Határonkívül

Határokon át, földön, vízen, levegőben

Borravaló egy barber shopban avagy az angolok nem "skótok"?

2015. március 08. 09:03 - SodalisO

122 napig figyelte a borravaló jellemzőit, azért ,hogy egy házi statisztikát készítsen. Menjünk barber shopba Sodalissal.

barber-funny-britain-english.jpg

 

 Barber shop valahol Angliában, olasz tulajdonossal.

 

Először vegyük sorba a befolyásoló tényezőket :

1. Nagyban függ a vendégkör összetételétől. Pl:napi szinten mennyi angol, kínai, indiai,kisgyerekes, vagy nyugdíjas , tinédzser vendégünk van.

2. Számít, hogy az adott napon kik dolgoznak a többi széknél./Kollégák személye./

3.  Időjárásfüggő, és számít, hogy hétköznap vagy épp hétvége van.

4. Törzsvendég vagy csak utcáról ad-hoc beeső.

5. Hónap vége ?? Nocsak nocsak, 'taláncsakneem?? Itt is van akinek elfogy a pénze hóvégére ??? Bizony! :-D

6.Menyibe kerül egy hajvágás. Nálunk 12 font volt, ami az általában megszokottól kissé magasabb. De vannak még ennél is drágább üzletek természetesen.

 

                                                Angol törzsvendégek.....

 

1. Nyugdíjasok

   Többségük aranyos, és jól "karbantartottak". Nem kevés 80-90 közötti vendégen csak ámulok, úgy néznek ki, mint egy jó 65 éves. Hálásak, főleg ha láthatóan precíz és aprólékos munkát végzel.De elvárják a tökéletes, szoborszerű frizurát,Respektálják ha jól beszélsz angolul, sőt ha még tanulod is a nyelvet és fejleszted a nyelvtudásod, na akkor főleg elismerően dícsérnek. De fontos megmutatni, hogy van szándék, igyekezet benned és ha már itt vagy, hálát is mutatsz feléjük , szeretik ha kicsit nyaljuk a seggüket. 8,50 egy nyugdíjas hajvágás, általában 10-est kapunk és 1,50 a tip.

2. Férfiak

   A legtöbbjük, office tulajdonos, biznicmen, öltönyös, közép-és felső rétegből. 80% borravalót ad.

   Jelentem a nagy mell hatalmas előny!!! Csak úgy, mint az élet egyéb területein. :-)

Ingridának van. /Litván kolleganő/ Be is dobja,rutinos, 5 éve így nyomja.Persze, hogy sokkal több borravalót kap! :-D Ennyit a pasik agyáról!! :-D Az én mellem nem annyira látványos, bár nem is negatív, van annyi ,amennyitől tudok hason aludni és nem csúszik be a hónom alá sem. De a borravalóm is sokkal kevesebb! A tükörből sokszor látom a csorgó nyálas tekinteteket, ahogy legelnek a tüdőberendezésén. .-)

Hát evvan, ezzel kell főzni! :-)

01a93d59db9650dcc585bdc212eb57ec.jpg

 

3. Fiatalok:18 és 30 közöttiek 

   Jópofák, nyitottak és udvariasak, legtöbbjük végtelenül tisztelettudó . Sok esetben jellemző az extrém fazon, jó melós" hajvágásokkal kell küzdeni. A többség cuki pofa, vigyorgós, fogja a humort, de mivel külföldi vagyok és ők nem az igazán tehetős rétegből kerülnek ki, /tanulnak, vagy még családban eltartottak vagy épp munkanélküliek/nem adnak borravalót. Viszont mosolyogva, megköszönik és mindig odadobnak egy minősítést. Excelent, amazing, perfect, great job, lovely jobly:-)

 Édesek is tudnak lenni, nagyon más a viselkedéskultúrájuk mint pl a magyar fiatal generációnak. Nekem volt egy állandó vendégem , aki mindig fülig érő szájjal állt fel a székből, borravalót sosem adott, de mindig kezet fogott velem, ezzel gratulált a jó munkához. Mindenki megmosolyogta, Salvo az első esetkor közölte velem, hogy ő 25 éve itt van de még senki nem akart vele kezet fogni. .-d Nekem ebben az a furcsa, ahogy egy 20 éves fiatal kis kölöknek / hozzám képest főleg/ fontos az, hogy kezet fogjon velem. 

