondod: más is ezt csinálja. Ez nem vezet sehova.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 15:22:28

Na, én nem tudom, hogy egy ilyen bejegyzés alatt mi az elvárt szlogen. Talán azt kéne írnom, hogy igen, igazatok van, mindenért ezek a retkes menekültek a hibásak, de én ilyet nem fogok mondani. Inkább elgondolkodom azon, hogy ez az egész folyamat, amit most látunk magunk körül, kinek az érdeke. Mert hogy ebből valaki busás hasznot húz, az hótziher. A többi csak felesleges szájtépés.

adg 2015.09.13. 15:27:19

@Megnevelő Ember: nem forditottad meg a peldamat. Egy ujabbat mondtal. A peldam tovabbra is helytallo, a tied tovabbra is irrelevans. Ket kulon dologrol van szo.

monddazigazatmar 2015.09.13. 15:36:18

@Megnevelő Ember: Szerited úgy néz ki az ország, mint a fenti képeken?
Akkor meg miről beszélsz?
Jó példa kell? Tessék: Senki nem gyalogol az autópályán. Ha a rendőr utasít valamire akkor azt csinálja az emberek 99,99%. Kivárjuk szépen a sorunkat, ha épp adnak valamit. Ha látunk egy kerítést, akkor nem azt nézzük, hogy hogy lehet átmászni alatta.

mitis 2015.09.13. 15:49:49

Jó lenne már ezt a" menekült"titulust kukázni,mert aki itt van az 1 sem az.
Sima megélhetési pofátlan bevándorlók.
Amúgy meg...

www.keptelenseg.hu/keptelenseg/varhato-elorejelzes-104384

Medgar 2015.09.13. 16:19:05

@Megnevelő Ember: Mi köze a jelenlegi helyzethez az ultráknak? Minden országban léteznek ultráknak nevezett szélsőséges primitív csoportok. De ez a poszt nem erről a pár száz vagy ezer emberről szól, hanem arról a lassan milliós tömegről aki mindenféle kontrollt és szabályt elutasítva özönlik ez eu-ba, meg azokról az országokról akik hazug demagógiából szídták Magyarországot, majd szembesülve a helyzettel szigorítanak, lezárják a határaikat....

Egyébként a svédeknél is megkezdődtek a bevándorló ellenes zavargások:
www.youtube.com/watch?v=KaHsxd92rCc

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 16:41:46

@Megnevelő Ember:
Azon elgondolkoztál már, vajon miért számít ma már sértegetésnek a "liberális" jelző?

Ad Dio 2015.09.13. 16:54:08

Angela Merkel ebbe belebukhat. Nem hittem volna hogy valaha leírom ezt a mondatot, de most komolyan gondolom.

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 16:55:02

Mégiscsak vicc, hogy egy schengeni EU országból zúdulnak ránk ezerszámra naponta a bevándorlók.

A megoldás kézenfekvő. Miután "Germoney, Germoney" kiáltásokkal az ajkukon vonulnak a nigger/paki hordák Európa belseje felé, a német hadseregnek kéne rendet tartania Görögországban és gondoskodnia Európa határainak védelméről.

A liberális sajtó hazugságaival ellentétben azonban a németek egyáltalán nem "dolgozták fel a múltat". A múlt foglyai a mai napig. Megrettennek saját maguktól. Amíg Németország nem áll a sarkára és nem rázza le magáról a liberális véleményterror hazugságait, addig Magyarországnak kell tartania a frontot.

Ennek érdekében, ha kell, ki kell lépnünk az EU-ból, hogy végre szabad kezet kapjunk.

Ad Dio 2015.09.13. 17:06:28

@Tudományos libsizmus:

Egy hét. Ennyit adok és a németek racionalitása felülkerekedik a tapsolhatnékjukon.

De Merkel olyan rossz helyre pozicionálta magát a szélsőséges befogadhatnékjával, hogy innen nem hisze hogy van visszaút. Márpedig minden is hiányzik, mint egy német kormányválság :-(.

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 17:18:40

@Ad Dio:
Merkelnek szerintem is annyi. Nagyon elkúrta.

monddazigazatmar 2015.09.13. 17:32:48

Na, Németország felfüggeszti a Schengent. Jó sokáig bírták... volt vagy 2 hét is.
Eközben az öszödi böszme mit csinál? Orbán ellen tüntet ezer balfasz élén :D:D

monddazigazatmar 2015.09.13. 17:35:02

@monddazigazatmar: Fletónál csak a Juncker nagyobb fasz, aki még mindig 160 ezer tetvest akar szétosztani. Az nem nagyon zavarja, hogy kérszer annyian vannak..
Istenem, és ezek a vezetők...

Ad Dio 2015.09.13. 18:03:05

@monddazigazatmar:

Nem kétszer. Az idén érkezettek 5-6x, az úton levőkkel és az elmúlt években érkezettel együtt 8-10x...

Németország lezárja a határait, Ausztria dettó. Nekünk sem lesz más választásunk. Csakhogy amíg az első kettőnek EU-s "barát" a szomszédja, nekünk nem.

Kapkodás, dilettantizmus, szélsőségek. Tegnapelőtt meghívok többmillió embert vendégségbe, majd amikor megérkezik az első 40-50.000, akkor bezárom az ajtót...

Ezt így NEM lehet csinálni. EZ az IGAZI humanitárius katasztrófa receptje...

midnight coder 2015.09.13. 18:04:13

@monddazigazatmar: Juncker szerintem max. az áramot vezeti. De lehet hogy már azt sem, a vérében lévő alkohol szigetel.

monddazigazatmar 2015.09.13. 18:16:36

@midnight coder: Igen, de akkor is ő per pillanat az Európai Bizottság elnöke. Egy szégyen.

Ad Dio 2015.09.13. 18:21:13

@midnight coder:

Egyszerűen nem jutok szóhoz...

A németek dilettantizmusára nincsenek szavak...

Egyik szélsőségből ÁTMENET NÉLKÜL a másikba...

Mégis mi fog szerintük most következni?!?!?!?!?!

határonkivül · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.13. 18:26:52

Üdv mindenkinek.
Munkából hazaesve megdöbbenve látom az új fejleményeket....
Németország....hja ..kérem....

A nagyobb döbbenet számomra a felismerés, emberek.....
Ezek a politikusok lennének a mi Európánk felelős vezetői...

Ebbe belegondolni is ijesztő....

Olyanok mint anno az örsi órán az örs vezető....Mondott valamit , amit ő kitalált és jónak gondolt, mert ugye az csak jó lehetett....aztán kiderült , hogy mégsem...meggondolta magát, jött a következő baromsággal......és így tovább..

Emberek....itt kicsit komolyabb dolgokról kell dönteni....hol van a felelősségtudat ?
Ezek tényleg ennyire komolytalan és hiteltelen politikus lennének ?
Ha a válasz igen, akkor nekünk tényleg hamarosan végünk lesz.

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 18:37:40

Az EU, Juncker, Merkel, Feymann most már totál égetik magukat. Ebből Orbán nagyon jól fog kijönni. Ő lesz Európa legnagyobb politikusa.

Hogy egy nagyhatalom kormánya az orránál ne legyen lépes tovább látni, ez nekem egészen hihetetlen. 2 hete még gyertek, nincs felső határ, most: határzár, Schengen felfüggesztve. Ezek szinte a régi kommunista kormányoknál is hülyébbek.

alfacharlybravo 2015.09.13. 19:15:44

Merkels Rücktritt erwartet ?

Dieser politische Fehler der uneingeschränkten Grenzöffnung ohne Kontrollen- noch vor 4 Monaten hat Griechenland mit Flüchtlingen ohne Registrierung gedroht, und Deutschland wollte jeden bestrafen, der gegen Schengen und Dublin verstößt. Und Deutschland hat auf Anweisung Merkel dagegen verstossen. Wann kommt die Konsequenz und übernahmebder politischen Verantwortung der Kanzlerin? Sie ist auf Dauer nicht mehr tragbar.

Mondjon le!!!!!!!

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 19:30:31

"A nyitott határok megőrzéséhez több Európára és szolidaritásra van szükség a menekültválság kezelésében - fogalmazott Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke vasárnap az egyik közösségi oldalon.

Mindezt félórával azelőtt tette közzé, hogy a német belügyminiszter bejelentette: Németország a menekülthullám miatt ideiglenes visszaállítja a határellenőrzést a német-osztrák határon."

Vége az EU-nak? A németek már nem is konzultálnak Brüsszellel, mielőtt kilövik Schengent?

freestep 2015.09.13. 19:38:30

Érdekes dolgok vannak alakulóban. Az ISIS gyakorlatilag letesztelte és összeomlasztotta az EU-t, most már legalább látják, hogy mennyire nem unió, mennyire nem egységes és szervezetlen. Gyakorlatilag szabad az út.
Amerika szintén örülhet, hamarosan összeomlik az euro és így szinte a dollár lesz egyeduralkodó.
Az oroszok is örülnek, hiszen ebből arra következtethetnek, hogy a NATO-t szinte csak Amerika jelenti. Joggal feltételezik, hogy katonai téren is az történne, mint menekültügyben.
Kezdetben az EU is örült, hogy van mivel kompenzálni a népességcsökkenést. Most már nem örül, mert ezeknek az embereknek a nagy része nem fog holnap munkába állni és befizetni a nyugdíjalapba.
Végül is, akik elindították és megszervezték a menekültáradatot Európa felé, elérték céljukat. Az EU-nak gyakorlatilag vége (el sem kezdődött igazán).

pantlikaskiralylany 2015.09.13. 19:56:56

Minket ekéznek, hogy nem vagyunk elég humánusak, mi az, hogy szögesdrótot húzunk Schengen határára, ezek meg 5 nap után lezárják a határaikat?
Merkel ezt nagyon benézte, visszanyalt a fagyi, kár, hogy vödör meg ránk borul...
Szerintem az osztrákok is összetett kézzel várják a keddet, csak soha nem fogják elismerni.
Nagyon-nagyon nem kedvelem OV-t, de nem tudom mi lenne, ha valami töketlen szoci lenne most éppen az élen. Oké, azt sem tudom, keddtől itt mi lesz... Lehet mi is menekültek leszünk

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 20:16:23

Milyen sok O.V. rajongó lett itt hirtelen...

Vajon ez nem köpönyegforgatás? Vagy az elvekhez ragaszkodó emberek mégsem ragaszkodnak annyira az elveikhez? Már el is felejtették a lenyúlt manyup lóvékat? Most már a nemzet gázszerelője sem számít? És mi a helyzet Habony Árpival? És a "zsírdisznó" kaszinóssal? Ezek szerint akkor mégsem O.V. üldözte el Magyarországról a magyarokat, akik most is éppen Londonban mosogatnak? Hová lettek a magasztos eszmék arról, hogy O.V. szakadékba vezeti a hazánkat?

Tök jó egy ilyen országban élni, ahol a néphangulat úgy forog, akár a szélkakas.

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 20:20:25

Bevándorlók egy csoportja megtudta, hogy össze kell szedniük maguk után a szemetet. Addig nincs kaja.

www.napiszar.hu/Thumbnails/25750.w-800.h0.q100.jpg

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 20:22:18

@Megnevelő Ember: "Milyen sok O.V. rajongó lett itt hirtelen..." Tudod hogy van, senki nem akar rajtad kívül bevándorlót.

Tisztességes Természettudomány 2015.09.13. 20:25:04

Stupid Merkel... az ő hibája.

Most meg már nem győz a belügyminisztere kihátrálni a kancaasszony mellébeszéléséből.
index.hu/kulfold/2015/09/13/nemetorszag_menekultek_schengen_hatarellenorzes_thomas_de_maziere/

Hoppá!

Nem Orbán az egyetlen "fasiszta" az EU-ban. Már a németek sem dédelgetik a szegény migriket tonnaszámra...

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 20:28:56

@Tisztességes Természettudomány: Már ők is ragaszkodnak Schengen betűjéhez. 2 hónapon belül, amikor még jön hozzájuk újabb 100.000 már ahhoz is ragaszkodni fognak, hogy a határokat mindenáron meg kell védeni.

Exploiter 2015.09.13. 20:31:53

@Megnevelő Ember:

Ne csináld már. Az nem elv, hogy valakit utálsz, ezért bármit csinál, belekötsz. Lefordítom: az én olvasatomban orbán olyan bűnöket követett el, ami miatt remélem, egyszer bűnhődni fog. De ha ezt a mostani helyzetet jól tudja kezelni, akkor nem bánom, kötél helyett életfogyt is elég lesz.
Az ellenzék viszont megint elcseszi, úgyhogy ennyit erről.

kisQtya 2015.09.13. 20:32:14

@Megnevelő Ember: Hűűűűűűűűűűű..... Ez nagyon durva. Szerintem kezeltetni kellene magad. :(((
Sok hülyeséget olvastam a neten menekültügyben, voltak köztük remek érvelések, de ekkora faszságot még nem sikerült tolni a népszava és a népszabó oldalain sem.

Ad Dio 2015.09.13. 20:33:06

@Megnevelő Ember:

Bkeidőben is fárasztó az ilyen ember mint te, aki csak a kis bináris lövészárkából képes látni a világot, de most egy ilyen kritikus órában, amit csinálsz, az egész egyszerűen túl van azon amit ostobának lehet nevezni.