 Másik! Épp 2 hete történt, mielőtt haza jöttem.Vagány, kicsit extrém stílusú 20 év körüli srác,gyakran 3 haverjával együtt jön.Nincs hangja, gőzöm nincs, hogy így született vagy valami történt a hangszálával. De örökké vigyorog, nagyon csipázza a gyagyáskodást, a poénkodást, tetszik neki ha szórakoztatom, csajok, pia, bulizás, kis sztorizás mindig megy. 1-es talp meredeken fel oldalt és hátul. Rövid oldalon magasan a választékig, jobb oldalon szép átmenettel, faded és blanded, a fejtetőn kb. 4 cm hosszat tartva, homloknál fel és hátra szárítva magasan, waxxal fixálva.Borravaló sosincs de boldog, széles vigyor az van. Utolsó alkalommal a kasszánál fizetett, az üzlet dugig és megkérdezte, megölelhet-e ???!! -Mondom magamban, MIVAAAN??

Mondtam neki, ofc. Mindenki csak lesett, ahogy szélesre tárt karral megölelt...De nem volt tolakodó vagy szemtelen...ez a hála és szeretet "köszönömölelése' volt.

 Szóval van ilyen is, persze , az ilyen azért rendhagyó eset. De a főnök röhögve megkérdezte, mi a fenét csinálok én ezekkel a fiatal srácokkal???  

Semmit, levágom a hajukat 'osztjóvan.

75% nem ad borravalót.

cash-money-pounds_1767996b.jpg

4. Gyerekes családok...

  Kiszámíthatatlan. Vegyes a színskála, angol ,indiai és spanyol,olasz, dél-amerikai családok hozzák a lurkókat. A pakik, indiaiak, spanyol és olasz szülők ritkán adnak. Az angolok kicsivel gyakrabban, de ott is az anyukák a spórolósabbak.

 Néha azért van rendhagyó eset is. Szabi előtt...Meghatározhatatlan korú, kövér, nagybajuszos paki anyuka,nagyra nőtt, nyurga, koromfekete hajú-bőrű , dülledt szemű 4 éves kis kölökkel. Anyuka rácuppanva az okos telefonra, állva őrködött a szék mellett, alig tudtam tőle mozogni.Elmondta az instrukciókat, hozzákezdtem. A gyerek halálra rémülve, még jobban düllesztette a szemét és minden mozdulatomra arrébb húzódott a magasra emelt fodrászszékben. Mikor a tükörben láttam, hogy mindjárt kiesik ,leesik a földre, clipper kikapcsol, kölök visszarak, hajrá. Így egy kézzel fogtam a fejét a másik kezemmel fésű híján toltam a gépet.Néha visszahúzgáltam,head down honey, ok, head up now, hold on, nearly done, try to stay, don't move pls....a kölök fintorgott, vakarózott, nyála folyt, persze, mert sokkal jobb nyitott szájjal ülni, így az összes haj beleesik és a vége nyáladzás, öklendezés lesz.Szóval fájt az élet, én meg a vége felé szerintem már ráncigáltam is kicsit erősebben, mert már a t@m tele volt a küzdelemmel. S

Óriási küzdelmek árán kész lettem, úgy ahogy anyukabajuszosbácsi kérte, az oldal pajeszt érintetlenül hagytam, a haj egyébként átlagosan röviden, beszárítva kis waxal még jól is mutatott a kis ördögfióka fején, majdnem úgy nézett ki mint egy gyerek. Sajnos a két hosszú vastag koromfekete pajesz nem vált előnyére....egy éhező, csont sovány 183 éves pigmeus öregember nézett rám a tükörből  hálásan, hogy vége.....

'Anyukabácsibajszosan széles mosollyal imádta a műremeket, a haj-gyerek kombót...

5 font borravaló.....ami PÉLDÁTLAN!!!!

 

Csak hogy legyen összehasonlítási alapunk, egy közepesen forgalmas hétköznap 15-20 font között van az átlag tip, egy , nagyon busy szombaton meglehet a 35-40 font között is.

De a példa kedvéért nézzünk egy szombatot egy albán tulajdonosú barber shopban. Alaphajvágás 9 font. Tehát papír 10 fontossal fizetnek. Olcsó fodrászat, ez garantálja a szegényebb körből kikerülő vendégeket, és azt jelenti, hogy nuku borravaló. Igen, a legtöbb vendég visszakéri az 1 fontot. A vendégkör összetétele is tipikusan megváltozik. 80-85% ban csak afrikai feketék és indiaiak, pakisztániak és kínaiak jönnek. 34 hajvágás után a max. borravaló 8 font volt.Mennyi lehet ez egy csendesebb hétköznap ?