Ad Dio 2015.09.13. 20:34:45

@Megnevelő Ember:

Vedd már észre te nagyonhülye, hogy ami körülötted folyik, az nem a szokásos jobb-bal focimeccs, hanem EURÓPA LEGNAGYOBB VÁLSÁGA!!!

Istenverte idióta mindenki aki ezt belpolitikai szemüveggel nézi!!!

Tisztességes Természettudomány 2015.09.13. 20:40:10

@♔bаtyu♔: Így van.
Nem tudom hogy vagy vele, de amikor megláttam a kalasnyikovos határőröket a médiatudósításokban a déli határon, akkor megerősödött bennem, hogy mi járunk helyes úton. Már megint mi állunk Európa határán a műveletlen iszlám söpredékkel szemben.

Ad Dio 2015.09.13. 20:43:09

@határonkivül:

Tényleg alig kapok levegőt azóta se... egész egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez Európa krémje... egy rakás pánikoló hebegő-habogó barom... akik szerint az a "megoldás" hogy egyik szélső értékből a másikba lendülünk... nincsenek rá szavak...

kisQtya 2015.09.13. 20:48:28

Az egyes menekültet nem gyűlöli senki. Viszont a ki tudja honnan, kitudja hova vándorló, párhuzamos társadalommá szerveződött, törvényen kívül helyezkedő, tízezres nagyságrendű tömeget nem szabad megtűrni Európában, mert mire feleszmélünk, kiderül, hogy megalakult az Iszlám Állam 2.0, aztán nézhetünk ki a fejünkből.

A Merkel által emlegetett párhuzamos társadalmat nem a letelepedéskor fogják kialakítani, hanem már eleve párhuzamos társadalomként érkeznek ide.
Gondolom, ettől fosott be a Mutti.

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 20:49:27

@Ad Dio: Ezek az USA cselédei, nem Európa krémje. Sajnos.

pantlikaskiralylany 2015.09.13. 20:50:50

@Megnevelő Ember: Senki nem mondta, hogy innentől narancs szavazó lesz :-) Pl, nem azt mondtam, hogy innentől leborulok OV lábai elé, de lássuk be, mit tenne most Medgyesi vagy Fletó? (Jó, mit tesz éppen Fletó? élőláncot szervez a parlament köré....)
Az inkább gondolkodásra vall, hogy felismerjük, jelen helyzetben nem nagyon akad másik olyan politikus kis hazánkban, aki lépni is mer.
Majd ha vége a jelenlegi helyzetnek, megint köpködjük :D Ahogy a rendőröket is lehet majd utálni, amikor a főnöke kiküldi vasárnap az iskolánál kijelölt 30-as övezetbe trafizni, jelenleg minden elismerést megérdemelnek, azok, akik jelenleg szolgálatot teljesítenek - vagyis az összes közrendőr, mert éppen mindenkit berendeltek. a főnökeik továbbra is hülyék.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 20:52:10

Aha. Szóval ha az itt hozzászólók közül valaki bekapcsolja a laptopját/okostelóját/tabletjét/tévéjét, akkor nem számít, hogy ezeket az eszközöket kizsákmányolt emberek rakták össze annyi pénzért, amennyiért egy átlag magyar annyit sem tenne, hogy egyik oldaláról a másikra forduljon. Ha az "idegenek" közül valaki bekopogtat, mondván: szeretnék most már én is élvezni valamit abból a nyugati jólétből, amit a hozzánk hasonló rabszolgák teremtenek meg számotokra (gondolok itt a nyersanyagokra is, amire a hatalmasságok szó nélkül teszik rá a kezüket, kiirtva akár emberek millióit is), akkor az "EURÓPA LEGNAGYOBB VÁLSÁGA".

Hát, én valahogy nem tudom sajnálni Európát, de azokat az önző embereket sem, akik most is csak a saját tyúkszaros életüket féltik.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 20:56:38

@pantlikaskiralylany: Ezt hívom én köpönyegforgatásnak, de az ilyen embereket hívhatjuk érdekembereknek is. Én mindenesetre nem tudok az ilyenekre felnézni. Ha hitelességet várunk/követelünk a politikusainktól, akkor nekünk is hitelesnek kell maradnunk. Az nem járja, hogy ma fasza gyerek a rendőr, mert a határon izzad a mi biztonságunkért, holnap meg már dögöljön meg az egész családjával együtt, mert bemért minket egy 30-as táblánál. Ettől a képmutató hozzáállástól én sokkal jobban öklendezek, mint a menekültek hátrahagyott szemetétől.

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 21:01:00

@Megnevelő Ember: Hagyjuk már ezt. Ezeket a földönfutókat kik alkalmazzák, azoknak kik a befektetőik, kik hitelezik és onnantól már antiszemitizmus.

Tudod ezért nem érdekel senkit, ki a lófasz rakta össze az IPOD-ját.

pantlikaskiralylany 2015.09.13. 21:02:10

@Megnevelő Ember: neked tényleg rettentő csőlátásod van.
Te attól tartod magad "egyenes embernek" mert csak egy irányba látsz.
Szar lehet neked :-)

Ad Dio 2015.09.13. 21:10:12

@Exploiter:

"Az ellenzék viszont megint elcseszi, úgyhogy ennyit erről."

A baloldali ellenzék ezen a ponton fel kellene hogy adja az orbanofóbiáját, különben fel sem kerül a szavazólapokra 2018-ban.

Ad Dio 2015.09.13. 21:13:51

@Megnevelő Ember:

Hülye vagy. Így szimplán.

A témában még: "mit adtak nekünk a rómaiak címszóval" végezz kutatásokat.

Nem vagy te sem felmentve a gondolkodás alól attól...

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 21:16:04

@Ad Dio: "A baloldali ellenzék ezen a ponton fel kellene hogy adja az orbanofóbiáját, különben fel sem kerül a szavazólapokra 2018-ban."

És akkor ezek után engedd meg, hogy idézzelek: "Istenverte idióta mindenki aki ezt belpolitikai szemüveggel nézi!!!"

Ennyit rólad, és a legtöbb hozzászóló gerincéről.

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 21:16:25

A németek mostantól csak papírokkal engednek be a határátkelő helyeken. Magyarul 1 db. bevándorlót nem engednek be elvileg.

A német-osztrák határon nincs műszaki zár és hosszabb, mint a magyar-szerb határ. Kíváncsi vagyok, hogy fogják megakadályozni a napi 3-4000 illegális belépést. Csak nem fegyverrel? Tegnap vezényeltek 4 ezer katonát a határra.

Őszintén szólva örülnék neki, ha ők lőnének először.

Ad Dio 2015.09.13. 21:18:07

@Megnevelő Ember:

Logika sem erős oldalad.

De részemről ennyi.

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 21:18:54

@Tudományos libsizmus: Szerintem velünk lövetnek először. Aztán Orbánra rámászik a ballibs média, viszont a hsz-ekben agyondicsérik.

Amúgy sorra nagyon jól bejön, amit Orbán jósolt.

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 21:25:08

@♔bаtyu♔:
Merkel most verheti a falba a fejét, miért nem húztak kerítést az osztrák határra:DDD

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 21:27:29

@Tudományos libsizmus: Ezt a Merkelt szerintem pártja nagyon rövidesen beáldozza.

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 21:28:20

@♔bаtyu♔:
Na de az is jó lesz, ha már Németország nem OK, akkor Ausztriából majd Svájcnak mennek tovább. Azok lelövik őket, mint a nyulat, szerintem.

dadddd 2015.09.13. 21:28:35

Akkor most Németország is "kiírta magát a Európából", kedves megmondóemberek?

Ad Dio 2015.09.13. 21:29:29

@Megnevelő Ember:

hacsaknem.blog.hu/2015/09/12/elegem_van_ebbol_a_sehova_nem_vezeto_labszagu_hozongesbol

Nesze te idióta, hogy érts miről beszélek. Ez egy közepese értelmes baloldali blogbejegyzés. Témába vág.

Amikor azt mondom, hogy fel kell hagyni az orbanofóbiával, akkor azt azért mondom, mert ez a probléma nem jobb-bal kérdés. A törésvonal sem ott van. Ha a baloldal akar még valamit idehaza keresgélni (amit én jobberként ha hiszed ha nem szeretnék), akkor meg kell próbálni gondolkodni. Nem elegendő ellenkezni.

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 21:31:29

@♔bаtyu♔:
Nógrádi ma az M1-en már belengette Maiziere-t, mint lehetséges utódot. Ő most a hős belügyminiszter, aki lezárta a határt. Már a Spiegelen is, amely egy Magyar Narancs féle szélliberális hecclap, orrba-szájba anyázzák Merkelt. Mármint a hozzászólók.

porthosz 2015.09.13. 21:31:32

@♔bаtyu♔: "Amúgy sorra nagyon jól bejön, amit Orbán jósolt. "

Ez azért nem meglepő, tulajdonképpen semmi mást nem csinált mint a kiindulópontokból öszekötötte a vonalakat. Úgy is mondhatnák hogy szimplán csak igazat mondott (politikusoknál már ez is nagy teljesítmény).

Ami sokkal rémísztőbb hogy a nyugat europai politikusok (köztük Merkel is) ezt vagy nem tette meg, vagy szándékosan elhallgatta (nem is tudom melyik a rémísztőbb, hogy ezek tényleg ennyire ostobák, vagy hogy valakinek szánt szándéka európát muszlimokkal elözönleni).

Most már Orbánnak nincs más dolga mint betartani amit igért: lezárni a déli határt.

kisQtya 2015.09.13. 21:35:05

@pantlikaskiralylany: Világos. EZ nem belpolitikai kérdés. Az ellenzéknek semmit nem kéne tenni, csak ezügyben befogni a pofáját és nem tenni semmit.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.09.13. 21:40:49

Az megvan hogy a honvédség nincs 5000 fő?

ebből 4300 kerítést épít, a többi Afganisztánban meg fasztudja hol van.

naponta átvonul jelenleg 8-10000 betántorgó

he?

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 21:42:21

@porthosz: Ez nagyon nagy gáz, hogy egy komoly válsághelyzetre így reagáltak. Én aláírom, hogy ez a politika, a zöldek, liberálisok jelentős erő, de ez liberálisok miatt megtett "kis kitérő" alapból Euró milliárdokba kerül, amit az adófizetők fognak megfizetni, arról nem beszélve, hogy elég simán bejutottak Európába az arab világ kemény bűnözői és nem csak az ISIS-ről beszélek. A terroristák nyilván vannak tartva, de ezek nincsenek.

Talán annyi előny lesz ebből, hogy a liberálisok még jobban kiszorulnak a pályáról. Ez Európának nagyon jót tenne.

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 21:44:30

@Tiszteltetem Brüsszelet: Számomra úgy tűnik, hogy Orbán kivárja, amíg a német felháborodás már kellő mértékű. 15-vel amúgy elég jól tippelt.

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 21:48:34

Úgy vélem, a tűzparancs mellett Görögország megszállását sem nagyon lehet elkerülni.

Ad Dio 2015.09.13. 21:53:45

@Tudományos libsizmus:

Ha Merkel bukik, az német kormányválságot jelent. Maiziere megosztóbb mint Merkel, nem biztos hogy egyben tudja tartani a koalát. Akkor viszont előrehozott választások és megjósolhatatlan időtartamra béna kacsa Németország következik. Ha van olyan dolog ami most nem hiányzik, akkor az ez...

Medgar 2015.09.13. 21:54:53

Az a vicces, hogy gyak. eltűnt minden liberális megmondó ember (lásd. nu pagagyi, minden emberben van kaka, mormota stb...).

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 21:56:32

@Ad Dio:
Ez is igaz. Ezt a balhét egy sima kancellárcserével, á la Gyurcsány, nem fogják kicselezni.

Ad Dio 2015.09.13. 21:57:37

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Holnapra 25-30.000 migránst várnak a határra.

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 22:01:34

@Medgar:
Kutatnak a Stasi iratokban, hátha találnak valamit Maiziere-ről, hogy náci, és a nagynénje Hitler bejárónője volt Berchtesgadenben, azért viseli szívén annyira az osztrák határt.

kisQtya 2015.09.13. 22:01:45

@Ad Dio: Épp erről beszéltünk a lányaimmal. Meg arról, hogy nyilván minden másban is ekkora faszok, csak nem értünk hozzá, ezért nem vesszük észre.
Ezért nem jut ötről hatra az EU.
Ráadásul az EU bürokrácia, meg a nemzetállami is baromi sok adóforintjába kerül a polgároknak. Repkednek, fehér asztal mellett tanácskoznak, töketlenkednek, urizálnak.... de nem csinálnak semmit.

kisQtya 2015.09.13. 22:05:48

@Tiszteltetem Brüsszelet:
Hát... van rendőrség, tűzoltóság, katasztrófavédelem, polgárőrség, biztonsági szolgálatok, betyársereg, parkolóőrök, tartalékosok, vadászok. Mindenki menjen a dél határra. :))))

kisQtya 2015.09.13. 22:06:48

@kisQtya: Kihagytam a NAV-ot, ami rendvédelmi szervként lett törvénybe vésve. :)

kisQtya 2015.09.13. 22:09:31

@Ad Dio: Szeptember 15. még egy nap és két óra.....