Nem tudom, arra már nem voltam kíváncsi.

 

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hataronkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr177250087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.03.08. 09:34:09

"80% borravalót ad" - az király!

"Meghatározhatatlan korú, kövér, nagybajuszos paki anyuka" :D :D

a kollégák azért normálisak nem? vagy nem mindegyik?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.08. 09:42:01

@DavidT: Albán srác, 29 éves, 2 litván csaj, az egyik nem régen elment, a tulaj fia, a tulaj és egy angol csaj, később jött még egy angol csaj, aztán nemrég eljöttem én és a helyemre felvettek egy másik angol csajt. Így az egyensúly most az angolok javára billent.
Ja, viszonylag normálisak voltak. Az első 3 hónap viszont kemény volt, semmiben nem segítettek, hagytak főni a saját levemben. Minden reggel 5 méteres gyomorideggel mentem dolgozni. Aztán szép lassan elmúlt......
De azért összességében azt mondhatom, nem csak a magyarokra jellemző a gonoszkodás, irigykedés....Az egyik litván csaj pl. erősen verte a lécet. Az albán srácnak is voltak néha érdekes dolgai. Ezeket le kellett nyelni. Aztán az egyik angol csaj meg ...hát simán kicserélte a régi kopott hajkeféjét és lenyúlta az enyémet ami hibátlan új volt. Nem szóltam, hadd higgye azt, hogy nem vettem észre. De ezek jelek voltak amikre figyelni kellett.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.03.08. 10:26:25

@NagyságosSodalisO [eng]: az ember csak ember, nemzetiségtől függetlenül :((

mondjuk én sem kerestem volna akonfliktust, de nehogy azt hidd hogy akármilyen lelkiismeret furdalása volt attól hogy elvette a hajkefét

és ha nem szólsz, ilyenkor belenyugszik hogy megteheti

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.08. 10:34:06

@DavidT: persze,hogy nem volt. Mert ők angolok. A kedves de sablonos how are you csak a felszín náluk.
Szerintem tudta, hogy tudom. :-D

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.03.08. 10:45:49

@NagyságosSodalisO [eng]: :D

persze hogy felszín! de legalább a felszines ileldelmesség megvan, nekem az tetszik (megszokás kérdése)

2015.03.08. 12:54:18

Paki anyuka a nyerő DDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.08. 13:00:50

@Turchi: Ja, és láttad volna , hogy nézett ki. :-) Tényleg nem tudtam,hogy az anyja vagy a nagyanyja volt-e. Ott állt , egy cm-re tőlem, se kikerülni se átlépni nm tudtam, szerintem fosott, hogy nehogy ellopjam a kis dzsudit. de hát kinek kéne ??? :-)
A múltkor próbamunkán voltam egy shopban, mondtam a tulajnak, hogy afrikai feketék hajában nem vagyok túl gyakorlott/ hál istennek/, azt mondta, ok, ne aggódjak, nem nagyon van fekete vendégük. Ehhez képest egész szombaton majdnem végig csak feka hajat kellett vágni. A végén már néztem a kezem, hogy nem fogja -e be a fekete bőr az én fehér kezemet. Nagyon gázos érzés volt. Soha többet, nem tudom megszokni, ahogy belenézek a tükörbe és egy fekete mumus néz vissza rám. Olyan mint egy rossz film. :-DD

2015.03.08. 20:00:54

"Ingridának van. /Litván kolleganő/ Be is dobja,rutinos, 5 éve így nyomja.Persze, hogy sokkal több borravalót kap! :-D Ennyit a pasik agyáról!! :-D"

El tudom kepzelni! :)) Es miert ne dobja be? If you have it flaunt it! :))

"Nekem volt egy állandó vendégem , aki mindig fülig érő szájjal állt fel a székből, borravalót sosem adott, de mindig kezet fogott velem, ezzel gratulált a jó munkához. "
Ki kene irni hogy "kezfogas extra" min. 1-2 font, hatha igy leesik neki... :)) Az olelgetes meg min. 5 font!

"75% nem ad borravalót"
Ah, cheepskates! En mindig adok borravalot, plane hogy ez az uzlet nem szalon arakat szamit.