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 22:10:07

Mintha nem lenne kurvaanyádozás, hogy nincsenek itt a libsik. Jé, de érdekes.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.13. 22:11:16

@♔bаtyu♔: @Ad Dio: @Tudományos libsizmus:
Van egy kérdésem hozzátok. Érdekelne a véleményetek.
Mi lehetne a leghathatósabb összeurópai megoldás?
Én találgattam , csak úgy .....
pl. mi van ha a nóta vége az lesz, hogy minden tagország meglépi amit ma a németek és felfüggesztik schengent és lezárnak....szoros határőrizet, stb. a belépés ezzel megakadályozható? vagy erősen provokatív és elkerülhetetlenné teszi azt amitől sokan tartanak....a tömeg nem adja fel...a vérük , életük árán is kockáztatnak?
vagy
összeurópai katonai erővel meddig mehetünk? mekkorára tudjuk maximálni a bevethető erőt ? elegendő egy több százezres /vagy milliós/mozgó tömeg megállítására?
Születhet szerintetek egyezmény kollektív határvédelem tekintetében Görögországot illetően ?
Egyáltalán létezik megoldás ennek a megindult tömegnek a megállítására vagy visszafordítására ?
Mekkora esély van arra, hogy európai összefogással felvonulunk Törökország határaira segíteni rendet tenni ?

Ad Dio 2015.09.13. 22:13:47

index.hu/kulfold/2015/09/13/nemetorszag_menekultek_schengen_hatarellenorzes_thomas_de_maziere/

Vajon hol volt ez a nagyon okos ember 10 napja, amikor a Merkel asszony meghívta a szíreket vendégségbe "korlátok nélkül"? Vagy amkor azt nyilatkozta, hogy akár 800.000 menekültet is befogad Németország? 40.000 érkezett és lefagytak. Mivanmivan?

Regisztráljuk őket mi? Folytassuk le az eljárást mi? Nekik beletörik a bicskájuk, de egy 8-ad akkora ország, aminek a gdp-je az övékének a 3,5%-a, majd meg tudja tenni.

Értem...

tralalala 2015.09.13. 22:17:24

@Megnevelő Ember: "Igen, csak én azt akartam mondani (persze sarkított példával), hogy Beáta és Tibor majd akkor emelheti fel a szavát mások magatartása ellen, ha ők maguk nem tanúsítják ugyanazt a viselkedést,"

Nem, ez nem így van. Ez egy érvelési hiba. Bárki rámutathat arra, hogy egy viselkedés nem jó, akkor is, ha ő maga is úgy viselkedik. A kiritzáló személyétől független a kritika tárgya.
a.te.ervelesi.hibad.hu/te-is

tralalala 2015.09.13. 22:19:35

@NagyságosSodalisO [eng]:
"Mi lehetne a leghathatósabb összeurópai megoldás?"
Fortress Europe, nem törődni a vinnyogó liberáltakkal, az illegálisan bejövőket szépen kirakni.

Persze ez sem tökéletes megoldás, de a mostani játék határok nélkül c. hülyeségnél jobb.

tralalala 2015.09.13. 22:21:21

@Medgar:
"Egyébként a svédeknél is megkezdődtek a bevándorló ellenes zavargások:
www.youtube.com/watch?v=KaHsxd92rCc
"

Ez k. jó! :D

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 22:22:47

A hírek szerint félmillió (egyes becslések szerint ennél jóval több) magyar állampolgár indult el az elmúlt években a Nyugati országokba. Közülük akad, aki dolgozni akart, mások csak a segélyért mentek.

Hadd idézzem a bloggazda kérdését.

"Egyáltalán létezik megoldás ennek a megindult tömegnek a megállítására vagy visszafordítására ?"

Vagy ez egy olyan játék, hogy amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek? Nem értem, hogy amit nekünk lehet, azt másnak miért nem? Én azt hittem, hogy minden ember egyenlőnek születik. Eszerint mégsem? Vannak olyanok, akiket még érhet ebben a világban hátrányos megkülönböztetés? És ha igen, milyen alapon? Ki mondja meg, hogy melyik ember szolgált rá a jómódú életre, és kinek jut a rabszolgasors? Van erre egy önkényesen felállított képlet? Esetleg ismét be kell állni a sorba, pont úgy, mint 75 évvel ezelőtt, aztán majd ott eldől, hogy ki lesz munkára fogva, és ki mehet zuhanyozni? És akik ezt szorgalmazzák, azok nem szégyellik magukat?

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 22:22:56

@NagyságosSodalisO [eng]:
Abban Orbánnak teljesen igaza van, hogy a problémát nem a magyar-szerb határon, pláne nem a német-osztrák határon kell megoldani, hanem ott, ahol az megszületett.

Ez a probléma egyrészt az iszlám állam, másrészt Görögország.

Az M1-en ma azt hallottam, nem tudom, igaz-e, hogy a belga kormány azt indítványozza, hogy szárazföldi haderővel verje le az EU (vagy a NATO, ez nem egyértelmű) az IS-t. Erről van szó. Nem bombázni kell, mert bombázással még senki nem nyert háborút, hanem fel kell állítani egy 500 ezres haderőt, mint 1991-ben és kel kell őket törölni a térképről.

Görögországot pedig meg kell szállni és rendet kell ott csinálni. Mégiscsak vicc, hogy napi 5 ezer ember, akikről senki nem tud semmit, tódul rá egy schengeni EU országról egy másik schengeni EU országra. Ha Görögország nem képes megvédeni a saját és Európa határait, akkor megvédi azt a német hadsereg. Most mondtam egy tippet.

Tovább nem akarok menni, mert az a jelen helyzetben sci-fi lenne, ha engem kérdezel.

Ad Dio 2015.09.13. 22:25:11

@NagyságosSodalisO [eng]:

Először is le kell higgadni, mert Európa vezetői pánikolnak. Így ez nem vezet sehová.

Aztán pedig szembe kell nézni a tényekkel és a számokkal.

Megállítani nem lehet az áradatot (legalábbis nem egyik napról a másikra), de mindent meg kell tenni annak érekében, hogy lassítsuk. lehetőleg elkerülve a humanitárius katasztrófát.

- Kerítés minden érintett EU-s határra
- összes csatornán sugározni, hogy "ne gyertek!!!"
- tranzitországokat pénzelni, hogy szálljanak be az ellátásba
- Menekülteljárást Görögországban lefolytatni. Ennek fejében a görög adósságot részben elengedni.
- Szíriában az oroszokkal együtt stabilizálni Asszadot.
- Ide irányítani segélyt.

- hosszú távon Európa össz gdp-jének a min. 2-3%-át arra fordítani, hogy a közelkelet és észak afrika országaiban a mezőgazdaság működjön (elsősorban kutak, csatornák, öntözés, másod sorban mezgazd eszközök)

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 22:28:49

@NagyságosSodalisO [eng]: Fegyveres határvédelem. Úgy is ez lesz, a németek kikövetelik.

kisQtya 2015.09.13. 22:32:09

@tralalala: Németországban a kitoloncolás tartományi hatáskör és nem tudják végrehajtani. Kisebb mértékben sem.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.13. 22:40:33

@Megnevelő Ember: Csak mi többségben,mindannyian útlevéllel, nem hordában, a legkisebb szemétkupacot magunk után hagyva és főleg nagy nagy alázattal, nyelvtudással/többségben ,mondom/, szakmával, gyakorlattal és nagy nagy bizonyítani akarással és maximális alkalmazkodó képességgel, szerényen indultunk útnak.
ÉN....konkrétan, 1 fontot nem kaptam, kértem soha senkitől...mert nem kellett..egy üveg vizet sem, ingyen szállást sem...pokrócot sem....tolmács sem kellett...és lehajolok ha kell a földre az angolok chipszes zacskójáért is..mert engem kurvára zavar.....ha meg elveszíteném valaha is a munkámat....azonnal húznék haza....eszembe nem jutna egy fillér segélyt sem kérni...nyomorult, segélyes bárhol lehetek, akár még otthon is....
/mint ahogy saját döntésből haza is mentem, 2 év után..../
..de mindettől én ugyanaz maradok...Magyar ember...aki imádja a hazáját, mindazt ami lehetek, mert oda, magyar földre születtem..
...miattam soha, egy percig sem kellett a hazámnak , barátaimnak, rokonaimnak, ismerőseimnek szégyenkezniük.....
ez is egy különbség pl. köztem és a szírnek mondott követelőző "menekültek" között......

De ..megint összemostál egy csomó dolgot.....hogy hasonlíthatsz egy ilyen helyzetet egy teljesen más léptékű dologhoz...ezeket én nem értem...

Ad Dio 2015.09.13. 22:40:46

@Ad Dio:

Kimaradt: akik viszont már megérkeztek, azokat megnyertük, meg kellene próbálni a kvóták alapján elosztani Európa országai közt. Kitoloncolások nem hiszem hogy lehetségesek, maximum a koszovói albánokkal szemben lehet ilyet foganatosítani.

kisQtya 2015.09.13. 22:41:32

@Megnevelő Ember: Ennyire nem lehetsz hülye. Eu polgárként mindegy, hogy Debrecenbe mész dolgozni, vagy Londonba.
EZÉRT léptünk be az EU-ba és legtöbben nem települnek át, csak ott dolgoznak és itthon költik el a pénzt, de nyugdíjasként szinte biztos, hogy visszajönnek. MÁS A JOGÁLLÁSUNK EMBER!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tényleg ilyen hülyék a magyarok???? Anyám, borogass!!!!!
A szomszédom egy német pasi, aki itt indított vállalkozást.

Ad Dio 2015.09.13. 22:43:18

@kisQtya:

Troll. Ne reagálj. Majd eltűnik.

kisQtya 2015.09.13. 22:49:42

@NagyságosSodalisO [eng]: Ezzel az általános válasszal annyiban nem értek egyet, hogy nekem EU polgárként jogom van gazdaság érdekből munkát vállalni az EU magasabb életszínvonalú országában.
A menedékkérőnek menedékhez van joga, gazdaság érdekeket nem érvényesíthet. Csak azért pontosítanék, mert ez a csürhe éppen ezt a szabályt szarja le, a sok hülye libsi pedig azt szajkózza, hogy a menekültnek joga van a jobb életre.
Nem. A menekültnek menedékhez van joga. PONT.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.13. 22:51:22

@Megnevelő Ember: egyébként meg...sztem senki nem dönti el, azt hogy ki-hogyan éljen.....
van olyan , hogy eleve elrendeltetés.....oda születsz, ahova.....ez meghatároz mindent, addig míg nem leszel felnőtt...utána te magad felelsz önmagadért, az életedért....a jobb élet reményében hozhatsz döntéseket...elmehetsz olyan országba, ahova legálisan beengedbónek, vagy van jogod belépni, új életet próbálni....a lényeg....
a világ úgy működik, hogy vannak országok, határok, törvények és törvénytisztelő polgárok...a nagy többség ehhez igazodva éli az életét.....erre kell törekednie mindenkinek.

kisQtya 2015.09.13. 22:51:25

@Ad Dio: Ja! Akkor örülök. Már kétségbe voltam esve, hogy itt is ilyen hülye emberek élnek. :)))

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.13. 22:52:30

Na, és ha valaki nem hajlandó veletek együtt gyûlölködni, akkor az "troll". Viszont ezek szerint a magyarok egyenlôbbek az egyenlôknél, mert "más a jogállásuk". A többiek pedig nyugodtan éhen dögölhetnek, vagy mehetnek akár zuhanyozni is. Azt pedig külön érdekesnek tartom, hogy gyakran azok képtelenek elfogadást gyakorolni, akik idegenben élve maguk is számítanak (és számíthatnak!) mások elfogadására.

kisQtya 2015.09.13. 22:55:04

@Ad Dio: Pedig csak a következetesség lehet eredményes. Minden áron ki kell toloncolni azt aki nem kap menedékjogot. Mert addig nem marad abba a támadás.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.13. 22:56:11

@♔bаtyu♔: @Ad Dio: @Tudományos libsizmus:
Köszönöm, hogy válaszoltatok.
Valami ilyesmiben tudnék hinni én is. Abszolút laikusként, a józan paraszti észre támaszkodva, úgy hiszem valóban ezek a dolgok vezethetnének egyedül csak eredményre.
De ehhez olyan egyetértés és jól összehangolt ütemterv kellene amire egyelőre azt hiszem egyes európai tagországok miatt esély sincs. Lásd Merkel és az osztrák kancellár , aztán majd jönnek a nagy humánus svédek is.

kisQtya 2015.09.13. 22:58:08

@Megnevelő Ember: Nem a magyarok, b. meg, hanem VALAMENNYI EU polgár. Azért írtam, hogy a német szomszédom itt vállalkozik, mert neki itt van kedvezőbb lehetősége, otthon nem ment az üzlete, mert ott nem volt elég a pénze annak beindításához. Itt pedig elég ugyanaz a pénz. Ő ezt használja ki.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.13. 22:58:11

@kisQtya: igen, ez pontosan így van. Ez teljesen két különböző jogállás.

kisQtya 2015.09.13. 23:00:06

@NagyságosSodalisO [eng]: Hát ööööö...... ahogy így elnézem a fejleményeket, Európa döntéshozóitól józan paraszti észre valló döntést remélni.....elvakult optimizmusra vall. :(

kisQtya 2015.09.13. 23:06:47

@NagyságosSodalisO [eng]: Azt már meg sem említem, hogy az uniós csatlakozást követően előttünk nem nyílt meg azonnal a nyugati munkaerőpiac, évekig kellett várakoznunk, pedig már tagok voltunk. A kecskebaszó arab pedig idejön és válogat, hogy hol kíván rátelepedni arra az ellátórendszerre, amibe én európai polgárként egy évtizede fizetem az adóm egy részét.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.13. 23:09:55

@kisQtya: hát mert jobban akar élni......ez elég erős indok kell, hogy legyen , nem ? :-(
/annyira előttem van az a fekete pofa, aki villogó hófehér fogakkal ordította bele a kamerába, hogy money, money, money...........................aztán azt válaszolta a riporternek, hogy igen, Ő szír és a háború elől menekül épp/

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 23:12:17

Semmi vész, hiszen Feymann a múlt hétvégén megoldotta a menekült kérdést. Ő mondta.

Exploiter 2015.09.13. 23:13:20

@Ad Dio:

Általában higgadtan és racionálisan írsz, de te is naív ábrándokat kergetsz.
Szerintem a mostani helyzet arra is rávilágít, hogy mennyire sebezhető ez a kontinens, ha nem hajlandó védeni az érdekeit. Méghozzá nem csak itt, hanem az érdekszférájában is, lásd ukrajna esetét.
Egy normális európai hadsereg pl alapvető lépés lenne, amit meg kell lépni. És a közel keletet tuzzel vassal kellene pacifikálni 0. pontként.
Amúgy a vízvezetékeid is csak arra lesznek jók, hogy életben tarts egy növekvő fenyegetést.

határonkivül · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.13. 23:14:56

Néha görgessetek a poszt végére, folyamatosan frissül. Üdv.

kisQtya 2015.09.13. 23:18:03

@tralalala: Nekem nincs kedvem kárörvendeni. Én úgy látom, hogy azok a nyugati országok, akik már évtizedek óta együtt éltek a fokozatos gazdaság bevándorlással, azok nem látták át ezt a jelenlegi folyamatot.
Ők ahhoz voltak hozzászokva, hogy motivált, törekvő emberek, megfontolt döntést követően útra keltek a hazájukból és megkérték őket, hadd dolgozhassanak, majd szorgalmas munkával bizonyítva érdemességüket, megkérték őket, hogy fogadják be őket. Ezek az emberek motiváltak és bíztak önmagukban, hogy ezt meg tudják csinálni.

Ez a tömeg, amelyik most úton van Európa felé, egészen más motivációval bír. Legtöbbje nem saját elhatározásából és nem is szívesen jön de, nem dolgozni és beilleszkedni akar, hanem megélni (lehetőleg a szociális hálón, nem pedig munkából), mert otthon nem tud. Sok a beteg, az idős ember, aki nem azért jön, hogy vén fejjel megtanuljon németül és kapkodja a cuccot a német futószalag mellett. Azért is mozognak illegálisan és egy tömbben, mert nem érzik biztonságban magukat, hiszen a mi világunk nekik is idegen.

kisQtya 2015.09.13. 23:37:47

@NagyságosSodalisO [eng]: Én 54 éves diplomás nő vagyok. Ha engem innen elüldöznének, én sem tudnék már egy másik országban beilleszkedni, a nyelvet megtanulni és dolgozni. Talán feketemosogató lehetnék pl. Franciaországban.
Idősgondozás, gyerekfelügyelet, kutyasétáltatás, kertészkedés se jöhetne szóba nyelvismeret/helyismeret nélkül.
Egy harmincas muszlim nő, aki a saját hazájában sem szokott egyedül flangálni az utcán, nem fog megnyílni és németül tanulni, csak mert Merkel Mutti ezt ilyen szépen elképzelte.

kisQtya 2015.09.13. 23:41:15

15-én 0:00 órakor indul a bakterház, vagy 23:59-kor? :)))) Ha tízezrével jönnek, nem mindegy, hogy egy nap van még hátra, vagy kettő....

kisQtya 2015.09.13. 23:46:30

Ja! Éssss a müncheni pályaudvaron egy elhagyott csomagnál bombát jelzett a blöki (tehát nem valami gimnazista telefonált be), ezért bombariadó volt, de már minden ok.
Vajon tévedett a blöki, vagy talált egy olyan cuccot, amiben már nincs bomba, de volt benne??????

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.13. 23:50:53

@kisQtya: Igen...az elmúlt időszak történései után az ember hajlamos elméletben végigélni mi lenne ha.....
Sokan vagyunk sokfélék.....egy közös mindannyiunkban azt hiszem..a élethez való ragaszkodásunk...a túlélési ösztönünkről szerintem nincs igazi reális képünk, mert szerencsére nem kellett eddig életveszélyes helyzetben felpróbálnunk...csak sejtéseink vannak róla....
de biztosan mindent megtennénk magunkért és a családunkért mi is....
de..
átgondolva, felelősségteljesen, a a létező és elérhető lehetőségek közül kiválasztva a legjobbat..
ha ezt máshol, más országban, más kultúrában kellene megtennem, azért én igyekeznék,próbálkoznék...mert valamit valamiért...én legalábbis ebben nagyon hiszek.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.13. 23:52:18

@kisQtya: jaj ne..én ettől rettegek, hogy eljön a nap amikor ilyet kell olvasnunk.....:-(

Tudományos libsizmus 2015.09.13. 23:58:10

@kisQtya:
Seehofer teljesen zokni. Nem mondom, hogy a müncheni bombariadó miatt, de mintha valami földhöz vágta volna:
www.youtube.com/watch?v=_hS7qllmbeA
Talán nem véletlen, hogy Orbánban mintha jobban bízna, mint Merkelben.

kisQtya 2015.09.14. 00:04:33

@Tudományos libsizmus: Szinte biztos vagyok benne, hogy történt valami a háttérben, amiről kussol a hivatalos politika.
Vasárnap és azonnal intézkedtek, néhány órával előtte még tapsolás, szimpátiatüntetés és orbánnácizás volt.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.09.14. 00:04:37

Sok előnye van ennek a válságnak. Európa népei remélhetőleg megtalálják a hangukat, és kimondják h nem akarnak USA lenni.

Először biztosítani kell a külső határokat. Ez az alap.

Ezután hozzá kell látni az EU belső reformjához. A parlament, felőlem maradhat. Kell EUs hadsereg és titkosszolgálat. A Bizottságra és az Európa tanácsra semmi szükség. Helyettük kancellári rendszerü kabinetkormány kell. A kancellári, pénz, had, külügyminiszteri posztokat csak német, francia és angol-ország delegálhatja, a többi ország a maradékra pályázhat.

Be kell határolni az EU hatásköröket, de ezeken a területeken több hatalmat kell adni az Uniónak, mert ha marad a demokratikus bürokrata rendszer, akkor nem tudunk versenyezni az USAval, oroszokkal, Kínával. A többi területen viszont minden maradhat a tagállamoknál, sőt legyen saját hadseregük és adóbevételük nagy részével rendelkezhessenek.

Váltás kell a közös külpolitikával, rendezni kell a viszonyt az oroszokkal.

kisQtya 2015.09.14. 00:09:08

Délután még Ausztria nem akarta lezárni a magyar határt, most már ők is akarják....
Lehet, hogy a titkosszolgálatok jeleztek valamit? Mi ez a páli fordulat?

Tudományos libsizmus 2015.09.14. 00:12:13

@Tiszteltetem Brüsszelet:
Angol inkább ne. Őket eleve ki kéne tenni az EU-ból, szerintem.

meteora 2015.09.14. 00:15:02

bazdmeg mi védjük europát földön levegőben. Huszonöt éve úgy néztem europára mint Istenre, most meg kiderül, hogy az usa seggdugasza.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.09.14. 00:15:10

@kisQtya: Ausztria gyakorlatilag egy német tartomány, mindig is az volt. Nincs Merkeltől független külpolitikájuk, meg minek is lenne?

Ausztria nem különbözik kultúrálisan annyira Bajorországtól, mint pl. Bajorország Poroszországtól. Miről beszélünk?

kisQtya 2015.09.14. 00:15:36

@Tudományos libsizmus: Szinte ki se kell tenni, mert alig vannak benne, meg talán ki is akarnak esni. :)))

Aggódom, mennyire lesz hatékony a határzárunk......

kisQtya 2015.09.14. 00:17:40

@meteora: Ezen majd túl leszünk, aztán tényleg össze kell kapni az öreglányt.... Mármint Európát...

Tudományos libsizmus 2015.09.14. 00:27:51

@kisQtya:
Jómagam azt tartom az egészben az egyik legnagyobb viccnek, hogy nemzeti jövedelem arányosan Görögország költ egész Európában a legtöbbet a hadseregére, erre a saját határukat nem képesek megvédeni. Úgy mennek át rajtuk, mint kés a vajon.

Plusz 2010 óta minden évben utánuk vágnak 50 milliárd eurót, hogy méltóztassanak nem tönkremenni és legyen pénzük a magyar nyugdíj ötszörösére. Az angolok mellet Görögország a másik fele, akiket már ki kellett volna dobni az EU-ból, véleményem szerint.

Ez az őrültekháza most többek között miattuk van, de láthatóan nem nagyon izgatják magukat.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.14. 00:30:49

@Tudományos libsizmus: továbbmegyek....szerintem minimum elvárható lenne, hogy valaki onnan is megszólal és nem lapítanak mint szar a fűben....lehet meg kellene szólítani őket ?!

kisQtya 2015.09.14. 00:35:56

A "Szégyelld magad Orbán!" tüntetést faszán időzítették. :))))))
Ilyen töketlen baloldal nincs még egy a világon. :(

kisQtya 2015.09.14. 00:42:28

@határonkivül: Én akkor döbbentem meg, amikor azt olvastam, hogy a magát hadiflottával védő Ausztrália akkor döntött szírek befogadásáról, amikor a kisfiú holttestét megtalálták a görög tengerparton.
Nagyon sajnálom a kisfiút.
De basszus! Egy kontinensnyi ország politikai vezetése egyéni tragédiákkal kapcsolatos érzelemingadozásai alapján hoz stratégiai döntéseket?
Az egymással ellentétes két döntés közül valamelyik rossz volt, azért ki vállalta a felelősséget?

Tudományos libsizmus 2015.09.14. 00:48:11

"Franciaország a schengeni szabályok szigorú tiszteletben tartására szólítja fel az Európai Unió minden egyes országát - közölte vasárnap este a francia belügyminiszter"

Ez hülye. Épp most függesztette fel Schengent Németország.

Na jó, mindegy. Lelki szemeimmel már látom az új táblákat a müncheni főpályaudvaron: "Germany NO, France YES!".

meteora 2015.09.14. 00:53:58

@kisQtya: Hát nem tudom. A Faló már bent van.

Ad Dio 2015.09.14. 07:05:56

@Exploiter:

Tegnap picit eldurrant az agyam, látva a pánikoló eu-s vezetőket, meg a németek mérhetetlenül bornírt lépését. Mára lehiggadtam.

A hadsereg kérdésében egyetértünk, de a közelkeleti katonai akciókat csak nagyon minimálisan szabad. A hadsereg határvédelemre első sorban. Nem vagyok túl lelkes az ötlettől, de szorosabbra kell fűzni a viszonyt Oroszországgal a biztonságpolitika terén. Ennek folyományaként feloldani az amúgy is hülye embargókat.

A közel keleten pedig tényleg biztosítani kell az alap emberi szükségleteket, de nem direktben, hanem lehetőség szintjén és ennek a kulcsa a víz.

Ad Dio 2015.09.14. 08:30:48

@Tudományos libsizmus:

Ideális esetben Görögország lenne a kulcsa a határvédelemnek, de nem hiszem hogy komolyan lehetne rá számítani. Így ez a feladat a Horvátokra, a Románokra és persze ránk fog hárulni. Emennyiben ez így lesz, azt gondolom a problémán osztozni fogunk Szerbiával és valamelyest Macedóniával is, mert kénytelenek lesznek ők is kerítéseket emelni és védekezni. Görög-Szerb-Macedon-Schengen határzár már valószínűleg elég lesz arra, hogy lassítsa az áradatot.

A görögöknél viszont ki kell építeni egy pár megatábort és ott lejátszani annyi regisztrációt, amennyit csak lehet. Ennek fejében tárgyalni kell velük az adósságuk részleges elengedéséről.

Ad Dio 2015.09.14. 08:31:26

Kíváncsi lennék a Merkel hova tűnt. 2 napja egy kuma szót nem szól...