Gyereksztori kiraly! Bevallom nem szeretem a taknyos gyereket, ilyenkor megkerem a szulot/neveloszulot hogy hozza oket rendbe, azert van papirzsepi - vagy ha betegek inkabb be se hozzak oket az irodaba... Azt is utalom amikor a kolleganok behozzak a taknyos kisgyereket es korbejarkalnak, jol osszefogdosatnak vele mindent, hogy aztan a fel iroda kihaljon a kovetkezo heten.

Jo kis eletszagu tortenet, meg tobb ilyet!!!!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.08. 20:09:20

@cougarcat: Persze, nincs is a mellbedobással semmi gondom, lehet ha nekem nagy volna én is odanyomkodnám a hátukhoz. :-)) Csak a tip különbsége miatt vetettem fel, mint befolyásoló tényezőt.:-)))
Borravalós szakmákban, ha kedvesek a kiszolgálók én is mindig adok. Valahogy nálam ez a plusz köszönöm.
Hát gondolhatod , hogy én sem szeretem őket. De sok van köztük amelyik végig bömböli és taknya-nyála + szája tele van hajjal, időnként meg kell állni és szabályosan lemosdatni őket, mert még dörgölik is az orrukat, /persze ha tele van mindened hajjal, jó hogy viszket , én is dörgölném/, csap alá nyomom a fejüket és szabályosan nagy mosdást kell csinálni. Aztán folytatom, de a bőgés, hajastaknyolás is folytatódik. És nem vághatok pofákat, nem számíthatok az anyukákra, mert azok általában roppant elfoglaltak a tabletjaikkal meg az okos telefonjaikkal.
Ennél van még rosszabb is, igen , az alapból taknyos , beteg, öklendezésig köhögős gyerek, akinek törlöm az orrát, hozom a vizet, mert öklendezik, vagy megfuladni készül....és közben köpi rám a kolerát, tifuszt, influenzát ebolával...:-DDD

2015.03.08. 20:10:04

Ferj 15 dollarert vagat hajat, borbelynal - + 2 dollar borravalo. Na az olyan is - hacsak nem szigoru parametereket ad meg neki (pl. ne legyen tul rovid, stb.) A noi fodraszatban (ahova ferfiak is jarnak) ez ketszer annyi lenne, oda nem akar jonni.

2015.03.08. 20:14:06

@NagyságosSodalisO [eng]: Hat igen, el tudom kepzelni mekkora turelem kell ehhez is...

Milyen cipot viselsz munka kozben? A fodrasznom stilettoban all ott egesz nap, en nem tudom hogy hogy tudja elviselni. Nekem egy ora alldogalas utan mar faj a labam.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.08. 20:15:34

@cougarcat: Hm, az én fixa ideám, hogy addig hozzá sem kezdek soha, amíg jól körbe nem kérdezem a vendéget. Mekkora legyen a topon, az oldalán, milyen legyen hátul a nyakfazon, hogy fogja hordani, mit tud vele kezdeni, hajviseleti szokások, míg beszélünk közben észrevétlenül fésülés közben körbetapogatom a fejét, mintegy lecsekkolva a fejformáját, hol lapos, hol van rajta valami dudor, anyajegy stb..

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.08. 20:19:33

@cougarcat: Hát eddig olcsó , lapos szarokban dolgoztam, mert sajnáltam érte pénzt kiadni, / a jó külföldi élet hehe, spóroltam azért mentem ki/, de most már beláttam, hogy normális papucs vagy cipő kell, különben meg fogok nyomorodni ennyi állás és derék-hát munkától. /Mondjuk tavaly októberre tényleg majdnem le is nyomorodtam, végül haza is kellett mennem gyógykezelésre, meg helyre rakatni, mert már sántítottam és buzi fájdalmaim voltak, ott bőgtem ahol csak tudtam,mikor senki nem látta. /

2015.03.08. 20:20:07

@NagyságosSodalisO [eng]: Bizony, ez mind sokat szamit, en par ev utani morgassal tudtam csak ravenni hogy direkt mondja meg, milyen legyen. Mert jokepu a ferjem, haja is van, de azert egy ujoncbaka "crewcut" vagas neki nagyon nem all jol. Na es persze nekem kell nezni nap mint nap. :) De o egy olcso, hagyomanyos borbelyuzletbe jar, ahol pillanatok alatt kesz van, meg a szexlapokat sincs ideje normalisan atfutni. :))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.08. 20:25:55