Ad Dio 2015.09.14. 08:33:02

@Ad Dio:

"ott lejátszani annyi regisztrációt,"

+ persze menekült kérelem elbírálást. Innen ugyanis még van elvi lehetőség kitoloncolni.

monddazigazatmar 2015.09.14. 09:50:43

@Megnevelő Ember: "Ki mondja meg, hogy melyik ember szolgált rá a jómódú életre, és kinek jut a rabszolgasors?"
Te ennyire nagyon sötét vagy? Tudod ez úgy működik, hogy mondjuk nagyapáink kiharcolják a szabadságot, apáink felépítik az országot, mi meg élhetünk szépen a kényelemben. Ott van mondjuk Németország, rommá szarrá volt bombázva 45ben, felépítették. Megteremtették maguknak a jót. Ott van Szingapúr, száz év alatt felépítették. Japánban még atomtámadás is volt. Dubai meg Katar kicsit más, ott van olajkincs, bár vannak országok, amik az olajvagyon ellenére is nyomorognak.
Nekem az sem rémlik, hogy rohantak volna ide a kongói munkások felépíteni Budapest hídjait 45ben.
Szóval mi is tartja vissza a tepsiszájú bumbákat, hogy ne egymást gyilkolásszák gyerekkatonákkal, vagy a gyapjasokat, hogy ne robbantgassanak egy könyv értelmezése miatt?

kisQtya 2015.09.14. 11:20:27

@Tudományos libsizmus: nemzeti jövedelem arányosan Görögország költ egész Európában a legtöbbet a hadseregére...

Nem értek hozzá, de a hadseregre költés nem biztos hogy hatékony, ha csak abban merül ki, hogy a német ipar által gyártott fegyvereket megvásárolják, de az állomány egyébként alkalmatlan a feladat ellátására.

Csak felmerült bennem, ismétlem, hogy nem értek hozzá.

kisQtya 2015.09.14. 11:24:48

@Ad Dio: A görögöknél viszont ki kell építeni egy pár megatábort és ott lejátszani annyi regisztrációt, amennyit csak lehet. Ennek fejében tárgyalni kell velük az adósságuk részleges elengedéséről.

Szerintem a görögök direkt erre játszanak .... ezért szarnak a határvédelmi kötelezettségekre.
Odüsszeusz népe... :)))))
Biztosan azért, mert a magyarok is ügyeskedéssel maradhattak meg, de én alapvetően bírom a görögöket, még akkor is, ha bicskanyitogató, amit művelnek.

kisQtya 2015.09.14. 11:30:26

@Ad Dio: Gondolom, őt most eldugják egy kicsit, mert minden fellépése bátorítja a benyomuló tömeget.
Azért annyit mondhatna, hogy most ne gyertek egy kicsit, várakozzatok az EU határán kívül, s ígérjük, hogy megpróbálunk tenni valamit azért, hogy HAZA mehessetek.

kisQtya 2015.09.14. 11:59:20

Hoppá! Most hozott képet az index az osztrák-német határellenőrzésről. Nem papírokat néznek, hanem egy MUSZLIM ruházatot viselő NŐ RUHÁZATÁT VIZSGÁLJÁK.
Eddig ilyen nem volt és csak az útlevélről, meg a vízumról beszéltek.

kep.index.hu/1/0/988/9883/98839/9883909_e70b730aa9738825f401470198e20f36_wm.jpg

Ad Dio 2015.09.14. 12:24:44

@kisQtya:

Mindenki "játszik valamire". Ezzel nincs is semmi baj. Mindaddig amíg nem veti el végletesen a súlykot.

Ad Dio 2015.09.14. 12:26:14

@kisQtya:

Akkor tényleg találtak valamit azon a pályaudvarom.

Ad Dio 2015.09.14. 12:28:28

@kisQtya:

Az a baj, hogy ő a Kancellár, jelenleg Európa vezetője. A kulcs. Ha nem akarják meneszteni, akkor meg kell szólalnia és ki kell mondnia a megváltozott körülményekhez passzoló szavakat.

Nem dugdoshatják el.

Merkel asszony! Mi a helyzet? Tessék szíves lenni szólni!

Tudományos libsizmus 2015.09.14. 14:14:05

@kisQtya:
Igen, magam is erre gyanakszom. Az sem véletlen, hogy nyugdíjat, közalkalmazotti fizetést, minden meghúznak, de a katonai kiadásokról hallgatnak, mint a sír.

Krumpli Bogart 2015.09.14. 16:12:14

www.facebook.com/ThisIsChristianSyria

Itt érdekes dolgok vannak az elgáncsolt szír futballedzőről.

Krumpli Bogart 2015.09.14. 16:16:41

@Krumpli Bogart:
Ezt írják, szereti használni a szvasztkát. Németek oda lesznek érte. :))))
We don't accuse or oppress anyone here, but let's be honest and logical, what would you think if you saw someone used the Swastika, as facebook cover ?
there are two options :
1- to be a Nazi
2- or Nazi sympathizer
so it's the same thing for the refugee Ousama Al Mohsen, he used the flag of Al Nusra front as his facebook cover, so we have two options :
1- to be a memeber of Al Nusra
2- or Al Nusra sympathizer
and we are not yet talking about the flag of free syrian army militia, or calling the terrorists as ( Al Mujaheedin ), as his personal page shows !
rita

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.14. 16:37:45

Es mi lesz ma? Atloknek mindenkit? Dolgozom, semmi infom...de nem vagyok nyugodt.....

Krumpli Bogart 2015.09.14. 17:03:28

@NagyságosSodalisO [eng]: Ma nyilván átlöknek mindenkit, nagyüzem van. / perce írta az index, hogy már nem engedik be őket, gondolom, éjfélig át akarják tolni mindet az osztrákokhoz.
Holnap 0:00 órától nem tudom, mi lesz, de szerintem akinek esze van, nem kockáztatja a helyből kitoloncolást, hanem legálisan jön, vagy új utakat keres.
Osztrák bíróság szerint mi nem vagyunk biztonságos ország, ezért ide nem toloncolnak vissza senkit. Hála Istennek!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.14. 20:42:46

végre itthon, gondolom ti már teljesen képben vagytok a mai nap fontosabb történéseivel...
én most kezdek hozzá
@Krumpli Bogart: igen, ez erősen sanszos....most jön az igazán rázós rész...:-(

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.14. 22:18:36

A poszt újra frissült, érdemes belenézni.

rezsöatya 2015.09.14. 22:47:12

Egy hir:

TÜZET GYÚJTANAK A MIGRÁNSOK A SÁTRAKON BELÜL MERT FÁZNAK!

Nem tartjak be az EU torvenyeit, no utlevel, no vizum, ujjlenyomatot sem akarnak adni, keresztulmennek hatarokon, orszagokon, vonulnak az autopalyakon...

De a fizika torvenyeit sem tartjak be???

Maaargit! Noooormaaalis???

rezsöatya 2015.09.14. 22:50:50

@NagyságosSodalisO [eng]: ja, latom, ezt mar betetted!

Nem baj, ismetles a tudas jo edes anyukaja! :-)

Krumpli Bogart 2015.09.15. 16:08:49

index.hu/kulfold/2015/09/15/a_menekultek_tobbszor_meghuztak_a_veszfeket_egy_berlinbe_tarto_vonaton_es_leszalltak/

Az nem úgy van, hogy csak viszik őket a vágyott Germoneyban...... a mozgó vonatról is elpárolog az egyharmada.....
Nehogy már megmondja valaki, hogy ők hova mehetnek....

TávoliTűz 2015.09.15. 19:51:12

Feltétlen olvassátok el. Ha nem lenne ennyire komoly a helyzet halálra nevettem volna magam. Fantasztikusan szellemes.
www.flagmagazin.hu/jobbegyenes/bayer_zsolt_malmo_malmo?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201509

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.15. 20:24:57

@Krumpli Bogart: Hát ja, kb. ez a helyzet.
Én csak azt nem értem, nincs sehol egy arabul jól beszélő ember aki EGYÉRTELMŰEN elmagyarázza adott helyen az adott csoportoknak, hogy ez nem kívánságműsor vagy csoportos bakancslista....., hogy egyik európai országot sem érdekli, ŐK mit akarnak. ITT MI diktálunk!!! Vannak szabályaink, amiket rajtuk kívül minden európai polgár betart....tehát ? No more questions....

rezsöatya 2015.09.15. 21:31:20

@TávoliTűz: nekem nem jott be... eroltetett, tele van targy tevedesekkel, el van kesve az informaciokkal.
Bocs.
Azert neked tetszhet, nincs ezzel baj.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.15. 22:03:26

"Nógrádi György: Amikor előképszesztő mennyiségű migráns érkezik papírok nélkül abban a pillanatban az ország védelme a fő feladat."
Erről van szó. Ezt nem lehet érzelmi alapon kezelni. Mert itt több ország belbiztonságáról van már szó. Azt pedig meg kell védeni bármi áron. Különben anarchia lesz.Az pedig irányíthatatlan.
Viszont aggasztó az a tömeg aki nem tágít a határzár másik oldaláról és követelik az átengedést. Ki fognak törni?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.15. 22:08:13

Egyre dühösebb a tömeg, lázonganak és éhségsztrájkba kezdtek. Kihasználják, hogy a média átlát a határzáron és látványosan megy a cirkusz. Holnap ezzel lesz tele a nemzetközi sajtó......

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.15. 23:06:19

"ITT MI diktálunk!!!"

És milyen jogon? Mitől érzi magát többnek egy európai ember másoknál? Ez származási, faji vagy vallási alapon dől el? Mi az ide vonatkozó sablon válasz? Mivel takarózik a kirekesztő ember? Azzal, hogy ő márpedig európai lakos, és ezáltal neki előjogai vannak? És ugyan mire? Az életre? A halálra? Vagy mégis mire? Az európai ember élhet nyugodtan, élvezheti a mások által megtermelt javakat, miközben mások pusztuljanak éhen? A nyersanyag jöhet, de a nyersanyagot előállító rabszolgák maradjanak csak ott, ahol vannak?

És ti ezek után hogy tudtok tükörbe nézni?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.15. 23:15:39

Álltam ma az egyik belvárosi buszmegállóban, mellettem egy 17 év körüli srác támasztotta a falat. Nem menekült volt, hanem egy magyar fiú, akinek vélhetően magyar szülei vannak. Egyik kezében egy Samsung teló volt, a másikban egy péksütemény. A süti elfogyott, a kölyök pedig egyszerűen a földre dobta a zacskót.

A sok magyar, aki itt a menekülteket szapulja, erre olyan nagyon büszke? Ezt kéne olyan nagyon megóvnunk? Ez a jövő generációja? És hol van ennek a gyereknek az anyja? És hol van az apja? Lehet, hogy mindketten éppen otthon ülnek, és menekülteket ócsároló hozzászólásokat írogatnak egy fórumon?

Pedig inkább a saját vérükkel kéne foglalkozniuk, mert ez az oly nagy becsben tartott magyar állampolgár egyelőre nem más, mint egy neveletlen fráter, aki meg sem érdemli, hogy rendezett körülmények között éljen.

Ja, bocsánat, ez most nem számít. Itt még mindig a menekülteket kell szidni. Legközelebb jobban figyelek, hogy miket írogatok.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.15. 23:43:41

Azt írja az egyik nagyokos, hogy "Új telepesek érkeznek: 70 százalékban fiatal férfiak, akik a legkisebb ellenállásra agresszívvé válnak."

Nos, én nemrég jártam egy budapesti hipermarketben. Többnyire magyar családok vettek körül, akik még egymással sem értettek szót. A férj kiabált az asszonnyal, az asszony a gyerekkel, a gyerek pedig csak sírt, mire kapott egy pofont.

Ahogy elnézem, a magyar családok 70 százalékában ez a helyzet. Akkor mennyivel is vagyunk mi különbek, mint ezek az "új telepesek"?

Ez egy olyan kérdés, amire az igaz magyar ember nem akar válaszolni.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.15. 23:44:49

@Megnevelő Ember: Hát...meg fogsz lepődni. Én teljesen nyugodtan nézek tükörbe minden nap.

Mert hogy:Nincs lelkiismeretfurdalásom. Egy csepp sem. Nem követtem el semmi rosszat. Nem uszítottam, lázítottam sehol, semmilyen formában.
Csak és kizárólag annak a véleményemnek adtam hangot, hogy a hazámban, Magyarországon nem szeretnék megélhetési bevándorlót/ szándékosan írok nem "menekültet"/ sem szomszédomnak, sem munkatársamnak.Sem most sem 20 év múlva.
Viszont szeretném, ha majd az unokahúgom elvégzi az egyetemet angol-orosz külgazdaság szakon találna munkahelyet magának itthon, vagy majd az unokaöcsém 1 év múlva végzett orvosként ne menjen Angliába dolgozni/bár eszében sem volt eddig sem/, hanem tudna itthon dolgozni.
Abban az országban, amit nem kaptunk másoktól...ami a mienk, magyaroké, ahol élünk, és mi , a nagy többség betartjuk a ránk vonatkozó törvényeket, akkor is ha néha piszok nehéz.

Szóval MI itt olyan jogon diktálunk, miszerint magyarok vagyunk és ez a mi országunk, a mienk, magyaroké. És szeretnénk ha az is maradna. Bárhogy is követelőzik akárki is az ajtóban. Magyarország, mint olyan, nem jár senkinek, úgy mint egy segély kiutalva, sem szociális, rászorultsági alapon, csak azért mert valaki szegény és útra kelt.
Viszont Magyarország segíteni fog minden olyan emberen akinek étel-ital, ruha kell és menedék .Ebben is hiszek.
Abban nem hiszek ha valaki a sorban 7. biztonságos országban is még a felakadt lemez szerinti dalszöveget fújja,hogy "a halál és a háború elöl menekül."

Ez már rég nem érzelmi vagy morális kérdés....
Ha meg úgy van ahogy mondod, akkor lassan egész Európa lakosságát le kellene lőni, mert dugig van szar emberekkel..
Talán a végére te maradnál csak egyedül?!

Szóval csak azt akartam mondani, nyugodtan nézek a tükörbe.Miattam nem kell izgulnod.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.15. 23:48:21

@Megnevelő Ember: Már ne haragudj, de hadd kérdezzem már meg. Hol élsz te, hogy ennyi szar, hulladék retkes magyar emberrel találkozol?

Létezik több Magyarország is esetleg csak én lemaradtam volna valamiről?

Vagy csak a menekülthullám óta kezdted el látni igazán mennyi a selejt itthon? Most pedig majd lesz egy javaslatod arra vonatkozóan, hogy cseréljük le a lakosságot? hajtsuk ki az országból a sok fost, úgysem tudnak rendesen viselkedni és itt van helyettük az utánpótlás ? Ők majd sokkal hálásabbak lesznek mindenért, minden jóért amit kapnak?

:-DDD

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.16. 06:55:17

@NagyságosSodalisO [eng]: "Nem uszítottam, lázítottam sehol, semmilyen formában."

Egyfolytában azt csinálod. Nem elfogadsz embereket, hanem ítélkezel felettük, ítélkezésre buzdítva másokat is.

"Szóval MI itt olyan jogon diktálunk, miszerint magyarok vagyunk és ez a mi országunk, a mienk, magyaroké. És szeretnénk ha az is maradna. Bárhogy is követelőzik akárki is az ajtóban. Magyarország, mint olyan, nem jár senkinek, úgy mint egy segély kiutalva, sem szociális, rászorultsági alapon, csak azért mert valaki szegény és útra kelt."

Mit szólnál hozzá, ha egy brit azt mondaná: angolok vagyunk és ez a mi országunk, a mienk, angoloké. És szeretnénk, ha az is maradna. Bárhogy is követelőzik akárki is az ajtóban. Anglia mint olyan nem jár senkinek, úgy mint egy segély kiutalva, se szociális, se rászorultsági alapon, csak azért mert valaki szegény és útra kelt."

Mert azt azért ne felejtsük el, hogy akad néhány százezer magyar, aki ebben a pillanatban is Anglia emlőin csüng. Szóval ha nekik lehet, akkor másnak miért nem? Mi alapján akarod te eldönteni, hogy ki jöhet, és maradjon a fenekén? Milyen jogod van neked ehhez? Ha téged és más magyarokat senki nem akadályoz a szabad mozgásban (így abban se, hogy élj), akkor te miért akarsz másokat akadályozni ugyanezen jog gyakorlásában? Csak azért, mert egy számodra idegen kultúrát képviselnek? Hidd el, hogy mások szemében pedig a magyarok képviselnek idegen kultúrát.

Sajnálom, hogy nem érted, mit akarok mondani.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.16. 07:01:23

@NagyságosSodalisO [eng]: Én nyitott szemmel járok, és észreveszem azokat a magyarokat is, akik képtelenek a saját országukban kulturáltan és jól nevelten viselkedni. Sokan vannak, így inkább én csodálkozom azon, hogy te miért nem látod őket. Ott vannak mindenhol: az utakon, a bevásárlóközpontokban, a lakóközösségekben, az iskolákban, a munkahelyeken. Egymástól elforduló, egymás torkát harapdáló emberek; agresszív apukák; elnyomott anyukák; megalázott gyermekek. Nevelésre alkalmatlan szülők, tanításra alkalmatlan pedagógusok, társadalmi együttélésre alkalmatlan egyének. És mind-mind magyarok Magyarországon, akik szerint mindig valaki más a hibás.

rezsöatya 2015.09.16. 07:03:05

@Megnevelő Ember: Nezd! Ha bejon egy ember a házamba, akit nem hivtam - de mert ehes es fazik, - akkor hadd mondjam neki legalabb, hogy ne szarjon a nappali kozepere, es ne kovetelje, hogy meg a haloszobamba is be akar menni!
Tudod ezert a hazert megdolgoztam, felepitettem, tisztan tartom, mert benne elek. Ugyanez vonatkozhat orszagra is!
Es ez fuggetlen borszintol, meg vallasi hovatartozastol.

Megtortent eset: anno a (tenyleg sajat magam epitett) hazamba meghivtam egy muvesz kollegamat, akivel egy muvesztelepen ismerkedtem meg. Felesegevel jott, nalunk mar 2 kisgyerek volt. Amig ebed utan kimentem a konyhaba kavet fozni, a feleseg ragyujtott kerdezes nelkul, bent a lakasban (ahol kisgyerekek voltak!), belehamuzva a tanyerba... es feher ember volt...!

Es igen. Egy-egy embernel, kisebb csoportnal meg tudsz rajuk hatni, de nagyvarosnyi tomegnel, foleg, ha agresszivek is (es az ehsegsztrajkkal valo kovetelozes is agressziv viselkedes!) Mar nem! Ugy kovetelik, hogy ok gerMONEY-ba, Hollandiaba, Daniaba, Svedorszagba AKARNAK menni, hogy kozben egy szal papirjuk nincsen!

rezsöatya 2015.09.16. 07:47:37

youtu.be/Qw-_ENb4R98
(No food, de azert tiltakozasul a vizet is kiontjuk...!)

youtu.be/ySJL3MhTsCQ
(Igy kell bejonni Europaba...!)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.16. 07:50:41

@rezsöatya: Viszont ha ugyanezt az éhségsztrájkot egy pedagógus kezdeményezi, felhívva a figyelmet a hazai oktatási rendszer hibáira, akkor az nem "agresszív viselkedés", hanem könnyeket csalogató történet. Nem értem, hogy miért.

Ha visszaolvasol, az összes hozzászólásom arról szólt, hogy nem értek egyet a kettős mércével. Ha valamit lehet nekem, akkor neked miért nem? Ha nekem jogom van, akkor neked miért nincs? És ha megfordítjuk: ha másnak kötelezettsége van, akkor nekünk miért nincs?

De hogy érthetőbben fogalmazzak: mi a különbség egy 7 éves magyar és egy 7 éves szír kislány között? Ki dönti (ki döntheti!) azt el, hogy az egyiknek jár valami, amit a másik soha az életben nem kaphat meg? Te? Vagy a blog gazdája? Esetleg a politikusok? A szomszéd? Az egyház? Kinek van joga bizonyos embereket előnyhöz juttatni, míg másokat nyomorba taszítani? Vagy az erősebb kutya baszik? És ha igen, akkor vajon mi mennyire emelkedünk az állatvilág fölé? Lemásztunk már a fáról, vagy még mindig szerszámot készítünk, amivel gyilkolhatjuk egymást?

Tudom, hogy súlyos kérdések ezek. Szerintem sokan nem is értik.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.16. 07:55:48

@rezsöatya: De ha a tejtermelő önti a tejet a csatornába tiltakozásul, akkor az rendben van, ugye? Mert az természetes, hogy ő kiállhat a saját érdekeiért. Kettős mérce.

kisQtya 2015.09.16. 09:18:02

@Megnevelő Ember: A saját maga által termelt tejet miért ne önthetné ki? Neked komoly problémád vannak a logikával és nem tudsz érvelni.
Megteheti a migráns, hogy a neki INGYEN, ADOMÁNYKÉNT juttatott kaját, vizet tiltakozásul visszautasítja, így azt megkaphatja más rászoruló ember. De retkes büdös tahó nem teheti meg, hogy kiönti, mert azzal a jószándékú adományozót megkárosítja.

Nagyon fárasztó a te intelligenciaszinteden magyarázni. :(

rezsöatya 2015.09.16. 09:21:09

@Megnevelő Ember: mar bocsass meg, hol itt a kettos merce? Ezek a menekultek nem otthon tartanak ehsegsztrajkot, hogy kormanyuk fejezze be a haborut, hanem a szerb-magyar hatarnal, kovetelve (a kaput dongetve), hogy utlevel, vizum nelkul, nevtelensegbe burkolozva engedjuk be oket Europaba!
Bizony van, amihez nekem sincs jogom kulfoldon, holott Magyarorszagon termeszetesen van. Ezt nevezik jogallamisagnak. A torvenyek nem azert vannak, hogy kikeruljuk, megszegjuk oket.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.16. 09:28:16

Ti mit tennétek, ha minden következmény nélkül belelőhetnétek a menekültek alkotta tömegbe? Meghúznátok a ravaszt? Ahogy a gyűlöletre, kirekesztésre és felsőbbrendűségi érzéseitekre alapuló magyarázataitokat olvasom, szerintem igen.

kisQtya 2015.09.16. 09:29:14

@Megnevelő Ember:
Te biztosan nem érted. Pl. a törvények döntik el, hogy mihez van joga.
A példádnál maradva: ha a 7 éves magyar kislány az én gyerekem, joga van arra, hogy jövedelmemből gondozzam, nekem pedig ugyanez a szülői kötelességem. Ha ez a 7 éves magyar kislány árva, akkor az állam kötelessége gondoskodni róla, mert ezért fizetek adót.
Ha ez a kislány szír, akkor a szülei kötelesek gondoskodni róla, ha a szüleinek menekülniük kell, akkor eljöhetnek vele idáig, itt szépen bekérezkednek, regisztrálnak, beadják a kérelmet és megvárják annak elbírálását.
Te annyira primitív vagy, hogy szinte fáj.... :(

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.16. 09:31:41

@kisQtya: Itt a tiltakozás egy módjáról volt szó, nem visszautasításról. Hívhatjuk nyomásgyakorlásnak is, ahogy tetszik. A kérdés továbbra is az, hogy ki dönti el, kinek van ehhez joga, és kinek nincs? Ki az a felsőbbrendű ember közülünk/közületek, aki megszabhatja egy másik embernek, hogy mit tehet és mit nem? Ha ez egy szabad világ, akkor ez csak bizonyos emberekre igaz? És ha igen, akkor miért? Ki rendelhet alá másokat? És milyen alapon?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.16. 09:33:50

@kisQtya: Tehát a te olvasatodban a szír kislány kevesebb joggal rendelkezik, mint a magyar. Ne az országhatárokon lovagolj. Emberileg érdekelne a hozzáállásod/hozzáállásotok.

És én sem minősítettelek téged, kérlek, hogy te se tedd! Köszönöm!

kisQtya 2015.09.16. 09:34:44

@Megnevelő Ember: Mit szedsz? Azonnal állj le róla!
Ha bevonul Putyin a hadseregével, akkor nem fogsz lőni, mert emberek jönnek? Pusztán azért, mert ezek civilek és a gyerekeket igyekeznek jó arab szokás szerint élőpajzsnak használni, attól már nem védhetjük magunkat, mert emberek? Köteles vagyok eltűrni, hogy ellenőrizetlenül berontsanak ide? Ha majd rád törnek a házadban és kivágnak, mint macskát szarni és beköltöznek a szegények asszonyokkal és gyerekekkel, akkor tűrni fogod?

K a fasz akarna belelövetni a tömegbe? Te szadista állat! Teeeeeeeeeeeeee!

rezsöatya 2015.09.16. 09:38:55

@Megnevelő Ember: En sem vagyok szabad, barmennyire is szabad vagyok! :-)
Szerinted en besetalhatnek egy mecsetbe cipostul, csak ugy? Es ez latszolag artatlan dolog. Nekunk. Ott lehet, lelonenek erte...
Vannak torvenyek, vannak tarsadalmi, erkolcsi normak.

kisQtya 2015.09.16. 09:39:04

@Megnevelő Ember: A kiöntés NEM!!!!!!!! nyomásgyakorlás. A vízivás megtagadása a nyomásgyakorlás.(Bár felőlem ott szárad ki, ahol akar.)
A tej esetében azért van nyomásgyakorlás, mert a megtermelt gazdasági érték megsemmisítésének hatása van a piac ár alakulására. Ez egy "gazdasági jellegű tiltakozás". De folyik a víz a homlokomról, kész.... feladom.... ennyire sötét elmével nem bírok, vegye át valaki más az ápolásodat.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.16. 09:40:25

@kisQtya: Mit nevezel védelemnek? Azt, hogy egymást próbáljátok uszítani egy feltételezésre alapozva? Ezeknek az embereknek céljuk van, amit eddig Magyarországon keresztül próbáltak elérni. Miért nem lehet ezt tiszteletben tartani? Mit szólnál hozzá, ha az Angliába tartó magyar mosogatókat nem engednék át mondjuk Németországon, vagy esetleg lezárnák előttük a brit határt? Ja, hogy velük ezt nem lehet megtenni, mert ők EU-s állampolgárok. Tehát a szabadság valójában egy születési előjog? Az nem jár mindenkinek? Pedig mindenki azt mondja, hogy ez egy szabad világ. Magyarázd már el ezt nekem, kérlek, de ha lehet, akkor vulgáris kifejezések nélkül. Menni fog?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.16. 09:41:48

@kisQtya: "Bár felőlem ott szárad ki, ahol akar."