@cougarcat: Hehe. Egy jóképű pasinak igenis kell a jó hajvágás. Mármint az arcához, fejformájához legjobban illő. Az angolok közótt is volt sokszor nagyon jóképű ürge, és mikor bejött sosem tűnt fel, csak amikor kész lettem a hajával, hogy húúúú az anyja...milyen jól néz ki frissen vágva. Meg láttam rajtuk is, hogy vigyorognak, tetszettek maguknak is, látták a különbséget. :-) ilyenkor tudtam, hogy jó munkát végeztem, biztos voltam benne, hogy anyunak is fog tetszeni otthon. :-D

2015.03.08. 20:27:00

@NagyságosSodalisO [eng]: Jaj, ezt tenyleg nem szabad hagyni, mi lenne ha nem birnad tovabb a napi 8 ora acsorgast? Sajnos a jo minosegu, kenyelmes cipo draga (itt legalabb is, foleg hogy a legtobb import is), de muszaj befektetni egy par teli es egy par nyariba. Valamikor 80 dollarert tudtam venni kenyelmes cipot ami evekig kitartott. Ma mar 200 dollar alatt normalis cipot nem kapok, csak divatcipot ami valszeg ket szezon alatt szet fog esni, vagy kimegy a divatbol.

Nem minden nap, de amikor hazakhoz megyek ki (tobbnyire sorozatban) akkor en is talpalok. Borzasztoan tud fajni a labam, foleg nyaron. Ilyenkor ha hazajovok, irany a falhoz, labakatt feltenni egyenesen a fal menten, igy fekudni, derekszogben, legalabb 20 percet. Igy a verkeringes helyre all (vernyomas is normalis szintre megy fel)... Ha nem csinalom akkor dagad a bokam, elojon az isiaszom, haldoklok, stb. :)

2015.03.08. 20:31:35

@NagyságosSodalisO [eng]: "Egy jóképű pasinak igenis kell a jó hajvágás"

Igy van! Na ebbol latom, hogy szakerto vagy, meg hogy szereted a szakmadat! Bizony sokat szamit hogy milyen formaban van vagva a hajuk - jo esetben a kek szemet olyan szepen kiemeli. A nok se oreg nenis rovid dauerolt hajjal akarnak jarni, tudjak jol hogy csufitana oket.

Volt egy nehez idoszakom amikor nem engedhettem meg magamnak fodraszt. Istenem de szerencsetlenul nezek ki a kepeken, pedig fiatal voltam! :) Szokites bolti csomagbol (olyan enyhen zoldesre jott ki), otthoni hajvagas, elszuras, aztan tovabbi nyesegetes (amitol csak rosszabb lett).

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.08. 20:35:22

@cougarcat: hát konkrétan nem 8 , hanem 9,5 órát álltam...most lett volna másik munkahely, de ott napi 10 órát kellett volna...hát azt már az isten vasbocskoros kalapácsa sem bírná..nem hogy én.

Igen, sajnos minden olyan munka ami hátat, lábat, vállakat, derekat , vagyis mindent, ahol idegek, izületek, izomcsoportok mennek, előbb vagy utóbb a hosszútávú terheléssel kivégez az ember.Nem is marad más csak a kompenzáció, a pihenés, meg a rásegítés jó cipővel, és lehetőség szerint pihentetni, feltenni, felemelni, hogy a vérkeringés rendeződjön. Nyáron nekem is iszonyatosan fájt a lábam, mindig csak nyáron. Gyanús volt , elmentem orvoshoz, és ő találta meg, hogy mi a gond. Otthon Magyarországon nyáron nagyon meleg van 30-35 fok , és a vér térfogata is nagyobb lesz, az erek, vénák a melegben kitágulnak, és vérkeringés nagyon nagy terhet jelent neki. Télen pont fordítva van, a hidegben az erek is összehúzódnak, akkor sosem volt lábfájásom.
Így aztán én minden nyáron szedtem egy nagyon klassz értámogató gyógyszert, anélkül nem is tudtam volna dolgozni.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.08. 20:40:18

@cougarcat: Így van, én is próbáltam mindig törekedni arra, hogy mint nő, jó legyen rám nézni. És hát igen, azért bármit mondanak, ez is pénzfüggő. Mert ha nincs és te mégis törődsz a külsőddel, akkor jön az otthoni barkács szakkör jobb híján. Még mindig jobb mint a semmi.
De visszafelé is ez van. Én fodrász vagyok, és az első amit egy pasin megnézek vagy észreveszek, az persze, hogy a haja. Ha ápolatlan, elhanyagolt, vagy lenőtt, na az már nekem sokszor elég is. Mert a haj fent van a fejen, szemmagasságban, elsőre azokat a szembetűnő dolgokat látjuk meg ami a fejünkön van. Szem, arcbőr, fogak, haj, szemöldök, szempilla, száj. Ezek árulkodnak.:-DDD