Ezzel mindent elmondtál magadról.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.16. 09:44:41

@rezsöatya: Te törvényekről beszélsz, én pedig arról, hogy mindannyian embernek születtünk. Hogy hová, azt nem mi döntöttük el, csak viseljük a következményeit. Amit te most látsz, az maga a következmény. De ettől még ők is emberek. Olyanok, amilyenek, de emberek, nem pedig állatok, akikről úgy kell beszélni, hogy nyugodtan elpusztulhatnak.

kisQtya 2015.09.16. 09:47:14

@Megnevelő Ember: Utoljára! Emberileg mindig, következetesen halálbüntetés ellenes voltam. Ettől függetlenül nem törhetek be egy börtönbe kiszabadítani egy halálra ítélt embert.
Igen, jó lenne minden menekültnek biztonságot teremteni. De megoszlanak a vélemények arról, hogy ennek mi a helyes módja. Egyik irányzat szerint mindenkit ide kell fogadni, másik irányzat szerint pedig ott kell megoldani, ahol gond van, mert a befogadás veszélyeztet a mi társadalmunkat.
Én az utóbbival értek egyet. Szerintem a menekülteknek is az a jobb, mert ha mindenki ide menekül, akkor itt is nyomorban fognak élni és ellehetetlenítik azokat is, akik segíthetnének nekik.

kisQtya 2015.09.16. 09:50:03

@Megnevelő Ember: Pontosan, elmondtam. Meg ugye a norvég kormány is elmondta, amikor állampolgárát elfogta az IÁ és a fenyegetőző követelésekre közölte, nem ad váltságdíjat. Passz.
Jól is néznénk ki, ha zsaroló, követelőző csürhe irányítaná a döntéseinket.

kisQtya 2015.09.16. 09:55:40

@Megnevelő Ember: A magyar mosogató legálisan itt tartózkodó, EU állampolgár jogokkal rendelkező személy teeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!
Te valami vallásos szektában utazol? Mitől működik ilyen hiányosan az agyad?
Jehova tanúja? Muszlim?
Valami biztosan az agyad köré van tekeredve.
A gyilkos, a betörő, mind ember..... aki nem ereszt magára a gyilkost, az gyűlölködő....

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.16. 10:00:01

@kisQtya: Ebben biztosan egyetértünk. Szerintem is jobb lenne, ha a konfliktus lokálisan lenne kezelve, de mindannyian tudjuk, hogy ez egészen addig nem fog bekövetkezni, amíg valakinek érdeke fűződik a káoszhoz. És akkor ezek után mit tegyünk? Én nem azt mondom, hogy szabadítsuk ki a kizsákmányolt embereket, akiknek porrá bombázták az otthonaikat, csak annyit, hogy fogadjuk el: ők is élni akarnak. És igen, tudom, vannak köztük zsiványok, mint ahogy minden nemzetnek megvannak a maga kis ügyeskedői.

Azt hiszem, hogy itt az lehet az alapvető félreértés, hogy ti azt hiszitek, én szimpatizálok ezeknek az embereknek a módszereivel, pedig erről szó nincs. Egyszerűen csak megértem és elfogadom őket.

Ahogyan már valahol fentebb írtam, nekem sok muszlim barátom van. Volt kollégák, akik gyakran kiálltak mellettem, segítettük egymást. Én képtelen vagyok egy kalap alá venni őket, mert tudom, hogy nagyon sokan vannak köztük, akik tanult, intelligens, családszerető emberek, akik semmire másra nem vágynak, csak békére. Ahonnan ők jönnek, ott olyan körülmények uralkodnak, amiről csak kevesünknek vannak reális elképzelései, így a viselkedésüket sem itteni mércével kéne szemlélni.

rezsöatya 2015.09.16. 11:08:17

@Megnevelő Ember: "Olyanok, amilyenek, de emberek, nem pedig állatok, akikről úgy kell beszélni, hogy nyugodtan elpusztulhatnak"

Egy szoval nem irtam ilyet. Fura nezeteid vannak bizonyos dolgokkal kapcsolatban.
Igen, szuletunk, ahova szuletunk. En nem szerwtnek amerikai milliomos lenni, de ehberert dolgozo azsiai gyereklany sem. A kerdes amugy is elmeleti, mert vagyok, aki vagyok. Nem ismersz, segitettem sok emberen az eletemben, erdek nelkul. De a vilag problemajat se te, se en nem tudjuk megoldani. Nem szemetelek, mert unokaim vannak es a Foldet nem mocskosan akarom rajuk hagyni. De aggodhatok azert ugye, hogy milyen Europaban fognak elni?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.16. 11:34:33

@rezsöatya: És azon elgondolkodtál már, hogy miért kell nekik éppen Európában élni? Mi van, ha az elkövetkező években olyan gazdasági/társadalmi változások következnek, hogy mindannyiunknak arrébb kell mennünk egy kicsit? És akkor még a természetről nem is beszéltem, hiszen azért itt van a nyakunkon egy olyan változás is, ami jelentősen átrendezheti a lakosság földrajzi elhelyezkedését. Elég csak az emelkedő tengerszintre gondolni.

Szóval ha az unokáid fejével gondolkodsz, akkor ne a jelent vizsgáld, hanem a jelennek a jövőre gyakorolt hatását, amivel majd ők fognak szembesülni. De szerintem ezt a részét nagyjából egyformán látjuk. Ezért írtam, hogy amit most tapasztalunk, az már egyfajta következmény. És ezért írtam azt is, hogy talán az összemocskolt Keleti pályaudvarral kéne foglalkozni, mert ez még csak a kezdet. Biztos vagyok abban, hogy a kapzsi kapitalista világ miatt rövid időn belül nagyon sötét jövő elé nézünk, ami ellen vajmi keveset tehetünk.

Egy biztos: a gyűlölet további gyűlöletet fog szülni, ezzel pedig azok malmára hajtjátok a vizet, akik éppen ezt akarják kiprovokálni.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.16. 11:35:49

@Megnevelő Ember: Tehát NEM az összemocskolt pályaudvarral kéne foglalkozni. Lemaradt egy szó. :)

Observer99 2015.09.16. 13:21:44

Miért etetitek ez az elmehibbant trollt? Ő kinyilatkoztatni és kötekedni jár ide, ti pedig felveszitek a kesztyűt! Brrrr....
Ha lementek a szintjére a sikerélmény szétveti!

rezsöatya 2015.09.16. 13:23:04

@Megnevelő Ember: Igen, elgondolkodtam. Azert, mert Europa elheto. Es ha idejon 10, 100 mas kulturaju embe, akkor nem valtozik. Majd akad, aki dolgozni fog, masok meg segelyen elnek, de ennyit kibirnak a tehetosebb allamok. De millionyi embert mar nem tud eltartani egyik orszag sem. Gondold el: meg angolul sem tudnak, mikor fognak nemet nyelvteruleten munkaba allni? Es addig majd tuntetni/ehsegsztrajkolni/kovetelozni fognak?

A poent meg nem hagyhatom ki: nem gondolkodom az unokaim fejevel, hiszen meg csak egyevesek sincsenek...! :-)))

adg 2015.09.16. 13:30:04

Ugy latom, elmondhatjuk, hogy a mai nap is igen sikeres lett, ismet nagyot leptetek elore egymas meggyozeseben. Ha igy nyomjatok, alig par tizezer ev alatt mar lesz talan egy gondolat, ami ugyan nem tartozik a targyhoz, de lathatoan nemikepp hasonloan gondolkodtok rola. :))

Mi is befogadunk 20ezer embert most hirtelen. Gyerekek, nok es csaladok elveznek prioritast. Szerintem ugyes huzas. Tetszik az otlet. Remelem ebben a csoportban kisebb esellyel bujnak bombas emberek.

Na, folytassatok!

adg 2015.09.16. 14:19:29

Jaj, azt el is felejtettem, hogy gorog kollegam most jott vissza egy honapos otthoni nyaralasabol. Kerdezem, mi van a menekultekkel? Oh, minden fasza, annyian vannak mint a fene. Esznek isznak, koltenek, nagyon jo a turizmusnak.
Teljesen fel volt villanyozva. Valahogy ez sem teljesen a szokasos kep.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.16. 14:49:05

@rezsöatya: Nekik a legjobb. Tuti, hogy nem ilyen szarságokon jár a fejük. :)

TávoliTűz 2015.09.16. 15:10:47

@adg: Csak csendben kérdem: mi lesz ha elfogy a pénzük?

adg 2015.09.16. 15:15:57

@TávoliTűz: az mar nem a gorogok baja lesz. Ok azert nem szoktak olyan nagyon belegondolni a jovobe. :)

TávoliTűz 2015.09.16. 15:25:09

@adg: ebben nem lennék biztos. (hogy nem az ő bajuk lesz) Ha folytatódik a tendencia, és egyre kevésbé tudnak bejutni az Unióba (tudom, hogy már elvileg ott vannak), de ha nem jutnak tovább és ottragadnak?
Ha igaz amit a neten látok, akkor már most sem mindegyik viselkedik turistaként.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.16. 16:42:33

Hát bekövetkezett amitől féltünk!!! Háború van a határon. A kedves hivatlan vendégek igazán illedelmesen viselkednek. /Ugye kedves Megnevelő ember? Valahogy így kell..../

A támadásra, hogy lehet illedelmesen válaszolni ?
Erre válaszoljon valaki.....
Nézem a helyszíni közvetítéseket.....

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.16. 17:03:32

Olvasom, hogy a horvát miniszter értetlenül kérdezi, hogy miért nem engedjük át az illegálisan háborgókat Németországba ?
Hát azért bazdmeg, mert már nem kellenek Németországnak sem. egyszerűen már nem jutnak át a határokon.
Merkel és bandája máris besokallt.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.16. 17:43:12

Eddig 20 magyar rendőr sérült meg.
A menekültek 2 kisgyereket is átdobtak a kerítésen, mindkettő megsérült, a szegedi kórházba vitte a kislányt és kisfiút.
A migránsok ultimátumot adtak nekünk a magyar határ megnyitására, ha ez nem történik meg a majdnem ezres tömeg támadásba lendül......

2015.09.16. 18:00:40

@NagyságosSodalisO [eng]:

Ne mondjál ilyet Kedves. Mi csak kisegítő iskolások vagyunk. Legalább is egy HA-as dülledtszemű, dagadt prosztó szerint. Egyébként is majd a nagyon okos, liberális háziorvos megoldja a kérdést. Tudod, akinek a lányát Párizsban többszőr megzavarták ezek az áldott jó muszlimok. Mit mond erre egy jó apa? "De azért ugye együtt lehet velük élni kislányom". Hát persze, hogy együtt. Egyszerre hárommal is ha kell.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.16. 18:06:42

@Quercus a favágó: Óh jaj, te még foglalkozol a név és jellemváltóval, aki mindenhez ért ?
Aki minősíthet ?:-)))) Hagyd már rá, hadd szórja az eszét .:-P
Az nagyon megy neki. A gép mellől fog nyugdíjba menni.:-DDDDDDDDDDDD
Hagyjad már őket.....
Utóbbihoz...tudod, van akinek nem magyar felesége van....azokkal azért óvatosabban kell beszélni.:-P

2015.09.16. 18:13:32

@NagyságosSodalisO [eng]:

"Hagyd már rá, hadd szórja az eszét ."

Szerinted nagyon meg fog sértődni, ha azt mondom, hogy leszarom? DDDDD

Ja, hogy a nagyon okos háziorvosnak nem magyar a felesége? Na de attól miért kell hülyének lenni? Benne van a házassági szerződésbe?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.16. 18:24:08

@Quercus a favágó: Figyelj, én már nem mérgezem az elmémet velük. Átléptem az árkon :-)))
Persze, hogy megfog.....az is nagyon megy neki/k/...hiszen ott kezdődik és végződik minden. Mindenki más hülye, ezt egybehangzóan kijelentették már rég. /Legalább ebben az egyben egyetértenek/ :-DDDDDDDDDD
Szóval jobb lesz ha meghúzod magad és beülsz a sarokba...:-DDDDDDDDDDD

Azt is megmondták már régen , hogy bárki lehet hülye!! /Most azt nem tudom, mi is vagy csak ők?!/ :-S

De most őszintén engem legkevésbé érdekelnek ezek a dolgok...annyira nem,hogy hosszú idő óta információhiányban élek. /az is lehet, hogy még mindig cigány kurva vagyok,ésatöbbiésatöbbi O_o/

Engem most az érdekel , hogy a városom főterén lévő parkba besátorozott 'jobbéletre várók húzzanak el a büdös picsába, de kurva gyorsan.
Meg tőlünk 25 km-re legyen elég magyar rendőr.

2015.09.16. 18:31:49

Azért már eléggé egyértelmű, hogy itt szervezett provokációról van szó.Szerintem erre a feladatra felkészített emberek vannak beépítve a migránsok közé, akik folyamatos utasításokat kapnak. Most az a dolguk, hogy hecceljék a tömeget, ki kell próbálni ugyan is, meddig tűr Magyarország, meddig tűrnek a rendőrök, a katonák.
Világosan látják, Európa megszállásának egyetlen akadálya van, Magyarország. Ami a legundorítóbb az egészben, hogy ezt az európai emberek nagyrésze még mindig nem érti. Mert az eu-s politikusok jelentős része meg van véve. Itt már a polgároknak kellene lépni.

2015.09.16. 18:37:00

@NagyságosSodalisO [eng]:

A meseblogot én sem olvasom. Kivételt azzal tettem, mikor a tekintetes szerkesztő asszony ingerküszöbét egy poszt erejéig elérte az a probléma, amivel az egész világ foglalkozik. Na akkor szúrtam ki ezt a debil orvost. Azóta néha ránézek hol tart a szellemi leépülésben.
Hajlok abban az irányban, hogy írok erről az agyi erodálásról egy posztot. Aztán minden létező fóromon közzé teszem okulás céljából.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.16. 18:43:34

@Quercus a favágó: Nem tudom, hogy tudatos provokáció-e. Ezeknél semmit nem lehet tudni. ott vannak elöl a kendős pofájú takony afgán kölkök, kb. mint itthon az ultrák...bátrak./mert tisztában vannak vele, hogy max. kapnak kis könnygázt vagy vizet/...viszont csinálják a műbalhét..mert a tömeget kurva könnyű heccelni....
szerintem itt még nagyon nincs vége....
és ....mehetnének másfelé...vinnék őket busszal....miért nem mennek ? szerinted ? .ezek balhét akarnak ma...
sztem az európai emberek nagy része be van szarva...gyáván kussol..és várja, hogy majd valaki megoldja.....mindegy ki..valaki....csak legyen rend meg biztonság...és lehetőség szerint legyen valaki aki magára vállalja a gonosz szerepét....megvárták, kinél szakad el a húr leghamarabb....nem véletlenül szartak nagy ívben a görögökre.....az fontos volt, hogy tönkre basszák őket......sikerült...az, hogy azóta meggebednek a bevándorlók miatt...az már senkit nem érdekelt...nem véletlen.....
Semmi gond nem lett volna egész Európában, ha egy összuniós döntés alapján az erőket a görög határokra tolták volna le.....ott meg lehetett volna állítani....
szemét módon ránk szabadították őket....most meg lapítanak...nézd meg a mocskos németeket.....egy kurva nyilatkozat nem jön ki tőlük amiben konkrétan állást foglalnának...hulladékok

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.16. 18:45:48

@NagyságosSodalisO [eng]: --ééss igen...mit lehet várni a szerbektől...a szerb szociális miniszter ki kéri magának a vízágyúzást szerb területre.......

2015.09.16. 19:05:23

@NagyságosSodalisO [eng]:

A görögök szándékosan csinálják, és közben jót röhögnek. A németek, és az eu megalázta őket, és most törlesztenek. Egyébként ezt meg is ígérték, hogy rászabadítják európára a migránsokat, ha a fritzek szarakodnak velük. Arról nem is beszélve, hogy miután ez a horda nem kér menedékjogot a görögöknél, és Macedónia felé kilép az eu területéről, szerintem a görögöknek regisztrálni sem kell őket.
Továbbá a görögök minden további nélkül meg tudnák állítani a hordát egyedül is. A török határon kerítés van (2009-ig aknazár is volt), a tengeren meg simán blokádot tudnának vonni. Nem szabad elfelejteni, Európában Görögország rendelkezik az egyik legnagyobb,legkörszerűbben fölszerelt hadsereggel.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.16. 19:10:36

@Quercus a favágó: Igen, még egy politikához nem értő számára is teljesen világos a helyzet a görögökkel kapcsolatban. Szépen feltartják a középső ujjukat felfelé Európa felé.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.16. 19:28:11

Híradó.hu:
Jelentős veszély fenyegeti a nőket és a gyermekeket a giesseni befogadóállomáson. Menekült férfiak bántalmazzák és erőszakolják meg menekülttársaikat, legyen szó akár nőkről, akár gyerekekről - írta a The Huffington Post című lap német internetes kiadása.

Meg nem erősített hír szerint azonositott terroristát fogtak el Röszkén. Ezt az M1 híradó közölte este hétkor. Az elfogott férfi a mai határ menti összecsapásokban vett részt. Egyelőre azt nem tudni, hol van a férfi, hol hallgatják ki.

2015.09.16. 19:51:12

@NagyságosSodalisO [eng]:

A szerb kormány rendkívüli ülésen dönt arról, hogyan értelmezze a határvonalon túli vízsugarat. Les, vagy out.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.16. 20:13:33

@Quercus a favágó: Jellemző...nem is szerbek lennének......Mert most ez sokkal fontosabb ugye mindennél?!
Istenem, ennyi idiótát...

TávoliTűz 2015.09.16. 20:15:33

@Quercus a favágó:
Az ENSZ-főtitkár elítélte a magyar rendőrök fellépését!!!!

Normálisak ezek????

Mit kellett volna tennünk?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.16. 20:24:16

@TávoliTűz: Jaa, gondolom azt nem mondta mit kellett volna tenniük...csak az volt fontos, hogy kinyilvánítsa a véleményét... Elmebetegség.....ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel........és majd azt is hozzád vágják újra.

2015.09.16. 20:42:19

@TávoliTűz:

Valaki vagy liberós, vagy normális. Vagy, vagy. De egyébként ezeknek az ökröknek fogalma nincs arról, mit kellene tenni. Nézd meg a horvátokat, meg a románokat. Eddig nekünk ugattak, de most kezdik beszínezni a gatyát, mert a hódítók feléjük indulnak. Viharos gyorsasággal le fognak másolni mindent, amit mi csináltunk. A hülye horvát pl. regisztrálja a hordát. Ami azért jó, mert azokat már hozzájuk lehet visszatoloncolni.
Ebbe az egész invázióba bele fog bukni az összes érintet kormány, élén az NDK-s nőimitátorral. Kivéve a magyart. Ha holnap az eu-ban választásokat tartanának,ki irányítsa ezt a kócerájt, Orbán magasan nyerne.

TávoliTűz 2015.09.16. 20:56:04

@Quercus a favágó: Egyatértek, de teljesen meghasonlok önmagammal, mert ugyanakkor minden másban nagyon nem szerettem amit csináltak, csinálnak. Ami igazán hihetetlen, hogy ez a kötöznivaló hulye "baloldal" még belőllem is azt hozta ki, hogy jobb híján már valószínűleg, kényszerből a Fideszre szavaznék. Sajnos ez most az a helyzet, hogy emelett a probléma mellett minden más eltörpül.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.16. 23:01:52

@Traveling Wilburys: Igen. Jó pár sorral egyetértek én is. De jó néhánnyal meg nem.

De ebből viszont az látszik, hogy a svédek még annyira sem gurigáznak szarral mint mi.

www.facebook.com/viraljerry/videos/10155962666055411/

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.09.16. 23:23:09

@NagyságosSodalisO [eng]: A háború nem ilyen. Ami most a határnál van, az csak móka. Ezek az emberek viszont tudják, hogy milyen az igazi háború, így nem hiszem, hogy a vízágyú vagy a gázspray túlságosan elvenné a kedvüket a további ostromoktól. Mindenesetre érdekes megélni a történelmet, nem csak olvasni róla, bár hozzáteszem, hogy Budapesten egyelőre azért még nem sokat lehet érezni ebből a kötélhúzásból, már ami a helyzet fizikai valóságát illeti. Ott lent Délen nyilván másképp látják a helyiek.

A rendőrökről és a katonákról viszont elég keveset szóltunk eddig. Nem mondom, hogy ők most hősök lettek a szememben, de az mindenképpen dicséretes, ahogyan igyekeznek helytállni. Lehet azt mondani, hogy ez a parancs, nekik pedig az a dolguk, hogy végrehajtsák a parancsot, de azért ők is emberek, akiket vár a család, szóval le a kalappal előttük.

rezsöatya 2015.09.17. 07:56:56

@Traveling Wilburys: hulye ujsagirok mindenutt vannak...

kisQtya 2015.09.17. 08:20:57

@adg: Arról nem volt szó, hogy nem fogadunk be embereket, csak arról, hogy m választjuk meg, hogy kit és mennyit, nem pedig darabra meghatározott, de a küldő által kimazsolázott kvótát rántunk a nyakunkba.

Amikor Vida Ildikót kitiltották, a csapból is az folyt, hogy minden országnak joga van megválogatni, hogy kit enged be. Ezzel egyet is értek.

adg 2015.09.17. 08:32:03

@kisQtya: szerintem is megvalogathatja minden orszag, hogy kit fogad be. Bar azt nem teljesen ertem, ezt miert cimezted nekem.

2015.09.17. 09:02:52

@rezsöatya:

Ez igaz Padre. De ez még nem mentség arra, hogy Magyarországot mocskolják.

kisQtya 2015.09.17. 09:11:12

@Traveling Wilburys:
Nekem azért tetszik ez az írás, mert pontosan világít rá az állam és a civil szféra kapcsolatára.
Az állam feladata a rendfenntartás, a polgár feladata pedig az állam által biztosított rendezett körülmények között gyakorolni a polgári erényeket. EBBEN a sorrendben.

Tehát az államnak a betóduló embermassza feltartóztatásával, ellenőrzésével, szűrésével biztosítania kell, hogy polgárai biztonságos körülmények között segíthessenek.

A menekülthorda akadálytalan betörése és tatárjárása veszélyeztette a közbiztonságot, ezért én nem mentem segíteni, pedig a Kelet közelében lakom. Hiába sajnáltam a nőket és a gyerekeket, akik elvegyültek a dzsihádbikák között, én ilyen emberek közé nem merek bemenni.

Azt az embert, aki nem működik együtt a hazám hatóságaival, csak diktátumok formájában értekezik velünk, megadva úti célját, amelynek eléréséhez megköveteli, kierőszakolja a segítségünket és nem is kér tőlünk menedéket, ugyan miért kellene nekem menekültnek tekinteni??????

Majd ha megjelennek közöttünk az állam hatósági eljárásai során megszűrt, valóban menedéket kérő emberek, AZOKNAK már segíteni fogok.Tehát a menekültek is jól járnak, ha törvényes keretek között maradnak.

A rosszul értelmezett közfelfogással ellentétben számomra az a menekült, aki a hazámtól menedéket kér. Aki ránk töri a határt, aki besurran az országunkba, az nem menekült, hanem betolakodó, akármilyen háborús pokolból indult el valaha..

Tessék helyén kezelni a fogalmakat.

2015.09.17. 09:30:26

@kisQtya:

Ezt írtam egy másik blogon arra a felvetésre, hogy a bevándorló,és a menekült fogalma ugyan az:

Nem. A bevándorló az, aki úgy dönt, rövidebb-hosszabb ideig egy másik országban akar élni. Ott akar dolgozni, adót, járulékot fizetni, esetleg letelepedni. A menekült az, akit hazájában, politikai, vallási, etnikai okokból üldöznek. A menekült addig menekült,amíg el nem jut az első biztonságos országig, ahol ezen atrocitások már nem fenyegetik. Tehát jelen esetben pl. Törökország, Libanon, Egyiptom, stb. Azonban azok, akik ezekből a biztonságos országokból elindulnak egy jobb élet reményében, azok már bevándorlók. És nekik ugyan úgy be kell tartani minden ország -a befogadó országot is beleértve- jogszabályait, mint a minden más bevándorlónak. Ha ezt megszegik, a törvény teljes szigorával kell fellépni ellenük.

2015.09.17. 09:47:19

Kanadában világosan, egyértelműen megfogalmazták a lényeget. Igaz az egy normálisan működő társadalom.

favago.blog.hu/2015/09/17/na_ezert_megeri_ujra_inditani_a_blogot

sdani 2015.09.25. 17:54:08

"és egy kép Stockholmból ma"
Ugye tudod, hogy az a kép hamisítvány. A bejegyzésed többi állítása is ilyen hazugság, vagy csak ez az egy?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.25. 21:55:41

@sdani: Nem hamisítvány hanem egy montázs.
Egy összeszerkesztett kép, és bejárta a világsajtót jóval előttem már.
Paul Wallander egy svéd grafikus ,illusztrátor munkája.
Ha ezt te hazugságnak nevezed....vagy hamisítványnak...

rezsöatya 2015.09.25. 22:00:16

@sdani: mondd csak: Leonardot, Munkácsyt, Picassot is hazugnak mondod? Hogy lehet egy muveszeti alkotas hazug???

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.09.27. 18:09:24

@adg: Köszi, mindjárt olvasom is.

Más...csak érdekességképpen...
Tegnap főnök egy magas beosztásban dolgozó haverja hajvágás közben elszólta magát , hogy a város /ahol dolgozom Angliában, kb. 1,5x nagyobb mint Szeged/ 5000 menekültet fogad be.
Szemben álltam a tükörrel, az üzlet dugig volt ebédidőben angolokkal.....nah....hát elég volt látni az arcukat.....nem is a megdöbbenés volt a legdurvább amit láttam, hanem az , ahogy lefehéredtek. Ezek félnek és elegük van de rohadtul.
süti beállítások módosítása