2015.03.08. 20:41:26

@NagyságosSodalisO [eng]: 9,5 ora, az nagyon sok.... Nem csoda hogy alacsony a vernyomasod, gondolom ezert is kapod a gyogyszert hogy legyen normalis verkeringesed. El tudom kepzelni, hogy kifaradsz munka utan, es akkor meg esetleg vasarlas, hazabuszozas... Hihetetlen hogy birod egyaltalan..... de remelem nem kell mar tul sokaig ezt elviselni.

2015.03.08. 20:44:45

@NagyságosSodalisO [eng]: A manikurt, pedikurt, meg mindig megsporolom, pedig sokkal szebben csinaljak a szalonban, de valahogy nem vagyok kepes erre penzt kiadni. Persze ahogy gyengul a kozel latasom, elobb utobb ra leszek kenyszeritve. Ja meg amikor mar remeg a kezem a koromlakk ecsettel, stb. :)

Egyetertek. Sok amugy nem szuletett szepseg no is csodalatosan nez ki apolt hajjal es divatos frizuraval.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.08. 20:45:10

@cougarcat: Nem bírom..és már nem is csinálom,16 hónapig bírtam../persze tudtam, hogy nem is fogom bírni , csak amíg a tartalékerőim el nem fogynak...igy is lett, szépen elkezdte a testem feladni, sok volt, nagyon sok./...jelenleg hontalan és munkanélküli vagyok, meg kurva taknyos, alig látok ki a fejemből...szóval ennél lejjebb már nem lehetnék, de innen szép nyerni! :-))) / Vagy nem / Hehe/

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.08. 20:48:38

@cougarcat: Ja, én is magamnak csinálom, meguntam, hogy mindig el kellett menni, időpontot kérni, alig fért bele abba a nagyon kevés szabadidőmbe. Aztán pont ezért, otthon megcsináltam egy műkörmös, manikűr, pedikűr tanfolyamot is. Így most már magamnak csinálom, és pont olyan szép mintha elmennék valakihez. Most már szakember vagyok, csak bal kezem ügyetlenebb , saját magamnak megcsinálni kicsit lassabb a jobb kézen dolgozni. De ez van !

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.08. 21:09:22

@cougarcat: Ez de aranyos. Te megkaptad a fagyidat ő meg egy csini hajat. Hiszem, hogy a boldogsághoz kis dolgok is elegek. Mi is nagyon szegények voltunk gyerek koromban, 6 lány meg anyu meg apu, és csak az apu tanítói fizetése volt, Mert akkor még nem volt gyes vagy gyed. De szinte többnyire csak jó emlékeim vannak. Persze emlékszem a nehéz időkre is, de azok csak még keményebbé tettek felnőttként, aminek aztán nagy hasznát vettem, mert igaziból majdnem az egész életemet egyedül kellett megharcolnom, pedig voltam férjnél 2x is. Valahogy mindig rosszat választok és engem is azok találnak meg akiknek én leszek a támasz, hol a lelki hol az anyagi...Szóval , kellett a gyermekkori küzdelem.Rutinos vagyok, hogyan kell túlélni..persze nem mindig egyformán nehéz vagy épp könnyű, de ilyen az élet , gyűrni kell, darálni, csinálni. Olyan nincs, hogy valahogy ne lenne!!! :-DDDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.08. 21:13:29

@cougarcat: Hát most ez van. Tudom mit kell tennem, most testileg és lelkileg is mélyponton vagyok...de volt már ilyen , abból is felálltam, ebből is fel fogok. Magamnak is köszönhetem azt ami most van, lassan el kéne hinnem, hogy a dolgok azok, amik. Nem kéne még mindig félremagyaráznom, és magamat hitegetnem, miközben pontosan tudom, hogy mi a valóság. De néha nehéz elhinni, és nehéz önmagunkkal szembenézni és őszintének lenni, és azt mondani, megint hülye voltál. Mindegy, dolgozom az ügyön, csak ebből a retkes takonyból másznék már ki, mert így nem tudom rendezni a soraimat! :-))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.03.08. 22:50:55

@cougarcat: Köszönöm, ez most jól esett, nagyon kedves vagy ! <3
süti beállítások módosítása